Nuotr.: S.Čirba
Nuotr.: S.Čirba
Nuotr.: S.Čirba
Nuotr.: S.Čirba
Nuotr.: S.Čirba
Nuotr.: S.Čirba
Nuotr.: S.Čirba
Nuotr.: S.Čirba
Nuotr.: S.Čirba
Nuotr.: S.Čirba

Pirmadienį Vilniuje pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze buvo paskiepyta trečioji Tokijo olimpinių ir paralimpinių žaidynių rinktinių kandidatų, jų trenerių ir medikų grupė.

Vyriausybės nutarimu į prioritetinį vakcinuojamų asmenų sąrašą įtraukti sportininkai ir jų komandos nariai buvo suskirstyti į tris grupes. Pirmosios dvi, kurias bendrai sudarė 155 asmenys, buvo paskiepytos vasarį.

Pirmadienį buvo skiepijami krepšinio, lengvosios atletikos, imtynių ir plaukimo sporto šakų atstovai, jų treneriai, medikai, aptarnaujantis personalas. Iš viso – 55 asmenys.

Tarp krepšininkų skiepą gavo Arnas Butkevičius, Martynas Echodas, Žygimantas Skučas, Marijus Užupis ir Paulius Beliavičius. Taip pat paskiepyti buvo 3x3 krepšinio rinktinės treneriai Dainius Novickas ir Žydrūnas Urbonas.

„Jaučiuosi puikiai, – svetainei „utenosjuventus.lt“ sakė Urbonas. – Be galo pasiilgau to momento, kada galėsiu apkabinti savo tėvą bei mamą. Džiaugiuosi, kad vakcinavimo procesas įsibėgėja. Kol kas jokių nepageidaujamų pojūčių nėra, bet nebus problema jei kažkiek paskaudės galvą ar pakils temperatūra – tai yra normalu.“

Anksčiau paskiepyti buvo Paulius Jankūnas, Martinas Gebenas, Marius Grigonis, Karolis Lukošiūnas bei treneriai Evaldas Beržininkaitis ir Benas Matkevičius.

Iš viso nuo COVID-19 planuojama paskiepyti 290 olimpinių ir paralimpinių rinktinių kandidatų, jų trenerių ir medikų. Dėl treniruočių bei varžybų grafiko negalėjusieji prisijungti prie pirmųjų trijų grupių bus skiepijami atskirai.

Skiepijamų asmenų grupės sudarytos pagal sporto šakų federacijų pateiktus olimpinėms ir paralimpinėms žaidynėms ruošiamų sportininkų bei jų komandos narių sąrašus.

Paskiepyti asmenys antrąją „AstraZeneca“ vakcinos dozę turėtų gauti po 35 dienų.

Tokijo olimpinių ir paralimpinių žaidynių rinktinių kandidatai, jų treneriai bei medikai į prioritetinį skiepijamų asmenų sąrašą buvo įtraukti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos teikimu.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Komentarai:
ATI
Nuotraukos grynai kaip pas sovietus budavo. Nykstys i virsu, liaudis, viskas ok! Skiepykites!
2021-03-01
+4
Atsakyti
Matsjd
Matau ir čia rusiškos vatos apsireiškia ir bando įrodyti skiepų žalą 😀Nepavyks jums "įrodyti savo tiesos"
2021-03-01
+6
Atsakyti
antivakseriam ne
skiepykites visi ir kuo daugiau kol įgysim bandos įmunitetą
2021-03-01
+8
Atsakyti
Skiepukas
Dienos klausimas dabar. Daryti ar ne daryti skiepa? 12 svarbių klausimų ir atsakymų prieš nusprendžiant ar skiepytis, ar ne: ¤ "Jei aš pasiskiepysiu, ar galėsiu nebenešioti kaukės?" Vyriausybė: "NE". ¤ "Jei aš pasiskiepysiu, ar viskas sugrįš į normalų gyvenimą: darbai, verslai, rekreacija, mokyklos ir t.t.?" Vyriausybė: "NE". ¤ "Jei aš pasiskiepysiu, ar aš būsiu atsparus Covid?" Vyriausybė: "Galbūt. Mes tiksliai nežinome, bet turbūt, kad ne." ¤ "Jei aš pasiskiepysiu, tai aš nors neužkrėsiu kitų, tiesa?" Vyriausybė: "NE, vakcina nesustabdo transmisijos (pernešimo kitam)." ¤ "Jei aš pasiskiepysiu, kiek ilgai veiks vakcina?" Vyriausybė: "Niekas nežino. Visos Covid vakcinos yra eksperimentinėje stadijoje." ¤ "Jei aš pasiskiepysiu, ar galėsiu nebesilaikyti socialinio atstumo?" Vyriausybė: "NE" ¤ "Jei aš pasiskiepysiu ir mano tėvai bei seneliai pasiskiepys, ar mes galėsime apsikabinti?" Vyriausybė: "NE". ¤ "Tai kokia skiepo nauda?" Vyriausybė: " Viltis, kad virusas jūsų nenužudys." ¤ "Ar jūs galite užtikrinti, kad vakcina manęs nesužalos ar nenužudys?" Vyriausybė: "NE" ¤ "Statistiškai virusas nėra mirtinas (99.7% išgyvenamumo), kodėl vistiek turėčiau skiepytis?" Vyriausybė: "Kad apsaugoti kitus." ¤ "Tai pasiskiepinęs aš apsaugosiu 100% žmones, su kuriais turėsiu kontaktus?" Vyriausybė: "NE". ¤ "Jei aš patirsiu vakcinos sunkias šalutines reakcijas, ilgalaikius sveikatos sutrikimus (kolkas neištirti) arba numirsiu nuo vakcinos, ar man/mano šeimai bus išmokėta kompensacija iš gamintojų ar vyriausybės?" Vyriausybė: "NE - tiek vyriausybė, tiek vakcinų gamintojai neša nulinę atsakomybę už šį eksperimentinį skiepijimą."
2021-03-01
-6
Atsakyti
djgaffer
Viskas kaip ir gerai,skiepyti reikia visus.Tik įdomu,kodėl būtent dabar skiepijami tik pretendentai į olimpinę rinktinę?Logiškiau būtų skiepyti pirma tuos,kurie jau garantuotai turi kelialapius į olimpiadą.Nes šiuo metu tikiu yra žmonių,kuriems labiau tas skiepas reikalingas,o sportininkus skiepyti galima jiems patekus į olimpines,nepatekusiu galima irgi kiek vėliau.
2021-03-01
+1
Atsakyti
SS
ka visem vitamino C suleido jei tai prades kratytis
2021-03-01
Atsakyti
bhmh
O kodėl Urbonas be maikės? Norėjo krūtinę parodyt sesutėm?
2021-03-01
+5
Atsakyti
Anonimas
skiepu reklama avytems.
2021-03-01
+6
Atsakyti
Hhh
Antivakseriams kaip slapiu skuduru per snuki
2021-03-01
-17
Atsakyti
Coodies 19
Rip
2021-03-01
-3
Atsakyti
Anonimas
Gitano Nausėdos žinutė Ignui Brazdeikiui dėl Lietuvos pilietybė
2021-03-01
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.