Nuotr.: LKL/BNS
Nuotr. LKL/BNS

Jau šį savaitgalį Panevėžyje įvyks viena didžiausių Lietuvos krepšinio švenčių – Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketvertas. Paskutiniuosius pasiruošimo darbus atlieka ne tik krepšininkai, bet ir teisėjai.

Citadele KMT finalo ketverto renginys vyks vasario 13-14 dienomis. Jo metu įvyks penkerios rungtynės – du pusfinaliai, mažasis ir didysis finalai, taip pat Karalienės taurės dvikova.

Sklandžia Citadele KMT finalo ketverto eiga Panevėžyje rūpinsis septyni teisėjai: Gytis Vilius, Tomas Jasevičius, Jurgis Laurinavičius, Artūras Šukys, Gintaras Vitkauskas, Gvidas Gedvilas ir Juozas Barkauskas.

Visi šie septyni teisėjai turi tarptautinės patirties, šeši iš jų dirbo ir praėjusių metų turnyro finalo ketverte.

„Tai yra tikri profesionalai. Visi jie turi sukaupę rimtą patirtį, tiek vietiniame, tiek tarptautiniame lygyje. Tai geriausi bei ženkliausią pažangą padarę žmonės, kuriuos šiuo metu turime Lietuvoje“, – drąsiai tvirtino Lietuvos krepšinio lygos (LKL) teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis.

Tiesa, kurie trys teisėjai dirbs finalo rungtynėse, kol kas nėra atskleidžiama – pavardės paaiškės tik finalo išvakarėse, įvertinus visas aplinkybes ir netgi darbą pusfinalio dvikovose.

„Šios detalės neatskleisime – sprendimas priklausys ir nuo to, kaip teisėjai pasirodys pusfinaliuose. Teisėjai taip pat turi turėti savo lyderį – jie kaip ir sportininkai turi savo formą, ji siūbuoja. Visus faktorius reikia įvertinti ir tada, tik finalo išvakarėse, nuspręsti, kurie žmonės dirbs lemiamoje dvikovoje“, – sakė Pavilonis.

Karalienės taurės finale teisėjų brigadą papildys ir dvi moterys – šiuo metu tai geriausios Lietuvos teisėjos, įsitvirtinančios ir Europos krepšinyje.

„Šiose rungtynėse turėsime FIBA licencijas turinčias teisėjas: Indrę Balnionytę ir Militą Stalaučinskaitę“, – pridūrė Pavilonis.

Šių metų Citadele KMT finalo ketverte teisėjai vilkės išskirtinio dizaino marškinėlius su lanksčiais ekranais – ši naujovė pirmą kartą buvo išbandyta praėjusiais metais ir sulaukė gerų atsiliepimų.

Taip pat krepšinio sirgaliai turės galimybę išgirsti ką rungtynių metu tarpusavyje kalba teisėjai – finale dirbsiantys teisėjai turės specialius, garsą įrašančius mikrofonus.

Finalo ketverte dėl trofėjaus varžysis Kauno „Žalgiris“, Panevėžio „Lietkabelis“, Utenos „Juventus“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Lemiamas dvikovas tiesiogiai transliuos LRT televizija ir DELFI.

Komentarai:
djgaffer
Nieko naujo,tiesiog teisėjaus tie,kas šiuo metu yra geriausi Lietuvoje.O finale jau galiu net nuspėti,kad bus Vilius,Laurinavičius ir Jasevičius.Nebent gali būti kokia kita viena pavardė,bet kad du iš šitų trijų bus,tai praktiškai neabejoju.
2021-02-09
+6
Atsakyti
Retorikas
Skelbia anksciau kad butu galima susitart su jais
2021-02-09
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.