Nuotr.: Scanpix Baltics
Nuotr. Scanpix Baltics

Mantas Kalnietis šį sezoną VTB Vieningoje lygoje pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus, o gynėjo treneris Jevgenijus Pašutinas pažymėjo savo auklėtinio žaidimo pojūtį.

Mantas Kalnietis

Mantas  Kalnietis
Komanda: Krasnodaro Lokomotiv
Pozicija: PG
Amžius: 34
Ūgis: 196 cm
Svoris: 89 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Krasnodaro „Lokomotiv“ pagrindinis atakų organizatorius šį sezoną Vieningoje lygoje fiksuoja 9,9 rezultatyvaus perdavimo vidurkį. Antroje vietoje su 8,7 rezultatyvaus perdavimo rodikliu yra Aleksejus Švedas.

„Man visada perdavimas yra pirmoje vietoje, kadangi aš pats rungtyniavau įžaidėjo pozicijoje, – Vieningosios lygos reportaže sakė Pašutinas. – Man treneris kartodavo, jog perdavimai visada turi būti mano mintyse. Jeigu žmogus žino, kaip perduoti kamuolį, kaip tai darydavo Magicas Johnsonas ar Arvydas Sabonis, o dabar mūsų komandoje tą patį daro Mantas, tai reiškia, kad jis jaučia žaidimą.“

Kalniečiui VTB Vieningoje lygoje šį sezoną priklauso keturi geriausi rezultatyvių perdavimų rezultatai. Lietuvis buvo atlikęs 17, 15 ir dukart – po 14 rezultatyvių perdavimų.

34-erių kaunietis pagal rezultatyvius perdavimus išsiskiria ir Europos taurėje, kurioje jų vidutiniškai atlieka po 6,8.

Tai – ketvirtas geriausias rezultatas, nusileidžiantis tik Bolonijos „Virtus“ duetui Stefanui Markovičiui (vid. 7 rez. perd.) ir Milošui Teodosičiui (vid. 6,9 rez. perd.) bei penkerias rungtynes sužaidusiam Vangeliui Mantzariui (vid. 7,8 rez. perd.).

Antrąjį sezoną Krasnodare žaidžiantis 196 cm ūgio Kalnietis Europos taurėje taip pat renka po 7 taškus, 2,5 atkovoto kamuolio ir 11,6 naudingumo balo, o Vieningoje lygoje – po 8,4 taško, 3,2 sugriebto kamuolio ir 12 efektyvumo balų.

Kalniečio žaidimo epizodai:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Mantas Kalnietis

Mantas  Kalnietis
Mantas  Kalnietis
MIN: 26.5
PTS: 7 (51.65%)
REB: 2.5
AS: 6.79
ST: 0.5
BS: 0.07
TO: 2.43
GM: 14