Nuotr.: BasketNews.lt/V.Sodeika
Nuotr. BasketNews.lt/V.Sodeika

Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Thomasas Walkupas yra vienas tų, kuris savo kietu žaidimu gynyboje prieš varžovus neleidžia nė akimirkos atsipalaiduoti.

Thomas Walkup

Thomas  Walkup
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: SG
Amžius: 28
Ūgis: 193 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Teksasas, JAV

Tokio sunkaus Walkupo darbo gynyboje ikonišku momentu šiame sezone tapo iš Kosto Slouko perimtas kamuolys Eurolygos rungtynių su Pirėjo „Olympiakos“ pabaigoje, rašo „Žalgirio“ klubas. Po perimto kamuolio Walkupas dvitaškiu išplėšė žalgiriečiams pergalę.

Apie intensyvų, tačiau pačiam krepšininkui smagų darbą ginantis, Thomasas Walkupas išsamiai papasakojo naujausiame „Žalgiris Insider“ platformos rubrikos „WhatItTakes“ epizode.

„Manau, kad gynyba gali būti tokia pat smagi kaip ir puolimas. Ir gynyboje yra grožio. Kai dirbi gynyboje teisingai, procesas yra labai smagus“, – pasakojo trečius metus Kaune žaidžiantis amerikietis.

Gynėjo teigimu, kietos gynybos principus dar koledžo laikais jam įskiepijo treneris Bradas Underwoodas. Kada pamilo kietą ir sunkų darbą gynyboje, Walkupas tiksliai atsakyti negali, bet 193 cm ūgio žaidėjas tikina, kad tai labai susiję ir su komandos draugų požiūriu į gynybą.

„Nuo tada, kai pagauni ritmą gynyboje. Kai penki komandos draugai dirba kartu ritmingai, viskas yra labai smagu“, – teigė Walkupas.

Dažnai sakoma, kad puolimas laimi rungtynes, o gynyba – čempionatus. Neretai ir dažno sirgaliaus akyse kietas darbas gynyboje nublanksta prieš efektingą puolimo momentą. Walkupo nuomone, puikiai gynyboje žaidžiančių žaidėjų darbą įvertina tie, kas supranta krepšinį.

„Manau, kad darbas gynyboje nėra visuomet tinkamai įvertintas tų sirgalių, kurie nėra įsigilinę į krepšinį. Bet žmonėms, išmanantiems ar žaidusiems krepšinį, gynyba bus visada pagarbos vertu dalyku“, – kalbėjo žalgirietis.

Walkupas taip pat papasakojo ir apie prisitaikymą prie Eurolygos, varžovų analizavimą, žaidėją, prieš kurį gintis Eurolygoje sunkiausia, sumušimus po Eurolygos rungtynių bei legendomis apipintus pasidaužymus treniruotėse su Mariumi Grigoniu.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Thomas Walkup

Thomas  Walkup
Thomas  Walkup
MIN: 24.11
PTS: 7.94 (46.82%)
REB: 2.97
AS: 4.48
ST: 1.03
BS: 0
TO: 1.58
GM: 33