Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Vainius Sodeika
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Vainius Sodeika
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta

Dar prieš kelis turus Eurolygos atkrintamųjų traukinį besivaikęs Kauno „Žalgiris“ (16-17) į paskutiniąsias reguliariojo sezono rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“ (11-20) stoja kovoti dėl garbės. Kauniečiai aukščiau dabartinės, 11-osios vietos nepakils, tačiau gali baigti pirmenybes su vienodu pergalių/pralaimėjimų santykiu.

Pasak žalgiriečių stratego Martino Schillerio, didžiausias „Pao“ pranašumas – centimetrai visose pozicijose.

„Su rytojaus rungtynėmis, „Panathinaikos“ liko 3 turai, o rytoj mums – paskutinės rungtynės Eurolygoje. „Panathinaikos“ yra labai ilga bei išskirtinį dydį turinti komanda, – kalbėjo 38-erių treneris. – Kiekvienoje pozicijoje jie turi didesnio ūgio krepšininkus nei įprastai turi kitos ekipos – tai didžiausias jų pranašumas.“

Vienas iš pagrindinių Atėnų klubo ginklų – sezono pabaigoje komandą papildęs Mario Hezonja. Iš NBA į Graikiją persikėlęs krepšininkas vidutiniškai per 7 sužaistas rungtynes pelno po 15,3 taško ir renka po 14 naudingumo balų.

Schillerio teigimu, Hezonja buvo įspūdingo dydžio papildymas „Panathinaikos“ klubui.

„Įsigydami Hezonją, „Panathinaikos“ pridėjo antrą labai stiprų smūgį puolime. Kartu su Nemanja Nedovičiumi jie yra išskirtinai geri taškų rinkėjai. Kokybė, kuri padeda efektyviai įmesti taškus į krepšį, kainuoja daug pinigų, – mintis spaudos konferencijoje dėstė žalgiriečių treneris.

– Pelnyti taškus yra išskirtinis gebėjimas, o Atėnų ekipa turi 2 žaidėjus, kurie vidutiniškai pelno po 16 taškų. Toks rezultatas yra labai geras ir Mario yra vienas iš tų dviejų žmonių.“

Ketvirtadienio mače kauniečiai versis be nuo COVID-19 vienas po kito iškritusių Augustine'o Rubito ir Nigelo Hayeso. Anot Schillerio, bus sunku, bet treneris yra paruošęs jau išbandytą planą.

„Turime viską išspręsti taip, kaip išsprendėme antradienio mače su Panevėžio „Lietkabeliu“, kiekvieną žaidėją pakeldami per vieną poziciją. Žaisime su mažiau centimetrų nei įprastai“, – padėtį iš išeities bandys rasti strategas.

Prieš pusantro mėnesio „Žalgiris“ dėl kirkšnies traumos prarado vieną pagrindinių savo snaiperių Artūrą Milaknį. Paklaustas, ar galima tikėtis gynėjo sugrįžimo mače prieš „Pao“, Schilleris optimizmu toli gražu netryško.

„Artūras negrįš nei kitame mače, nei greitu metu. Komplikacijų nebuvo, tačiau trauma yra sudėtinga. Neaišku ir dėl Joffrey Lauvergne'o, jo likimas paaiškės prie rungtynes.“

Komentarai:
O kam tas Milaknis reikalingas kai sezonas jau baigesi? Ateis į finalus bus tuščias ir tradiciškai 4 rungtynėse kepurėmis užmėtys. Shulerui derėtų apie savo ateitį nerimauti verčiau nes jo dainelė jau sudainuota
2021-04-07
Atsakyti
Anonimas
Jau jokio skirtumo, finisuos 11oj vietoj ir jokiu ten zaideju skubinti nereik, tegul gydosi traumas. Baisiau del kito sezono nes tokio biudzeto tikrai nebus.
2021-04-07
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.