Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta

Kauno „Žalgiris“ maču su Vilerbano ASVEL antradienį pradės dvigubą Eurolygos savaitę.

Prancūzijos klubas, kuris į Kauną atvyko iškart po pergalės Barselonoje, šiuo metu skaičiuoja 6 laimėjimų seriją ir yra karščiausia lygos komanda.

Apie ASVEL pagarbiai atsiliepė ir žalgiriečių vyriausiasis treneris Martinas Schilleris, išskyręs jų atletiškumą ir puolimą.

„Ši komanda skiriasi nuo kitų. Kodėl? Jie su „Baskonia“ yra atletiškiausios komandos lygoje. Kitas dalykas, puolime jie labai daug žaidžia ant ūselio su (Moustapha) Fallu, (Charlesu) Kahudi ir (Davidu) Lighty. Tai daro juos ypatingais“, – kalbėjo Schilleris.

„Taip pat reikia prižiūrėti jų tritaškius, kadangi jie juos realizuoja labai aukštu procentu, nors ir nemeta labai daug, panašiai kaip ir mes. Kahudi ir (Williamas) Howardas yra jų pagrindiniai žaidėjai. Mano nuomone, dėl pastarojo ASVEL žaidimas šiuo metu yra toks geras, – pratęsė austras. – Taip pat Fallas dabar vėl žaidžia daugiau minučių, jis – x faktorius ir jie daro labai gerą darbą.“

Lietuvos čempionų vairininkas vylėsi, jog dvikovą dėl čiurnos traumos su Klaipėdos „Neptūnu“ praleidęs Thomasas Walkupas galės rytoj pasirodyti ant parketo.

„Vakare sportuosime ir matysime, bet esu labai optimistiškai dėl jo nusiteikęs“, – sakė Schilleris.

– Pirmajame mače Vilerbane problemų po krepšiu pridarė Moustapha Fallas. Kas yra svarbiausia, stabdant jį?
– Neprileisti jo kuo arčiau krepšio, nors suprantu, kad tai padaryti yra praktiškai neįmanoma. Vis dėlto reikia stengtis, bet reikia pabrėžti, jog jis yra kitoks žaidėjas. Fallas – ne tik didelis, bet ir labai stiprus. Jo kojos neįtikėtinai stiprios, jį labai sunku pastumti ir Fallas man primena (Nikolą) Milutinovą. Tikslas – neįleisti jo į baudos aikštelę, suprantant, jog tai nepavyks padaryti šimtu procentu.

– Per šią pergalių seriją ASVEL įveikė Eurolygoje dominuojančias Milano, Miuncheno ir Barselonos komandas. Kiek jus stebina toks būsimų varžovų žaidimas?
– Sezono starte sakiau, kad jei jie nebūtų paveikti COVID-19, būtų labai aukštai turnyrinėje lentelėje. Jie – ypatinga komanda ir taip pat jie dabar nežaidžia Prancūzijos lygoje, o tai suteikia jiems daug laiko pasiruošti Eurolygai. Aš nesu labai nustebęs, bet žinoma, jų varžovai buvo favoritai, Vis dėlto, matant, kaip gerai ASVEL žaidžia, tai nėra milžiniškas siurprizas.

– Artūras Milaknis iškrito mėnesiui. Kaip tai pakeis įprastą rotaciją ir kas turės užpildyti veterano netektį?
– Pasirinkimai yra aiškūs – turime Steve'ą (Vasturią) ir Karolį (Lukošiūną), kurie Eurolygoje pastaruoju metu nežaidė daug dėl objektyvių priežasčių. Jie mums padės ir taip pat minutės pakils kitiems žaidėjams. Kalbu apie Nigelą (Hayesą), Roką (Jokubaitį), Marių (Grigonį). 20 minučių turės būti užpildytos šių vyrukų.

Komentarai:
Atlups mus kaip reikiant Asvelis, net nežinau ar yra nors vienas žaidėjas pas Žalgiri kuris galėtu pelnyt taškus prieš šita komanda.
2021-03-01
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.