Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr. Dainius Lukšta

Jonavos „CBet“ į NKL – VIKINGLOTTO finalo ketvertą grįžta po penkerių metų pertraukos. Grįžta su tikslu laimėti ir iškovoti kelialapį į Lietuvos krepšinio lygą, rašo „jsk.lt“.

Šį sezoną metamos baudos

73%
15,0
Pataiko: 15,0
Taiklumas: 72,5%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Laimonas Kisielius

Ekipos treneris Virginijus Šeškus pripažįsta – spaudimas milžiniškas, o favorito statusas pergalių neatneša. Viską reikia įrodyti aikštėje.

Pusfinalyje „CBet“ susikaus su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – komanda, kuri laimėjo keturis iš pastarųjų penkių NKL – VIKINGLOTTO titulų ir lemiamas kovas pasiekė septintą kartą iš eilės.

Šį sezoną „CBet“ laimėjo abu tarpusavio mačus ir pasiekusi 24 pergales (24-4) tapo reguliaraus sezono nugalėtoja. „Sūduva-Mantinga“ (20-8) reguliariajame sezone liko ketvirta.

Ketvirtfinalyje „CBet“ rezultatu 3-1 eliminavo „Šilutę“, marijampoliečiai 3-0 susitvarkė su „Gargždais“.

„Mums daug ir pasisekė šį sezoną. Pasisekė, kad Aurimas Urbonas atėjo, pasisekė, kad Darius Tarvydas neišvažiavo į kitą klubą, kad Kahlilas Thomasas galėjo grįžti, kad Edvinas Šeškus negavo kontrakto, – kalbėjo Šeškus. – Mes tikėjomės, kad būsime lyderiai reguliariajame sezone. Privalėjome būti pirmi, nors, turiu pasakyti, lengva nebuvo. Buvo, kai per mėnesį žaidėme keliolika rungtynių, bet buvo ir pertraukų visiškai be rungtynių. Žaidimo trūkumas buvo didžiausia problema. Žaidžiant su „Šilute“ matėsi, kad kreivė kritusi.“

Paklaustas apie „Sūduvą-Mantingą“, su kuria „CBet“ kausis pusfinalyje, treneris išskyrė lygią varžovų sudėtį:

„Tai turbūt vienintelė komanda lygoje, kuri turi 10 lygiaverčių žaidėjų. Kitose komandose yra 3-4 lyderiai, pas mus – 7-8. „Sūduva-Mantinga“ turi labai subalansuotą sudėtį. Realiai jie viską turi – fiziškumą, metikus, viską. Autoritetu nelaimėsi, reikės žaisti“, – pažymėjo strategas.

Šeškus neslepia nesąs finalo ketverto formato šalininkas.

„Žinote, serijoje gali sau leisti ir kelis kartus paslysti, o finalo ketverte viską sprendžia vienerios rungtynės. Vienas atsitiktinumas ir viso sezono darbas nueina perniek. Aišku, visiems vienodos sąlygos, bet tokia sistema nėra paranki komandoms favoritėms. Pavartykite NKL – VIKINGLOTTO istoriją – turbūt nebuvo sezono, kad finalo ketverte nebūtų sensacijos“, – kalbėjo „CBet“ strategas.

„Aš suprantu, kad finalus nori ir TV parodyti, ir viskas turi gražiai atrodyti. NKL – VIKINGLOTTO yra daug salių, iš kurių tiesiog negalima transliuoti. Ta pati Marijampolė turi turbūt blogiausią salę NKL, o komanda nuolat ketvertuke. Transliuoti iš jų salės finalines rungtynes būtų nekas lygos įvaizdžiui. Finalo ketvertas šią problemą padeda išspręsti“, – tęsė Šeškus.

„Bet parodykite, kiek čempionatų baigiasi ketvertukais. Taip, Eurolya, taurės – bet ten žaidi tik dėl titulo, nėra siekimo kažkur pakilti. O čia mes žaidžiame dėl išėjimo į stipresnį lygį. Sistema turi užtikrinti, kad tikrai išeitų stipriausia komanda. Sužaidi blogiausias rungtynes finalo ketverte, ir visas darbas, investicijos nueina perniek. Sportinio principo požiūriu tai neteisinga“.

Šeškus įsitikinęs, kad tai veikia ir žaidėjų galvas. „Manau, veikia. Pasikalbame apie tai. Žinote, didelė atsakomybė. Visi laukia iš Jonavos, visi šneka. Kai komanda išgarbinama, nėra gerai“, – sakė treneris.

„CBet“ komandoje – penki žaidėjai, kurių pelnomų taškų vidurkis yra dviženklis. Dar trys krepšininkai renka po daugiau nei 9 taškus.

„Gal iš Laimono Kisieliaus daugiau norisi, nes turi didelę patirtį. Norisi iš visų, bet mes esame tokia komanda, kad negalime proteguoti vieno žaidėjo. Žinote, visi, kas žaidžia NKL – VIKINGLOTTO, nori pasigerinti statistiką, ir tai yra problema. Viso sezono metu kartojau, jog jei tapsite čempionais, visi supras, kad žaidėte kaip komanda, jog kiekvieno indėlis yra svarbus, kad ir kokia statistika būtų. Bet šitas dalykas mums sunkus, nes iš kai kurių žaidėjų jaučiasi, kad nori daugiau taškelių“, – sakė Šeškus.

Ketvirtfinalio serijoje su „Šilute“ komanda kiek buksavo, bet, pasak trenerio, ne dėl jaudulio.

„Nemanau, kad dėl jaudulio. Na, žinoma, šioks toks jaudulys buvo. Kaip kitaip? Visi supranta, kad visi moka žaisti krepšinį. Pažiūrėkite, „Žalgiris“ irgi, būna, su „Dzūkija“ vargsta“, – palygino treneris.

„Didžiausia šio sezono mūsų problema – du mėnesius neturėjome normalaus krepšinio. O grįžę patekdavome į rungtynių maratoną, kuriame treniruočių proceso iš esmės nelikdavo. Aišku, „Šilutė“ pasirinko rizikų taktiką ir ji pasiteisino, nes mes nepataikėme, bet į ketvirtfinalį ėjome kiek išsibalansavę. Buvo nelengva, bet ta kova, tas sparingas mums buvo reikalingas“, – kalbėjo Šeškus.

NKL – VIKINGLOTTO finalo ketvertas prasidės ketvirtadienį, balandžio 1 dieną. Pirmajame pusfinalyje 16 val. susitiks Šakių „Vytis“ ir „Telšiai“, o nuo 19 val. žais „CBet“ ir „Sūduva-Mantinga“.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Jonavos CBet
Marijampolės Sūduva-Mantinga
52%
1 vieta
Metimai iš žaidimo
49%
3 vieta
37,25
8 vieta
Atkovoti kamuoliai
35,19
12 vieta
24,66
1 vieta
Rezultatyvūs perdavimai
19,94
5 vieta
9,75
1 vieta
Perimti kamuoliai
8,87
5 vieta

Komandų lyderiai

Darius  Tarvydas
16,7 PTS
68% 2P%
38% 3P%
Rokas  Stankevičius
11,4 PTS
69% 2P%
41% 3P%
Kahlil Wesley Jaquan  Thomas
6,6 REB
4,7 DREB
2,0 OREB
Šarūnas  Beniušis
5,6 REB
3,5 DREB
2,1 OREB
Aurimas  Urbonas
7,5 AS
2,8 TO
25 MIN
Tautvydas  Kliučinykas
5,2 AS
2,0 TO
25 MIN