Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr. R. Lukoševičius

Po menisko traumos į aikštelę grįžęs Vilniaus „Ryto“ puolėjas Kristjanas Kitsingas bei peties traumą besigydantis Rokas Gustys klubo laidoje „Iš arti“ pasidalino savo mintimis apie reabilitacijos procesą.

Paklaustas, kaip stipriai yra pasiilgęs krepšinio – Gustys turėjo aiškų atsakymą.

„Tai aišku labai pasiilgęs, kai žiūri rungtynes, norisi žaisti, bet dabar esi tokioje situacijoje ir susitaikai, kad šis traumos gijimas užims ilgą laiką, – pasakojo „Ryto“ puolėjas. – Norisi palaikyti komandą, kad ji kuo geriau žaistų ir stengies padėti kažkuo kitu – patarimu komandos draugams ar jaunesniems žaidėjams. Taip bent kažkiek bandau prisidėti prie komandos sėkmės.“

„Ryto“ kineziterapeutas Andrius Misiūra mano, kad Rokui reabilituotis padeda jo teigiamas požiūris.

„Rokas į viską žiūri labai pozityviai ir optimistiškai, yra motyvuotas, visada su energija eina į treniruotes. Nori kuo greičiau grįžti, bet supranta, kad tai yra ilgas procesas ir tam reikės laiko“, – įsitikinęs Misiūra.

Apibūdindamas Kitsingą sostinės komandos kineziterapeutas išskyrė jo norą sunkiai dirbti.

„Trauma gana rimta, operaciją jis atliko Taline ir iš karto kitą savaitę grįžo į Vilnių. Iš pradžių darėme fizioterapijos procedūras, lengvai pradėjome lankstyti kelį, kad atsirastų šiokia tokia amplitudė ir judesiai.

Kitsingas yra tikrai labai užsispyręs, smarkiai dirbantis, niekada nepasiduoda. Nors ir darome tikrai sunkius pratimus, jis sukandęs dantis stengiasi ir dirba nuo pirmos iki paskutinės treniruotės minutės“, – teigė Misiūra.

Kitsingas rungtynėse su Prienų ekipa praleido beveik aštuonias minutes ir spėjo pasižymėti taikliu tolimu metimu.

„Jaučiausi gerai. Apšilimo metu buvau užtikrintas, kad viskas yra tvarkoje, nespaudžiau savo kelio per daug, – dėstė estas. – Atrodė kaip vasarą prieš pirmuosius draugiškus mačus, lyg du mėnesiai be krepšinio. Kai kurie judesiai buvo keisti, kartais vėluodavau, tačiau jaučiu, kad grįžtu.“

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

40%
9,9
Pataiko: 9,9
Taiklumas: 40,1%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Andrew Goudelock