Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Nors žaidė su karščiausia Eurolygos komanda, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po skaudaus pralaimėjimo Stambule pirmiausia badė pirštais į save. Kovingumo ir susikaupimo trūkumas buvo tai, ko labiausiai stigo Thomasui Walkupui ir Mariui Grigoniui.

Fotogalerija

„Žalgiris“ buvo vos per metimą nuo didžiausio sezono pralaimėjimo (didesniu, vieno taško skirtumu, buvo pralaimėta Tel Avive), o nesėkmę dar labiau apkartino antrajame kėlinyje Joffrey Lauvergne’o patirta trauma.

Grįžtant į gynybą, ant prancūzo kojos užlipo varžovas ir žalgirietis griuvo atbulas. Parkritęs jis susiėmė už nugaros ir netrukus pasiprašė pakeičiamas.

Po kelių minučių grįžęs į aikštę, Lauvergne'as joje neužsibuvo ir treneriui Martinui Schilleriui parodė, kad nebegali tęsti dvikovos.

Visgi po rungtynių Lauvergne’as buvo nusiteikęs optimistiškai ir tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė nemanantis, kad patirtas sumušimas jį gali išvesti iš rikiuotės.

Su Lauvergne’u ar be jo, penktadienį Sinano Erdemo arenoje „Žalgiris“ neturėjo šansų nuo pirmosios minutės.

„Anadolu Efes“ pirmojo kėlinio pabaigoje – antrojo pradžioje pelnė 17 taškų be atsako ir 13-ąją minutę buvo galima mesti baltą rankšluostį – 36:12.

Tai buvo ta pati „Anadolu Efes“, kuri paskutinius porą mėnesių terorizuoja visus Eurolygos varžovus.

Iš paskutinių 11 rungtynių „Anadolu Efes“ laimėjo 10, o pastarosios penkios pergalės pasiektos vidutine 25,6 taško persvara.

Stambulo komanda turnyro lentelėje žengia ketvirta, tačiau lemiamą sezono etapą pasitinka būdama bene geriausia lygos komanda.

„Tobula gynyba, tobulas komandinis darbas, taigi gera pergalė, – po dvikovos kalbėjo „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas. – Pasiekėme pergalę ir įgijome tarpusavio rungtynių persvarą.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
25
Baudų metimai
100%
5/5
Rezultatyvūs perdavimai
4

Mūsų gynyba buvo labai agresyvi, o puolime gerai dalijomės kamuoliu, visi jį palietė. Tęsime ėjimą šiuo keliu, nes norime kilti turnyrinėje lentelėje.“

„Žalgirio“ atstovai galėjo kalbėti tik kardinaliai priešingus dalykus.

„Gana nuviliantis pasirodymas mums visiems, – sakė Walkupas. – Medžiojame Eurolygos atkrintamąsias, bet čia atvykę tokiose svarbiose rungtynėse tiesiog nieko nepadarėme. 

Žinau, kad kiekvienos rungtynės nuo pirmo iki 34 turo yra vienodai svarbios, bet akivaizdu, kad dabar kiekvienas rungtynes privaloma laimėti. Todėl čia atvykti ir taip žaisti… Susikaupimas buvo nuviliantis.“

„Viskas nepavyko, – reziumavo Grigonis. – Jie mus atakuoja du prieš du, visada kažką suranda, o pas mus visai nevaikšto kamuolys. Jie žaidė laisviau. Mes puolime nieko neužsukame, gynyboje nesustabdome, neįvykdėme plano. Jie ant bangos, viską pataiko. Tikrai buvo galima geriau sukovoti.“

Iki ilgosios pertraukos pataikę tik trečdalį metimų, kauniečiai atsiliko 28:49 ir antroji dvikovos dalis tebuvo formalumas.

„Susikaupimas, gynybos plano išpildymas šiandien buvo blogi, – kalbėjo Walkupas. – Žinojome, ką norime iš jų atimti, bet jie darė viską, ką norėjo.

Jie buvo fiziški. Bet kai kas kartą gali grįžti į gynybą, gintis yra kur kas lengviau. Mes šįvakar negavome nieko lengvo, nepelnėme taškų greitajame puolime. 60 taškų vien tik iš statinio puolimo nėra blogai, bet mes tiesiog negavome nieko lengvo.“

Tai buvo tipinė prastų rungtynių istorija: negalėdami apsiginti, žalgiriečiai negalėjo bėgti į greitą puolimą. Negalėdami užpulti ir klysdami perduodant kamuolį, jie leido varžovams lėkti ir pelnyti lengvus taškus.

O kai „Efes“ dar pataikė 15 tritaškių iš 34 (44 proc. taiklumas), tai vakaras apskritai prailgo.

„Prametėme daug laisvų metimų, galbūt galėjome pasiekti rekordą, – druską ant žaizdos po dvikovos dar pylė Atamanas. – Pataikėme 15 tritaškių, bet prametėme daug laisvų metimų.“

Tokia yra dabartinė „Anadolu Efes“. Per gera puolime net tada, kai ne viską pataiko, ir per solidi gynyboje, ypatingai, kai varžovams kažko trūksta.

„Sezono pradžioje daug žmonių dėl mūsų abejojo, bet, manau, mes kiekvieną vakarą įrodinėjame, kas esame, – po dvikovos sakė Shane’as Larkinas. – Turime daug vaikinų, kurie gali kurti puolime, todėl mus sunku sustabdyti. Daug žaidėjų kyla nuo suolo, netgi aukštaūgiai gali kurti.

Esame labai ypatinga komanda puolime bei gynyboje, žaidžiame aukštu lygiu ir turime tai tęsti. Tikimės, kad pateksime į atkrintamąsias ir išlaikysime tokį žaidimą.“

„Žalgirio“ situacija – priešinga. Pralaimėję penktą kartą per pastarąsias 7 rungtynes, kauniečiai nuo aštuntosios pozicijos atsilieka vienu laimėjimu, bet dabar dar kovoja su Vitorijos ir Valensijos komandomis, kurios pavijo kauniečius pagal pergalių skaičių, o pastaroji ir tarpusavio dvikovų pranašumą.

Iki reguliariojo sezono pabaigos liekant penkerioms rungtynėms, „Žalgiriui“ žūtbūt reikia pergalių ir atsispirti galės kitą savaitę sugrįždami į Stambulą, kur lauks dvikova su tiesiogine konkurente dėl atkrintamųjų – „Fenerbahče“.

Komentarai:
akivaizdu kad net patys zaidejai netiki ir nenori to top8, kitaip butu sunku paaiskinti ju atmazus kad nesusikaupe. cia jei rimtai nori top8 tai eini lost kaip i finala. o zaidziant finale jau nieks nesako nesusikaupiau nes koncentracija buna max
2021-03-13
+4
Atsakyti
su tokia sudetim cia ir taip stebuklus dare. paklauskit genialaus vadybininko kodel komanda visa sezona atlose be tikro SF, ka joje veikia Vasturija ir kodel uz milziniska ispirka pirktas zaidejas trina suola. drasesni galetu paklaust uz ka milziniskus pinigus gauna is po krepsio daznai nepataikantis Jankunas.
2021-03-13
Atsakyti
acb
Sunku tiketi Zalgirio gera paskutine atkarpa, realiai visi zaidejai neatrodo sviezi, nusedimas matosi. Visgi klaidos sezono pradzioje su komplektacija per daug ryskios
2021-03-13
-5
Atsakyti
Kaunas
Taip ar taip neturejo Sansu Zalgiris Efes isnaudojo visas progas gerai dalinasi kamuoliu Tobula gynyba
2021-03-13
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Stambulo Anadolu Efes
Kauno Žalgiris
54%
31/57
Metimai iš žaidimo
42%
25/60
31
Atkovoti kamuoliai
30
23
Rezultatyvūs perdavimai
16
9
Perimti kamuoliai
3
120
Naudingumas
53
11
Prarasti kamuoliai
15

Rungtynių žaidėjai

Shane  Larkin
18 PTS
5/10 FG
4/4 FT
Thomas  Walkup
15 PTS
6/12 FG
2/2 FT
Stambulo Anadolu Efes
Keli žaidėjai
5 REB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
8 REB
Stambulo Anadolu Efes
Keli žaidėjai
4 AS
Thomas  Walkup
8 AS
2 TO
32 MIN
Vasilije  Micic
25 EFF
75% 2P%
40% 3P%
Augustine  Rubit
17 EFF
45% 2P%
0% 3P%