Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta

Milano „Armani Exchange“ antrą kartą šį sezoną įveikė Kauno „Žalgirį“, o Ettore Messina po pergalės Kaune turėjo ne vieną gražų žodį ir apie žalgiriečių trenerį Martiną Schillerį, ir apie varžovų komandą apskritai.

Fotogalerija

„Manau, kad nugalėjome labai gerą komandą, – sakė Messina, Eurolygoje iškovojęs 250-ąją pergalę. – „Žalgiris“ yra viena geriausiai treniruojamų komandų šioje lygoje kalbant apie žaidimo organizaciją, žaidėjų pastangas. Jų gynybos kokybė yra įspūdinga, jie spaudžia 40 minučių ir nėra lengva prieš juos žaisti. 

Mes esame be pagrindinio įžaidėjo, o Michaelas Rollas atliko puikų darbą puolime ir gynyboje. Mūsų gynyba buvo tokia, kokios reikia atkrintamosiose. Tai buvo atkrintamųjų rungtynės, dabar visos jos tokios.“

„Armani Exchange“ penktadienį Kaune laimėjo 69:64, kai pirmajame rate namie buvo iškovoję pergalę 98:92.

Kalbėdamas apie Schillerį, Messina atskleidė, kad iš „Žalgirio“ trenerio pasiskolino kelias žaidimo idėjas.

„Nesusitikome JAV, kai ten dirbome, susipažinome Europoje. Jis labai pagarbus, turi daug žinių. Tiesą sakant, pavogiau savo komandai kelis dalykus to, ką daro „Žalgiris“.

Nėra lengva atvykti į svetimą šalį, kur kitoks žmonių supratimas. Jis prieš sezoną neteko Garino, kuris turėjo būti komandos pagrindinis lengvasis kraštas. Grigonis turėjo būti aukštas antrasis numeris. Šiandien jie neturėjo ir Milaknio. 

Manau, kad jų gynyba yra labai aukšto lygio, puolime jie priklauso nuo pataikymo, kaip ir visi, bet jis atlieka nuostabų darbą ir tai sakau ne šiaip sau, o dėl to, kad tuo tikiu.“

Milano klubą puolime tempė trečdalį – 23 iš 69 – komandos taškų pelnęs Shavonas Shieldsas. Anot Messinos, Danijos pilietybę turintis krepšininkas buvo naudingas abiejose aikštės pusėse.

„Jis – vienas mūsų geriausių žaidėjų abiejose aikštės pusėse. Jis gerai ginasi, atakuoja, priima sprendimus. Šiandien jis buvo labai svarbus mūsų pergalei“, – sakė Messina.

Komentarai:
x
Šileris propaguja mesinos filosofiją.
2021-03-06
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Milano Armani Exchange
41%
24/58
Metimai iš žaidimo
50%
27/54
35
Atkovoti kamuoliai
31
16
Rezultatyvūs perdavimai
13
4
Perimti kamuoliai
5
13
Prarasti kamuoliai
13
68
Naudingumas
69

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
17 PTS
6/12 FG
2/2 FT
Shavon  Shields
23 PTS
8/14 FG
4/6 FT
Joffrey  Lauvergne
9 REB
6 DREB
3 OREB
Kyle  Hines
7 REB
5 DREB
2 OREB
Thomas  Walkup
4 AS
2 TO
28 MIN
Kevin  Punter
4 AS
1 TO
30 MIN
Joffrey  Lauvergne
24 EFF
55% 2P%
- 3P%
Shavon  Shields
27 EFF
63% 2P%
50% 3P%