Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Jono Mačiulio atstovaujamas Atėnų AEK klubas turės plačiai atverti piniginę.

Šį sezoną metamos baudos

73%
16,4
Pataiko: 16,4
Taiklumas: 73,2%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 23
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Keith Langford

FIBA Arbitražo teismas (BAT) pripažino Graikijos klubo kaltę dėl neišmokėtų atlyginimų ir premijų buvusiam vyr. treneriui Luca Banchi. BAT savo sprendime paskelbė, kad bendra atlygintina suma už šiuos neįvykdytus įsipareigojimus siekia 115 tūkst. eurų.

AEK taip pat turės atlyginti 6 850 eurų siekiančias BAT išlaidas bei papildomus 6 tūkst. eurų, kuriuos bylinėjimuisi išleido Banchi.

Pagal sudarytą sutartį, Banchi 2018-2019 m. sezone turėjo uždirbti 175 tūkst. eurų. Specialistui taip pat priklausė premijos už užimtą trečiąją vietą Graikijos lygoje (35 tūkst. eurų) ir patekimą į FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalį (15 tūkst. eurų).

Priteista suma yra mažesnė nei numatyta kontrakte todėl, nes AEK dalį mėnesinių atlyginimų buvo sumokėjęs minėtojo sezono metu.

Savąją bylą Arbitražo teisme laimėjo ir lietuvis Denisas Krestininas, įrodęs Kosovo lygoje rungtyniaujančio Prištinos „Sigal“ klubo kaltę.

„Sigal“ lietuviui turės padengti 3,3 tūkst. eurų nesumokėtą atlyginimą bei papildomus 500 eurų, kaip kompensaciją už vėlavusį uždarbį.

Be to, klubas turės atlyginti ir Krestinino bylinėjimosi išlaidas, kurios sudarė 4,5 tūkst. eurų.

Krestininas Kosove žaidė 2018-2019 m. sezone ir vietinėse pirmenybėse per 25 mačus fiksavo 8,7 taško, 7,9 atkovoto kamuolio bei 1,1 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Denis Krestinin

Denis  Krestinin
Denis  Krestinin
MIN: 8.1
PTS: 3.4 (50%)
REB: 1.8
AS: 0.2
ST: 0.4
BS: 0
TO: 0.8
GM: 5