Nuotr.: LKF
Nuotr. LKF

Anykščiuose stovyklaujanti Lietuvos 3×3 krepšinio rinktinė nuo pat sekmadienio pluša komandinėse treniruotėse.

Trečiadienio vakarinė treniruotė buvo kiek kitokia. Jos metu dvylika žaidėjų buvo paskirstyti į tris komandas, kurios tarpusavyje sužaidė po vienerias rungtynes. Visuose mačuose teisėjavo profesionalūs arbitrai, skelbiama pranešime spaudai.

Tiek pirmosiomis stovyklos dienomis, tiek trečiadienį komandos trenerių štabas neturėjo nusiskundimų žaidėjų nusiteikimu. Atvirkščiai – rinktinės kandidatai kartais pasileisdavo į kietą, bekompromisę kovą.

„Nuotaikos kuo puikiausios, – sakė rinktinės treneris Dainius Novickas. – Techniniai dalykai sekasi kuo puikiausiai, smagu matyti vyrus tokiame nusiteikime. Žiauriai gerai kovoja vyrai. Per šitą treniruotę pamatėme su Žydrūnu, kiek turėsime gero darbo – atsirinkti pagrindinius kandidatus. Nes rinktinė – kova, noras, motyvacija – atrodo tikrai įspūdingai. Vyrai išeina į kovą ir dreba parketas. Smagu, kad reikia juos raminti, o ne stumti.“

„Su Dainiumi bandėme teisėjauti patys, bet jautėme, kad mes netikome – leidome daug kontakto, – kolegai antrino Žydrūnas Urbonas. – Puiku, kad atvažiavo šios srities profesionalai, teisėjai, kurie neleidžia peraugti kontaktui į nereikalingą trashtalką ar susistumdymą, pabandymą pasimušti. Vyrai gan neblogai susibendravo, nėra nereikalingų kibirkščių. Dabar to nėra, visi supranta, kad yra ne Utena, ne Šakiai ar Kaunas, o Lietuva, tai yra nuostabu ir žaidėjai tą jaučia.“

Trečiadienio vakarą išmėginti jėgas treniruotėje su 3×3 rinktine atvyko ir Jonavos „CBet“ gynėjas Edvinas Šeškus, pakeitęs susižeidusį Žygimantą Šimonį.

„Įspūdžiai malonūs, nes 3×3 buvau pasiilgęs, buvo smagu pasijungti. Sužaidus pora rungtynių jaučiasi, kad seniai žaidęs, nes tai kitas tempas, bet labai smagu“, – teigė Šeškus.

„Visiškai nedvejojau. Atsikėliau, gavau kvietimą, susidėjau daiktus ir iš karto atvažiavau“, – pridūrė krepšininkas.

Rinktinės stovykla tęsis dar dvi dienas. Ketvirtadienių trenerių planuose – taktika, vėl perskirstytos komandos ir dar viena porcija kovingų treniruočių.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.