Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Iš „Barcelonos“ prezidento pareigų pasitraukusio Josepo Maria Bartomeu problemos nesibaigia.

Šį sezoną pelnomi taškai

50%
81,0
Pelno taškų: 81,0
Taiklumas: 50,4%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 103
Blogiausias pasiekimas: 67
Daugiausia pelno: Nikola Mirotic

Policijos pareigūnai pirmadienį atliko kratas „Nou Camp“ stadione esančiuose biuruose, po kurių buvo suimti keturi „Barcelonos“ klubo vadovai. Tarp sulaikytųjų – Bartomeu, dabartinis klubo vykdantysis direktorius Oscaras Grau, buvęs teisinių paslaugų direktorius Gomezas Ponti ir prezidento patarėjas Jaume Masferreras, praneša radijo stotis „Onda Cero“.

Bartomeu bei Masferreras praleido naktį areštinėje, tačiau Grau ir Ponti tokių griežtų sankcijų nesulaukė.

Bartomeu suėmimą patvirtino ir Joanas Laporta – kandidatas į „Barcelonos“ prezidento postą.

„Šios dienos įvykiai padarys milžinišką žalą klubo įvaizdžiui“, – pirmadienį komentavo Laporta.

Klubo išplatintame pranešime teigiama, kad „Barcelona“ yra pasiruošusi bendradarbiavimui su teisėsauga ir padėti jai visomis išgalėmis.

Policijos operacija buvo susijusi su pernai metais įvykusiu „Barcagate“ skandalu, kuomet klubo vadovai buvo apkaltinti inicijavę šmeižto kampaniją socialiniuose tinkluose prieš dabartinius ir buvusius „Barcelonos“ futbolininkus, kurie kritikavo Bartomeu vykdomą politiką.

„Cadena Ser“ teigimu, Bartomeu pernai pasamdė Urugvajuje įsikūrusią socialinių tinklų kompaniją „I3 Ventures“, kuri kūrė netikras anketas ir viešai pylė purvą ant tų asmenų, kurie kritikavo buvusį „Barcelonos“ prezidentą.

Tuo metu „El Mundo“ šaltiniai pranešė, kad „I3 Ventures“ gavo šešiais kartais didesnę sumą, lyginant su įprastais tokių paslaugų tarifais. Pridedama, jog asmeninę finansinę naudą iš šios sutarties gavo ir pats Bartomeu.

Kritikos žinutės socialiniuose tinkluose buvo nukreiptos prieš tokias asmenybes kaip Lionelį Messi, Gerardą Pique ir jo žmoną Shakirą bei buvusį futbolo komandos trenerį Pepą Guardiolą.

Po tokių pranešimų „Barcelonos“ klubas buvo išplatinęs pranešimą, kuriame tokie kaltinimai buvo neigiami.

Bartomeu su savo valdyba atsistatydino spalio mėnesį, kuomet kilo dar vienas skandalas po Messi grasinimų palikti klubą, jei šiam ir toliau vadovaus Bartomeu.

Naujasis „Barcelonos“ prezidentas turėtų paaiškėti jau šią savaitę – rinkimai bus rengiami kovo 7 d.

Komentarai:
Rimas
o kaip Šarūnas, ar nenukentėjo? Ar nebuvo apipiltas purvais? Nesuimtas? Kodėl tylite?!
2021-03-02
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.