Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta

Kauno „Žalgiris“ buvo labai arti, kad pergalingai užbaigtų dvigubą Eurolygos savaitę, tačiau visas rungtynes ant Milano „Armani Exchange“ itališkų batų kulnų lipę Martino Schillerio auklėtiniai buvo priversti pripažinti svečių pranašumą (64:69).

Fotogalerija

Po rungtynių vienas kauniečių lyderių Marius Grigonis išskyrė didelį pralaimėjimo svorį.

„Pralaimėjome svarbias rungtynes, apie detales nežinau, sunku leistis. Reikia žiūrėti toliau, nenukabinti nosies ir kol yra rungtynių, bandysime kabintis“, – kalbėjo gynėjas.

Iki rungtynių pabaigos likus 7 minutėms, Grigonis bėgdamas užribyje užsidirbo techninę pražangą ir dar kelias minutes aiškinosi su mačo arbitrais, už ką ji buvo skirta.

Po mačo surengtoje spaudos konferencijoje gavęs sirgaliaus klausimą apie šią situaciją, Grigonis nuo komentarų susilaikė, tačiau aiškiai pasiuntė žinutę, kad jeigu nuobaudos už kritiką teisėjams nebūtų skiriamos, mielai pakalbėtų apie šį epizodą.

„Jeigu tas sirgalius galėtų mane paremti 4 tūkstančiais, tai galėčiau paaiškinti, bet gal susilaikome“, – šaltu veidu trumpai atsakė krepšininkas.

Grigonis buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas ir per 33 minutes pelnė 17 taškų (3/6 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 2 sykius suklydo ir surinko 15 naudingumo balų.

– Kiek įdomi jums pačiam buvo mikrodvikova su Shavonu Shieldsu?
– Per rungtynes Shavonas viską sumetė į veidą. Labai geras žaidėjas, jo komanda laimėjo, tai vadinasi, kad šiai dienai jis yra geresnis.

– Ar teisėjas paaiškino už ką jums buvo skirta techninė pražanga?
– Taip. Buvo mūsų toks derinys, kur bėgau palei galinę liniją ir išbėgau iš aikštės, man pasakė: „Nebegali“. Lyg aš tyčia tai daryčiau... Vėliau dar kartą išėjau į užribį, bet...

– Kokio pozityvo būtų galima pasiimti iš šių rungtynių gynyboje?
– Iš kiekvienų rungtynių galima pasiimti ir blogo, ir gero. Mūsų gynyba buvo tikrai nebloga, tačiau jie įmetė daug sunkių metimų. Vėlgi, jie yra labai geri žaidėjai ir tokius metimus pataiko. Visada galima kažkiek geriau. Laisvi prametėme iš po krepšio, kažkur neatsitvėrėme. Daug visko buvo, tai manau, kad galima daugiau pasimokyti iš blogų nei iš gerų dalykų, nes pastaruoju metu sekasi gynyboje, svarbiausia neužmiršti.

– Tiek Vilerbano ASVEL, tiek Milano „Armani Exchange“ šiuo metu demonstruoja puikią formą ir abiem komandoms pasiūlėte kovą. Kiek ši dviguba Eurolygos savaitė įkvepia prieš likusias Eurolygos kovas?
– Nemanau, kad buvome išsikvėpę, tai nežinau, ką turime čia įkvėpti. Žinome, ko čia susirinkome, žinome, kiek žmonių mus palaiko. Įkvėpti, manau, čia nereikia.

Komentarai:
Žalgiris
Apie top 8 galima tik pasvajoti. Privalėjo passimti tokį Milaną. Bet deja šita komanda, net ir prastai žaidžiančių varžovų nesugeba įveikti.
2021-03-05
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Milano Armani Exchange
41%
24/58
Metimai iš žaidimo
50%
27/54
35
Atkovoti kamuoliai
31
16
Rezultatyvūs perdavimai
13
4
Perimti kamuoliai
5
13
Prarasti kamuoliai
13
38%
6/16
Tritaškiai
42%
8/19

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
17 PTS
6/12 FG
2/2 FT
Shavon  Shields
23 PTS
8/14 FG
4/6 FT
Joffrey  Lauvergne
9 REB
6 DREB
3 OREB
Kyle  Hines
7 REB
5 DREB
2 OREB
Thomas  Walkup
4 AS
2 TO
28 MIN
Kevin  Punter
4 AS
1 TO
30 MIN
Joffrey  Lauvergne
24 EFF
55% 2P%
- 3P%
Shavon  Shields
27 EFF
63% 2P%
50% 3P%