Nuotr.: žalgiris.lt
Nuotr.: žalgiris.lt
Nuotr.: žalgiris.lt
Nuotr.: žalgiris.lt
Nuotr.: žalgiris.lt
Nuotr.: žalgiris.lt
Nuotr.: žalgiris.lt
Nuotr.: žalgiris.lt
Nuotr.: žalgiris.lt
Nuotr.: žalgiris.lt

Kauno „Žalgiris“ (15-14) išvyksta į Stambulą, kur žais labai svarbias Eurolygos rungtynes kovoje dėl atkrintamųjų su vietos „Fenerbahče“ (17-12).

Prieš išvyką Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris Martinas Schilleris negailėjo gražių žodžių būsimiems oponentams.

„Fenerbahče“ po mūsų rungtynių Kaune turėjo labai gerą pergalių seriją. Tai yra aukštos kokybės komanda, kurią į priekį veda Nando De Colo, Janas Vesely ir Marko Guduričius, – spaudos konferencijoje kalbėjo Schilleris. – Labai talentinga komanda, kuri žaidimą grindžia puolimu, žaidžia greitai ir įvairiai, turime gerai pasiruošti, ką prieš juos padaryti nėra lengva.“

Specialistas iš Austrijos atskleidė, jog Joffrey Lauvergne'o galimybės pasirodyti rungtynėse Stambule išlieka neaiškios ir dėl jo bus nuspręsta prieš pat dvikovą.

„Dėl JoJo išlieka klaustukas ir dėl jo žaidimo priimsime sprendimą tik prieš pat rungtynes. Tikimės, kad paruošime jo kūną. Tiesa, prieš išvyką jis treniravosi minimaliai“, – teigė Schilleris.

– Treneri, ar turite daugiau informacijos dėl Marko Guduričiaus galimybių pasirodyti ant parketo rytoj?
– Jis žais.

– „Fenerbahče“ su Guduričiumi laimėjo 12 susitikimų iš 13 Eurolygoje. Ką serbas labiausiai pakeičia „Fenerbahče“ žaidime abiejose aikštės pusėse?
– Pirmiausia, jis – labai geras žaidėjas ir tai yra puikus pavyzdys, kaip vienas krepšininkas gali kardinaliai pakeisti situaciją. Ką serbas prideda jiems? Jis yra geras metikas iš įvairių padėčių, taip pat Guduričius prideda „Fenerbahče“ solidumo gynyboje.

– Antrajame Eurolygos reguliariojo sezono rate „Fenerbahče“ demonstruoja antrą geriausią puolimo reitingą, o žiūrint jų žaidimą atrodo, kad viskas sukasi aplink Nando De Colo pikenrolus su Janu Vesely. Kas yra sunkiausia, ginantis prieš šiuos pikenrolus?
– Taip, šie trys žmonės, kuriuos paminėjome, yra svarbiausi žaidėjai. De Colo ir Vesely vienas kito jautimas yra nuostabus, ypatingai pikenroluose. Juos stabdant reikės visos komandos darbo, ne tik dviejų žmonių. Turės visi penki krepšininkai aikštėje gerai rotuotis ir ateiti į pagalbas, kad pristabdytų varžovų pagrindinius krepšininkus.

– Žiūrint į turnyrinę lentelę, rungtynės Stambule turės didžiulę svarbą abiem komandoms. Ar jūs ir komanda jaučiate papildomą spaudimą prieš šias rungtynes?
– Sutinku, kad tai – labai svarbus mačas, bet taip pat noriu pridėti, kad mums kiekvienos rungtynės – labai svarbios. Šioje stadijoje, taip, liko nedaug rungtynių, bet jei ne ankstesnės pergalės, mes nebūtume ten, kur esame dabar. Dabar yra daugiau dramos, nes aiškiai matosi turnyrinė lentelė, bet ar jaučiame papildomą spaudimą? Negalėčiau taip pasakyti.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.