Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Klivlando „Cavaliers“ pralaimėjimų seriją nutraukęs naujoko dėjimas, herojiškas Luka Dončičiaus metimas, nutildyti „Knicks“ sirgaliai, Nikola Jokičiaus šou – tai ir dar daugiau – vasario 24-osios NBA pulse.

Vasario 24-osios NBA pulsas

NEIŠRINKO. Karjeros sezoną žaidžiantis Domantas Sabonis nesulaukė įvertinimo iš NBA vyriausiųjų trenerių, kurie rinko atsarginius žaidėjus „Visų žvaigždžių“ rungtynėms.

Indianos „Pacers“ aukštaūgis šį sezoną vidutiniškai renka po 21,5 taško, 11,6 atkovoto kamuolio ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo. Surinkęs 23 dvigubus dublius, jis rikiuojasi antras visoje NBA.

Sabonis tapo vieninteliu iš šešių daugiausiai dvigubų dublių užfiksavusių žaidėjų, kuris liko už „Visų žvaigždžių“ rungtynių borto.

Remiantis ESPN statistikos apžvalga, Sabonis taip pat yra vienas iš keturių žaidėjų, šį sezoną renkančių bent 20 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyvius perdavimus per vienerias rungtynes. Likę trys sulaukė „Visų žvaigždžių“ statuso, tarp jų du – Giannis Antetokounmpo ir Nikola Jokičius – išrinkti į startinį penketą.

„Nenoriu parodyti nepagarbos, nes jis šį sezoną žaidžia gerai, bet jokiu būdu Nikola Vučevičius negalėjo užimti Sabonio vietos „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, – tviteryje reagavo Tautvydas Sabonis. – Žinau, esu šališkas. „Pacers“ užima 4 vietą, „Magic“ – 12. Domas yra antras pagal dvigubų dublių skaičių ir trečias pagal trigubų dublių skaičių tarp aukštaūgių, nusileidžiantis tik Jokičiui ir Gianniui.“

PERGALINGAS DĖJIMAS. Pro stovintį Trae Youngą prakirtęs Lamaras Stevensas, likus 4,1 sekundės, įkrovė iš viršaus ir išplėšė dramatišką Klivlando „Cavaliers“ pergalę 112:111 prieš Atlantos „Hawks“.

„Cavs“ naujoko taškai nutraukė dešimties komandos pralaimėjimų seriją. Tokia atkarpa buvo ilgiausia šį sezoną NBA. Prieš Stevenso dėjimą, kitoje aikštės pusėje krepšį netaikliai atakavo Youngas.

Nuo suolo pakilęs Stevensas per 16 minučių surinko 8 taškus (4/4 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

APDOVANOTAS. Detroito „Pistons“ gretose blykstelėjęs naujokas Sabenas Lee sužaidė karjeros rungtynes sumesdamas 21 tašką, atlikdamas 4 rezultatyvius perdavimus, atkovodamas 3 ir perimdamas 2 kamuolius.

Deivido Sirvydžio atstovaujama ekipa su Lee priešakyje 105:93 įveikė Orlando „Magic“ ir užbaigė trijų nesėkmių seriją. Po rungtynių vyr. treneris Dwane’as Casey savo pirmametį apdovanojo dvikovos kamuoliu.

„Apėmė puikus jausmas, kai komandos draugai sveikino mane, o treneris įteikė kamuolį, – sakė Lee. – Tai – akimirka, kuri išliks mano atmintyje. Esu laimingas patirdamas tokį momentą.“

PENKETO JĖGA. Bruklino „Nets“ startinio penketo krepšininkai surinko po dviženklį taškų skaičių, Jamesas Hardenas įsirašė šeštą trigubą dublį atstovaujant ekipai, kuri 127:118 pranoko Sakramento „Kings“.

Kalifornijos klubui tai buvo aštuntasis pralaimėjimas iš eilės.

Hardenas įmetė 29 taškus (9/22 metimai), atliko 14 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 11 kamuolių.

Jis per 19 susitikimų su „Nets“ apranga pagal trigubus dublius sugebėjo įsitaisyti antroje vietoje. Pirmoje pozicijoje – Jasonas Kiddas, per 506 susitikimus užfiksavęs 61 trigubą dublį.

Bruce'o Browno nuostaba sužinojus, jog pelnė 29 taškus:

TILDĖ SUSIRINKUSIUS. Pirmą kartą per pandemiją į „Madison Square Garden“ areną sugrįžę sirgaliai triukšmavo, kol jų nenutildė Stephenas Curry.

Apie 2 tūkst. sirgalių akivaizdoje „Golden State Warriors“ superžvaigždė sumetė 37 taškus ir atvedė komandą į pergalę 114:106 prieš vietos „Knicks“.

„Buvo keletas šūkavusių gerbėjų, kas yra išties nuostabu, – po rungtynių sakė Curry. – Kalbėjomės su Draymondu (Greenu), jog nėra geresnio jausmo nei išvykose tildyti publiką – nesvarbu, ar tai būtų 19 tūkst., ar 2,5 tūkst. žmonių. Puiku, turint omenyje, jog nedaugelis arenų įsileidžia sirgalius, o tai sukūrė didžiulį skirtumą.“

PERDEGĖ. Pirmąkart į „Visų žvaigždžių“ rungtynes išrinktas Julius Randle’as pakylėtai žengė į dvikovą su „Warriors“, tačiau puolėjui ji baigėsi išvarymu.

Tiksint paskutinėms sekundėms, „Knicks“ atletas užsidirbo antrąją techninę pražangą ir buvo pasiųstas į rūbinę. Jo sąskaitoje – 25 taškai, 10 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

HEROJUS. Luka Dončičius likus 0,1 sekundės įsmeigė tolimą metimą į Bostono „Celtics“ krepšį ir išplėšė Dalaso „Mavericks“ pergalę 110:107.

„Tai yra kai kas, ką aš bandau padaryti. Kartais tokius metimus pramesi, kaip praėjusiose rungtynėse su Portlando „Trail Blazers“, bet kartais pavyksta tai padaryti“, – po pergalės sakė Dončičius.

Slovėnui iki trigubo dublio pritrūko nedaug: jis įmetė 31 tašką, sugriebė 10 kamuolių ir išdalijo 8 rezultatyvius perdavimus.

APKARTINO DEBIUTĄ. Giannis Antetokounmpo su kompanija Chriso Fincho debiutą Minesotos „Timberwolves“ vyr. trenerio poste pažymėjo ne pačiomis geriausiomis nuotaikos.

Graikijos supertalentas reikalus sutvarkė per tris kėlinius sužaisdamas 29 minutes, per kurias surinko 37 taškus, 8 atkovotus kamuolius ir 8 rezultatyvius perdavimus, o „Bucks“ savo aikštėje varžovus sutriuškino 137:112. 

DRIOKSTELĖJO. Nikola Jokičius surengė įspūdingą pasirodymą įmesdamas 41 tašką, 24-ą gimtadienį minėjęs Jamalas Murray ketvirtajame kėlinyje pelnė 19 iš 24 savo taškų ir atvedė „Nuggets“ į pergalę 111:106 prieš „Trail Blazers“.

Prie viso to, „Nuggets“ per rungtynes suklydo vos kartą ir, remiantis Denverio klubu, pasiekė NBA rekordą. Vienintelį kamuolį „Nuggets“ gretose prarado Murray.

„Aš suklydau? – po rungtynių klausė Murray. – Beprotiška, jog vienintelė klaida – mano.“

Tuo metu „Trail Blazers“ specialistas Terry Stottsas tikino regėjęs rungtynių, kuriose komanda būtų suklydusi tik sykį.

„Esu įsitikinęs, tokių rungtynių buvo, bet tik nepamenu“, – teigė Stottsas.

SUSTABDĖ. Pamažu įsibėgėjusi Vašingtono „Wizards“ atsimušė į Los Andželo „Clippers“ sieną. Kawhi Leonardas pelnė 32 taškus, Paulas George’as pridėjo 30, o Kalifornijos klubas laimėjo 135:116 ir nutraukė varžovų penkių pergalių seriją.

Geriausią – 32,9 taško – rezultatą NBA fiksavęs Bradley Bealas surinko 28 taškus ir 10 rezultatyvių perdavimų. Westbrookas įmetė 20 taškų, išdalino 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 9 kamuolius.

Dienos rekordai

Naudingumas

Giannis Antetokounmpo (45)

Taškai

 

 

 

Nikola Jokičius (41)

 

 

Atkovoti 
kamuoliai

 

Clintas Capela (16)

 

Rezultatyvūs 
perdavimai

 

Jamesas Hardenas (14)

 

Perimti 
kamuoliai

Terrence'as Rossas,
Kevinas Huerteris (po 4)

Blokai
Fredas VanVleetas,
DeAndre Jordanas,
Jarrettas Allenas (po 4)
Pataikyti tritaškiai

Stephenas Curry (7)

Visi šios nakties rezultatai:

Los Angeles Clippers Washington Wizards 135-116 stat »
Denver Nuggets Portland Trail Blazers 111-106 stat »
Milwaukee Bucks Minnesota Timberwolves 139-112 stat »
Dallas Mavericks Boston Celtics 110-107 stat »
Toronto Raptors Philadelphia 76ers 102-109 stat »
New York Knicks Golden State Warriors 106-114 stat »
Brooklyn Nets Sacramento Kings 127-118 stat »
Orlando Magic Detroit Pistons 93-105 stat »
Cleveland Cavaliers Atlanta Hawks 112-111 stat »
Komentarai:
D.
Džiugu dėl Clippers pergalės, Wizzardai buvo įsibėgėję, vakar ir čempionus buvo nukalę.
2021-02-24
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.