Klaipėdos „Neptūno“ klubo savininkas Sigitas Ambrazevičius atsakė į komandos sirgalių klausimus, kuriuose palietė temas apie dabartinę ekipos situaciją, skolas, tikslus, norą į administracijos veiklą įtraukti Martyną Mažeiką ir kt.

Martynas Mažeika

Martynas  Mažeika
Martynas  Mažeika
MIN: 20.79
PTS: 9.89 (57.97%)
REB: 2.74
AS: 1.05
ST: 0.58
BS: 0
TO: 1.47
GM: 19

Šie atsakymai buvo pateikti „Neptūno“ vaizdo įraše feisbuko paskyroje.

– Sigitai, ar matote Martyną Mažeiką tarp klubo vadovų per artėjančius 18 mėnesių?
– Viskas priklauso nuo Martyno. Su juo kalbėjomės apie jo norus ir ambicijas dėl ateities. Mes jam patvirtinome, kad jį matome su komanda. Bet tam, kad būtų čia, jam pačiam reikia atlikti kai kuriuos darbus, tam tikrose vietose išprusti. Aš tikrai už.

– Ar kitą sezoną liksite prie lietuviškos komandos modelio?
– Galbūt ne 100 procentų, bet tikrai taip. Atėjęs į klubą įvardijau, kad esu lietuvis, klaipėdietis patriotas, tuo pačiu ir komandos rėmėjas. Man mieliau pinigus palikti vietiniams žmonėms, kelti jų sportinį lygį. Tada ir mokesčiai čia lieka, pridėtinė vertė. Aš už lietuviškumą, man taip viskas atrodo.

– Kokia yra reali finansinė situacija klube?
– „Neptūne“ esu trečiuosius metus, finansinė situacija palengva gerėja. Negerėja taip greitai, kaip buvome užsibrėžę. Mes skaičiavomės vieną minusą, bet neįvertinome mokesčių, dėl kurių mus pavijo 150 tūkst. eurų skola. Dėl tam tikrų priežasčių mes nukrypome nuo finansinio plano, negavome apie 400 tūkst. eurų lėšų. Praėjusių metų pabaigoje turėjome virš 850 tūkst. eurų skolų, šiuos metus birželio pabaigoje turėtume užbaigti su 650 tūkst. eurų skolų.

– Ką manote apie idėją pasisamdyti specialistą, kuris ieškotų rėmėjų, nes finansinis stabilumas yra viena didžiausių bėdų?
– Mūsų didžiausia bėda yra tai, kad paveldėjome didžiules skolas ir chaosą. Mes finansinę situaciją nuosekliai tik geriname. Dvejus metus bandėme laikyti balansą tarp rezultatų ir išlaidų. Įvertinus pažadėtas ir negautas pajamas, manau, kad mes visi kartu padarėme didžiulį darbą. Šiais metais nuėjome į griežtą taupymą, nes supratome, kad negalime gyventi į skolą.

Šį sezoną metami tritaškiai

33%
8,2
Pataiko: 8,2
Taiklumas: 33,2%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 14
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Giedrius Stankevičius

– Kodėl nėra komunikuojama, per kiek laiko bus išmokėtos skolos?
– Ne kartą sakėme, kad per trejus metus norime grąžinti skolas. Tai buvo prie 1,25 mln. eurų skolos. Iš tikrųjų tai buvo 1,4 mln. eurų. Jeigu kortos būtų gerai sukritusius, būtume grąžinę per trejus metus. Dabar turėsime maždaug dar dvejus metus dirbti dėl skolų mažinimo ir balansuoti ties skolų grąžinimu ir rezultatų siekimu.

– Ką darysite, kad kitais metais šio sezono scenarijus nepasikartotų?
– Pradedu galvoti, kad kitais metais turėsime didesnį biudžetą, turėsime daugiau pasirinkimo laisvės, anksčiau pradėsime žaidėjų paiešką, išmoksime savo šio sezono klaidas. Viskas prasideda nuo didelio nepritekliaus.

– Kodėl dėl tokių rezultatų nevyksta jokios permainos?
– Finansai. Turime daug traumuotų žaidėjų, bandome daryti pokyčius, bandėme pasikviesti kitokių žaidėjų. Nepavyko. Pasikvietėme Darriną Dorsey, vėl nepasisekė. Rungtynėse su Vilniaus „Rytu“ pas mus sėdėjo penki traumuoti žaidėjai, nekalba apie kitus, kurie anksčiau buvo patyrę traumas ir dabar nėra atsigavę.

– Kokios mintys apie komandoje žaidžiančio jaunimo Nojaus Mineikio ir Adomo Sidarevičiaus progresą?
– Tik geros, sekiau ir mačiau, kaip jie žaidė dublerių komandoje, galėjau žiūrėti rungtynes gyvai. Vyrai yra kovotojai, niekada nepasiduoda. Abu prieš „Vytį“ rungtyniavo su vaistais, bet nesiskundė ir žaidė. Parodė, kad yra tikri kariai.

– Ar šio sezono ambicijoms smarkiai kirto prieš metus prasidėjusi COVID-19 pandemija?
– Taip, mes visi turime ambicijų, norime būti kuo aukščiau, bet matėme, kad tikrai turėsime mažiau pinigų. Dėl to komplektavomės labai atsargiai. Lyginant su praėjusiais metais, šiemet žaidėjų algoms turime 50 proc. mažesnį biudžetą.

– Kada paviešinsite darytą auditą?
– Manau, jog gegužės mėnesį. Mes dabar darome tam tikrus procesus, sprendžiame finansavimo klausimus ateičiai. Mes esame miesto komanda, miesto atstovams, tarybos nariams, aš tikrai parodysiu rezultatus. Visiems šiuo momentu rodyti negaliu. Kas nori pasidomėti, durys yra atviros. Tik besidominčių nėra. Yra tik kritikuojančių, momentais pagrįstai, momentais visiškai ne.

– Ar tikrai Tomas Gaidamavičius atrodo kaip perspektyvus treneris?
– Šiuo metu mes esame pasirinkę Tomą. Tomas įrodė, kad yra geras treneris, padarė didelį darbą su jaunais žaidėjais, sukūrė sistemą, ant kurios „Neptūnas“ galės laikytis. Mes pasirinkome Tomą ir juo tikime, o dabar esame ten, kur esame – nepaaiškinamoje duobėje. Ir žaidėjai dabar yra duobėje, ir treneriai. Treneriai irgi turėtų prisiimti atsakomybę, bet nė vienas to nesikrato. Atleisti ir sugriauti yra lengva, o ką po to daryti ant tų griuvėsių?

Sutartys su treneriais galioja keliems metams, galbūt kažkas po sezono keisis, bet dabar apie tai negalvojame, galbūt niekas nesikeis. Užbaikime šį sezoną.

Nuotr. BNS

– Ar krepšininkams vėluoja atlyginimai?
– Jie vėlavo mėnesį, galbūt dabar jau sueina du mėnesiai. Mes gauname finansavimą iš miesto ir visus atlyginimus susimokame. Visada taip būdavo, rudenį gyvename iš abonementų ir rėmėjų, o pavasarį – iš miesto finansavimo. Šiais metais abonementų neturėjome, tai buvo skaudus nuostolis, jie gana nemažai sumažino bendrą biudžetą.

– Kokį santykį biudžete sudaro savivaldybės ir rėmėjų pinigai?
– Dvejus metus savivaldybės indėlis sudarė 35 proc. biudžeto, šiais metais – 70 proc. biudžeto.

– Ar krepšininkai tokiu žaidimu boikotuoja rungtynes prieš trenerį, o galbūt susidėjo su lažybomis?
– Su lažybomis – ne. Mes tą situaciją sekame ir tikriname tiek futbolo, tiek krepšinio komandose. Žaidėjai patys negali pasakyti, kodėl vienose rungtynėse gali sužaisti gerai, o kitose sulūžta. Gal treneris nepakankamai griežtas. Neturiu paaiškinimo. Kai paklausiau, kas nutiko, tai kažkas rūbinėje garsiai pasakė, jog esame myžniai. Jeigu patys taip sako ant savęs...

– Jeigu nesuvaldote situacijos, galbūt perleiskite klubą kažkam kitam, kad nebankrutuotų?
– Mes bankroto nepadarėme, kaip tik tiesiname situaciją. Iš manęs miesto vadovams buvo siūlymas uždaryti komandą ir daryti naują, bet manęs paprašė to nedaryti. Aš sutikau nešti naštą ir situaciją tiesiname. Jeigu kažkas ateitų ir norėtų prisiimti atsakomybę, jeigu tai būtų adekvatus žmogus, aš savo atsakomybių galėčiau atsisakyti. Bet norinčių nėra. Aš jus kviečiu, prisijunkite, pasidalinkite našta ir dirbkite neatlygintinai. Čia yra neatlygintas darbas, naudos nėra, tik karmos taškai.

– Kada galima tikėtis klubo sugrįžimo į LKL Top 4?
– Galbūt šiais metais. Noriu pasakyti, jog mes turime neužsirauti ant „Žalgirio“, o su kitomis komandomis galime kovoti. Tik jeigu mes žaisime tokį krepšinį, kokį mokame, o momentais šį sezoną tai parodėme.

– Kada galima tikėtis sugrįžimo į Europos turnyrą?
– Viskas priklausys nuo mūsų rezultatų šiais metais. Arba kitais, arba dar kitais metais. Turėjome pasiūlymą žaisti FIBA Europos taurės turnyre, bet jis finansiškai būtų visiškai nenaudingas. Neturint pinigų būtų reikėjus dar daugiau sąnaudų.

Aišku, buvo keistas FIBA Čempionų lygos sprendimas. Mes esame tie, kurie šį turnyrą pasirinko nuo pat pradžių, jame dalyvavome, esame 11-os klubų komitete, bet jie pasikviečia mūsų konkurentus iš Vilniaus ir jiems dar sumoka 400 tūkst. eurų. Vos ne mūsų sąskaita nusiperka juos, kuriems šį sezoną irgi nepasisekė. Čempionų lygos sprendimas buvo keistas. Kartėlis paliko.

– Kada „Neptūnas“ žada nutraukti sutartį su Simu Galdiku?
– Mes su Simu šiems metams turėjome sutartį ir ją išsidėliojome dvejiems metams. Tarpsezoniu galbūt kažkas keisis, galbūt ir ne.

– Kada „Neptūnas“ planuoja įsigyti gerą vidurio puolėją ir įžaidėją?
– Drebi po 100 tūkst. eurų plius mokesčiai ir turi. Bet mes jų neturime. Kai turėsime daugiau pinigų, daugiau ir išleisime.

– Kokie planai kitam sezonui?
– Toliau mažinti skolas. Mūsų ambicija bus patekti į Top 4, jeigu su finansais viskas bus gerai.

Nuotr. BNS

– Kaip vertinate „Neptūno“ moterų komandos sezoną?
– Puikiai.

– Ar kitą sezoną „Neptūno“ moterų komanda gali žaisti Europos turnyre?
– Manau, kad taip. Išspręsime finansinius klausimus, kurie dabar yra sprendžiami, jie yra labai svarbūs. Tai galėtų būti ambicija. Tam nereikia pridėti labai daug finansų, turime padidinti biudžetą 50 proc arba 100 proc., bet tai nėra labai daug. Vedančios klaipėdietės žaidėjos sako, kad norėtų grįžti čia, jos mato, kaip klube yra dirbama su fiziniu parengimu, įgūdžiais. Merginos siunčia žinutes, kas iš Rumunijos, kas iš Islandijos, nori sugrįžti ir prisidėti bei pamėginti kažką nuveikti tiek Lietuvoje, tiek ir Europoje. Padidinus finansavimą iki 160 tūkst. ar 200 tūkst. eurų, būtų galimybių ir Europoje gerai sužaisti, ir turėti ambicijų Lietuvoje būti pirmoje vietoje.

– Kokie tikslai klubui keliami ilgalaikėje perspektyvoje?
– Atiduoti skolas, visada turėti būti ambicijų būti Top 3, stiprinti piramidę tiek vyrų, tiek moterų komandose, ir garbingai dalyvauti Europos turnyruose. Skolas mažiname nuosekliai, bet ne taip, kaip norime. Turime tikrą dublerių komandą, sulaukėme begalės pagyrų. Belieka susitvarkyti pagrindinę komandą, traumas, ir galbūt net šį sezoną kažką parodyti. Norėtųsi moterų komandos pagrindu sustiprinti mergaičių sportavimą krepšinyje. Su tokiais rezultatais susidomėjimas augs.

– Jeigu jūs, kaip dalininkai, investavote savo lėšas, ar jos yra traktuojamos kaip parama, ar kaip paskola?
– Pirmaisiais metais visi dalininkai labai stipriai gelbėjo komandą, reikėjo grąžinti daug skolų. Klubas net turėjo paskolą iš banko be jokio laidavimo ir mums teko skirti dar daugiau pinigų. Po to tas paskolas nuosekliai nurašai į paramą, tik momentais visko negali nurašyti į paramą dėl tam tikrų verslo ypatumų. Niekas pinigų iš komandos nepasiima, girdėjau tokių paskalų, kad noriu iš komandos pasiimti visus pinigus. Galiu pasakyti, kad nė vieno cento iš komandos nepasiimu ir labai dideles pinigų sumas kiekvienais metais nurašau į paramą.

Komentarai:
PONAS "TUŠTUTIS"
Minkštučių Savininkas Ponas "Tuštutis" vis kalba apie Karmos taškus...Ar pats jau toks Šventas, demonstruodamas aroganciją, nekompetenciją, nesiskaitymą su žmonėmis... Jei nori nuoširdžiai prisidėti, turbūt tau nesvarbu lipti ant tribūnos, veržtis komentuoti, visada būti pirmuose puslapiuose...Juk visi puikiai mato viską ir supranta, įvertina kai yra už ką įvertinti, bet kai kalba, kokie visi kvaili ir kaip nemato kaip daug padaryta... Atsiprašau ...tai ne pelno, o sportinių tikslų siekianti organizacija... Per keletą metų nuo TOP 4 komandos iki visiško dugno... Kai iš savivaldybės pasiima po milijoną kasmet... Vat kai atsisakysite savivaldybės, tada galėsite kalbėt, kad dirbate neatlygintinai, o dabar visų klaipėdiečių sąskaita pildote savo svajonę tapti žinomu ir svarbiu ir tai vadina neatlygintinai tik visur kažkodėl nuklijuotos įmonės reklamos, tai ar tai neatlygintinai ??? Prisiminkime, T.Rinkevičiaus pasirašymas dviem metam, asmeniškai įkalbėjus atsisakyti vykti su K.Maksvyčiu už žymiai didesnius pinigus vėliau jį atleidus nors nebuvo taip prastai kaip dabar(šiuo metu teisme ir kainuos brangiai...), J.Žuža atleistas po KMT...Konfliktai su kitais žaidėjais dėl sutarčių nutraukimo...Skandalas praeitais metais ir konkurencijos tarybos tyrimas dėl inicijavimo nutraukti sezoną ir garsusis laiškas Utenos Juventus uždraudžiantis atvykti į Klaipėdą, nes nevykdė "Tuštučio" nurodymų...Turbūt koks R. Kurtinaitis galėtų sau leisti komentuoti, kad treneris geras nes jis stebėjo jo treniruotes, fizinio treneris geras nes su juo sportavo, žaidėjai minkštučiai...
2021-03-30
-3
Atsakyti
Smushas
Dvejus metus savivaldybės indėlis sudarė 35 proc. biudžeto, šiais metais – 70 proc. biudžeto. Žiauru čia, realiai komanda gyvuoja tik iš savivaldybės paramos, jeigu vadovų vizija yra tik melžti miesto savivaldybę, tai perspektyvos nekokios...
2021-03-30
-10
Atsakyti
Sake atsakines tik i etiskus klausymus.
Etika – bendra sąvoka, kuria dažniausiai apibūdinama moralės teorija. Filosofijoje etiškas elgesys yra toks, kuris laikomas geru, deramu ar teisingu kito asmens arba aplinkos atžvilgiu. Kazin kaip paciam vadovui su etika? Arogancija? Intelektu?
2021-03-30
-2
Atsakyti
Grafas
Žaidėjų algoms sumažėjo pinigų 50%. Jeigu alga išmėtai mokėti per du metus, kaip Galdiko ar Janavičiaus, tai nereiškia jog sumažėjo. Kitais metais Galdiko nebus, bet alga mokėsite. Tiesiog genialu :)
2021-03-30
+12
Atsakyti
Nevezio modelis itikinamesnis
Nes daugiau proto. Tai net Cepukaiti su ispirka sugebejo parduoti :)
2021-03-30
+3
Atsakyti
vistiek daugiau pinigu disponuoja
Uz kokius Prienus ar Alytu
2021-03-30
-7
Atsakyti
Pirmiausia
Neiskriskit i NKL, ponai. Nes nedaug truksta.
2021-03-30
+4
Atsakyti
2good
Galdikas legendinis kalifornijos apsauginis. Bandits geras buvo
2021-03-30
+11
Atsakyti
fantazy
Bendrai paemus, nelabai pozityviai sis pokalbis nuteike, toks jausmas, kad dar 3m atidavines skolas, o tada jau gales siek tiek pasistiprinti, kad galetu kovoti del 3 vietos.. Del lietuviskos komandos tai grazus noras, bet be legionieriu galima pamirsti top 4, manau bent du tvirti legionieriai tiesiog privalo būti galvojant apie rezultatus, jeigu siekiamybe tiesiog neiskristi i nkl, tada imanoma ir su lietuviais uzbaigti sezona, bet jau si sezona matom kur tas lietuviskumas nuvede, tiesiai i dugna. Kas del Galdiko, tai kuo greiciau reikia jo atsikratyti, tikras minusas komandos, anksciau bent jau kovodavo, o dabar matosi, kad tiesiog nenori zaisti, paimkit koki jauna 210 zaideja, sezona apsaudykit nkl ir jau turesit 2x geresni centra pagrindinei komandai nei yra Galdikas. Vienintelis pliusas si sezona, kad negalima eiti i arenas ir nereikia gadintis nervu, nes su tokiu zaidimu ir kita sezona vargu ar sirgaliu sulauks komanda (jeigu bus leidzia eiti i sporto renginius), tai net geriau, kad dar pakentetu su tais leidimais eiti i arenas. O kaltinti pandemija del prastu rezultatu irgi nereiketu, nes kiti, mazesni klubai kazkodel su tuo susitvarke puikiai ir zengia auksciau nei neptunas. Vadinasi komandos vadovybeje buvo pridaryta klaidu. Kad ir kaip dabar sunku, tikiuosi Neptunas dar atgims ir vel turesim auksto lygio komanda mieste, kuri KOVOJA del auksciausiu vietu.
2021-03-30
+14
Atsakyti
Fanas
LKL vadovai:) verslo zmones, pila pilnus kibirus ant visu. Tik jie puikus, bet jeigu sukritikuosi pagaus paaiskins:)
2021-03-30
+7
Atsakyti
Anonimas
"Kada „Neptūnas“ žada nutraukti sutartį su Simu Galdiku?" Jei ka, nors jo zaidimo laikas sumazejo nuo 17 iki 13, pagrindine statistika isaugo. Pvz naudingumas nuo 4,5 iki 6,3
2021-03-29
+2
Atsakyti
Jovani
For realan vos px
2021-03-29
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.