Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Antradienio vakarą „Žalgirio“ arenoje vykusiose rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“ aikštelėje po ilgos pertraukos pasirodė Patricio Garino, kuris ilgiau nei metus gydėsi traumas.

Patricio Garino

Patricio  Garino
Patricio  Garino
MIN: 10.47
PTS: 1.5 (25%)
REB: 1
AS: 0.5
ST: 0
BS: 0
TO: 0.5
GM: 2

Argentinietis aikštėje epizodiškai buvo pasirodęs ir spalio pradžioje vykusioje dvikovoje su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, tačiau dvikovos krepšininkas nebaigė, o po jos jam buvo atlikta menisko operacija.

Galiausiai sugrįžęs ant parketo per 14 minučių atletas pasižymėjo trimis taškais.

„Jaučiuosi nerealiai, esu labai laimingas, nes šio momento laukiau labai ilgai. Neskaičiuoju to vieno karto, kai buvau pasirodęs aikštėje ir nebaigiau rungtynių. Vėl rungtyniauti visas rungtynes ir po jų nejausti skausmo buvo dalykas, kurio ilgai laukiau. 17 mėnesių yra tikrai ilgas laikas.

Prieš rungtynes buvau nusiteikęs vėl šypsotis aikštėje, o tas pataikytas tritaškis man atnešė labai daug džiaugsmo. Pajaučiau, kad mano siela sugrįžo į kūną. Komandos draugų džiaugsmas ant atsarginių žaidėjų suolo man reiškė labai daug“, – „Žalgiris TV“ pasakojo 27-erių žalgirietis.

Garino pripažino, kad grįžimo į aikštę šiek tiek bijojo, o prieš rungtynes į galvą lindo įvairios mintys su ne itin maloniais scenarijais.

„Labai bijojau ir buvau nervingas. Kalbėjausi su savo psichologu, žmona ir šeima, nes kai prieš pusantros savaitės sužinojau, kad teks žaisti, labai išgyvenau. Prisiminiau tas rungtynes, kai vėl patyriau traumą, savo paskutines rungtynes Ispanijoje… Likus keturioms dienoms pasakiau sau, kad viskas bus gerai, kadangi treniravausi ir tam ruošiausi. Prieš pat rungtynes šiek tiek nervinausi, bet tai buvo iš gerosios pusės“, – atskleidė Garino.

Šį sezoną metami tritaškiai

41%
8,0
Pataiko: 8,0
Taiklumas: 40,6%
Vieta lygoje: 17
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Marius Grigonis

„Žalgirio“ komandos krepšininkai po taiklaus Pato metimo griausmingai pakilo iš savo vietų ant atsarginių žaidėjų suolelio ir nuoširdžiai pasidžiaugė komandos draugo sugrįžimu. Vėliau sveikinimus ir palaikymą žalgiriečiai taip pat perkėlė ir į socialinius tinklus.

„Nuo pat pradžių jaučiau komandos palaikymą, o po to tritaškio tiesiog žiūrėjau į suoliuką ir mačiau jų džiaugsmą. Esu dėkingas jiems už palaikymą, nes naujam žaidėjui nėra lengva atvykti į komandą, būti šalia jos ir nerungtyniauti. Esu jiems skolingas, nes buvo ir tikrai sunkių momentų, bet jie mane nuolat palaikė“, – dėkingumą demonstravo pasaulio vicečempionas.

Nors Argentinos nacionalinės rinktinės narys jau ir grįžo į rikiuotę, kol kas jis vis dar yra tam tikroje reabilitacijos stadijoje. Todėl nėra aišku, ar jis jau galės padėti komandai Eurolygos dvikovoje su Tel Avivo „Maccabi“. Nepaisant to,Garino komandai nori padėti visais įmanomais būdais.

„Noriu komandai duoti kiek įmanoma daugiau, bet be krepšinio praleidau ilgą laiką, todėl nereikėtų iš manęs tikėtis penkiolikos pelnomų taškų ir aštuonių atkovotų kamuolių per rungtynes. Kol kas dar nesu tam pasiruošęs, bet tikiuosi, kad greitu metu būsiu. Kai nėra Artūro Milaknio, mano užduotis yra leisti vaikinams pailsėti, tiesiog padėti komandai ir įnešti energijos aikštelėje“, – užbaigė legionierius.

Komentarai:
Anonimas
Net ziurovai neia i arena
2021-03-25
+10
Atsakyti
HubaBuba
Tai priezastis kodel verta lysti i tokia organizacija kad ir uzmazesnius pinigus zaidejui.
2021-03-25
-3
Atsakyti
Garino
Garino 😉 Manau Likusiose eurolygos runktynese kazkiek butu naudingas
2021-03-25
Atsakyti
Milaknis
Milaknis manau jau galetu isbekt su Bayern Pao
2021-03-25
Atsakyti
djgaffer
Kaip smagu,kad pagaliau Garino sulaukėm.Jis jaudinosi,bet ir mes,Žalgirio fanai ne ką mažiau nerimavom dėl jo.Tačiau įėjo,įmetė tritaškį,surinko teigiamą n.b.skaičių,tai jau gerai.Svarbu neskubėti su juo,kad neduok Dieve vėl kas nenutiktų.Po truputį,po truputį ir įsivažiuos.
2021-03-25
-1
Atsakyti
Vytas
Smagu, kad grįžo, bet pažiūrėjus į jo kojų masę ir palyginus su kitais žaidėjais, tai atrodo ohoho kiek dar žemės reiks apšikti, kad tas kojas sustiprinti....
2021-03-25
-2
Atsakyti
O tai kada Mikas grįš? Dar mėnuo nepraėjo?
2021-03-25
-8
Atsakyti
Madridista
Jis kontrakta jau dukart susimazino, tad tikrai del to zalgiri galima tik pagirt ir jei reikes manau susimazins treciakart kitamet, kad atsidekotu klubui uz suteikta laika ir galimybe
2021-03-25
-5
Atsakyti
Antanas
tipinio ligonio snekos
2021-03-25
-3
Atsakyti
Blagadariniskas
tai jis mires buvo?
2021-03-25
+6
Atsakyti
realus
as tai manau, kad nei vienas krepsininkas be traumu draudimu nezaidzia. na gal kur nors kiemo aiksteleje, dar agento neturintis.
2021-03-25
-2
Atsakyti
x
jei pakeistos salygos ir kažkoks ateities kontraktas su žaliais tai pirmyn.
2021-03-25
+2
Atsakyti
Anonimas
Pasityciojimas is krepsinio fanu. Lauke lauke ir nuvaziavo eurolygos traukinys. Daug sansu, kad net ir laimejus visas 4 likusias rungtynes, to neuztektu patekimui i top 8.
2021-03-25
-5
Atsakyti
Zalgiris111
juk buvo klausiama motejuno.sake kad susimazino alga ar tu nesidomi.bet tik rasai beleka
2021-03-25
+9
Atsakyti
Anonimas
kaip ir sakiau dar rudeni kai argentinietis gavo trauma, jis geriausiu atveju sugrys tik i finalus. ar pinigu bada patirianciam Zalgiriui pagal kisene islaikyt brangius ir nezaidziancius zaidejus klausimas Motiejunui kuri bijo uzduot musu zurnalistai
2021-03-25
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.