Antrąją Šv. Velykų dieną Kauno „Žalgiris“ komandos sirgaliams pristato dar vieną tinklalaidės „ŽalgirisOnAir“ epizodą. 41-osios laidos svečiu tapo ilgametis žalgirietis Lukas Lekavičius.

Šį sezoną metami tritaškiai

42%
8,3
Pataiko: 8,3
Taiklumas: 42,0%
Vieta lygoje: 16
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Marius Grigonis

Tinklalaidės vedėjas Rytis Kazlauskas į „Žalgirio“ arenoje esančią studiją pasikvietė sirgalių ilgai lauktą, bet rečiau į kameras šnekantį žaidėją, su kuriuo pokalbis truko ilgiau nei valandą.

27-erių metų įžaidėjas pagrindinėje Lietuvos čempionų komandoje su pertraukomis rungtyniauja jau nuo 2014-ųjų metų ir yra vienas iš komandos sirgalių numylėtinių.

Tinklalaidėje L.Lekavičius papasakojo apie pirmuosius žingsnius pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje ir žaidimą su tuo metu dar krepšininko karjerą tęsusiu Šarūnu Jasikevičiumi.

„Teko su juo žaisti, bet jis treniruodavosi mažiau nei kiti, nes jau buvo vyresnis žaidėjas. Prisimenu, kad jis manęs nedengdavo, pasirinkdavo kažką kitą. Man dažniausiai tekdavo žaisti prieš Dentmoną. Kai aš įeidavau į aikštelę, Šaras pasislinkdavo į kitą poziciją“, – prisiminė iš Šilalės kilęs Lekavičius.

Vienintele karjeros stotele be Kauno 180 centimetrų ūgio gynėjui 2017–2019 metais tapo Atėnai ir ten dievinamas „Panathinaikos“. Tinklalaidėje svečias atskleidė, kad sprendimas keltis į užsienį nebuvo lengvas.

„Buvo labai sudėtinga. Kai pasirašiau kontraktą, buvau Amsterdame, norėjau pailsėti, gadino mano atostogas. Sprendimą turėjau priimti greitai, visą dieną skambinėjo brolis, tėvai, Šaras ir Xavi Pascualis. Jis pasakė, kad gali būti tuo treneriu, kuris suteiks galimybę kilti į aukštesnį lygį“, – atskleidė Lekavičius.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Lukas  Lekavičius
MIN: 14.08
PTS: 5.5 (54.55%)
REB: 1.5
AS: 0.5
ST: 0
BS: 0
TO: 1.5
GM: 2

Pasirodo, kad per savo karjerą dideliu ūgiu nepasižymintis Kauno ekipos narys vis tik yra ne kartą įdėjęs į krepšį ir tai jam nėra didelė problema.

„Rungtynėse esu įdėjęs studentų lygoje, KTU salėje. Visi sakė, kad lankas buvo žemesnis, bet buvau labai savimi patenkintas. Dabar nežinau, kaip ten buvo iš tikro. Kartais man užeina, kai po gero apšilimo jaučiu, kad galiu įdėti ir įdedu. Nėra taip, kad neįdėčiau. Ateina jausmas, kad šiandien galiu įdėti. Per rungtynes esu įdėjęs ir Šilalėje“, – tikino Lekavičius.


„ŽalgirisOnAir“ tinklalaidėje su Lekavičiumi kalbama:

0:00 apie Šilalę, pradžią krepšinyje ir persikėlimą į Kauną;
9:23 apie gyvenimą Kaune, papildomą darbą ir jaunimo pirmenybes;
17:47 apie „Žalgirio“ dublerius ir pagrindinę komandą;
27:25 apie debiutinį sezoną Eurolygoje, santykius su Šaru, floaterį ir kairę ranką;
35:00 apie užsienio klubų dėmesį ir persikėlimą į Atėnų „Panathinaikos“;
45:20 apie Ricką Pitino, grįžimą į Kauną ir Martiną Schillerį;
52:00 žiūrovų ir klausytojų klausimai;
1:07:19 partnerio klausimai.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG
Amžius: 27
Ūgis: 180 cm
Svoris: 78 kg
Gimimo vieta: Šilalė, Lietuva