Nuotr.: Scanpix
Nuotr. Scanpix

Arizonos universiteto krepšinio komandoje rungtyniaujantis Ąžuolas Tubelis turės naują trenerį. „Sports Illustrated“ atstovas Patas Forde'as, skelbia, jog po 12 metų bendradarbiavimo „Wildcats“ išsiskyrė su vyriausiuoju treneriu Seanu Milleriu. 

Milleris dar turėjo kontraktą 2021-2022 metų sezonui, tačiau šiandien su treneriu susitikęs Arizonos universiteto prezidentas Robertas Robbinsas priėmė sprendimą atleisti strategą.

Millerio ateitis su Arizona kėlė abejonių dėl federalinio korupcijos tyrimo koledžų krepšinyje, kuomet jis buvo įtariamas, jog duoda kyšius neprofesionaliems krepšininkams, nors tai draudžia NCAA taisyklės. 

Emanuelis Richardsonas, buvęs „Wildcats“ darbuotojas, buvo tarp keturių areštuotų ir kyšių ėmimu apkaltintų universiteto trenerių asistentų. Jis pripažino savo kaltę priėmęs 20 tūkstančių JAV dolerių kyšius mainais už tai, kad kai kurie Arizonos žaidėjai būtų nukreipti agentams Christianui Dawkinsui ir finansų vadovui Munishui Soodui. Tris mėnesius Richardsonas praleido federaliniame kalėjime.

Pranešama, kad Richardsonas taip užsiminė agentui Dawkinsui, jog treneris Milleris sumokėjo dabartiniam Finikso „Suns“ krepšininkui Deandre'ui Aytonui 10 tūkstančių JAV dolerių, jog įsitikintų, kad jis tikrai pasirašys sutartį su „Wildcats“. Tokius įrodymus federaliniai prokurorai pateikė teisme, kuris įvyko 2019-ųjų gegužę.

Arizonos universitetas buvo trumpam suspendavęs Millerį 2018 metais, kai jo vardas pirmą kartą buvo tiesiogiai susijęs su galimais pažeidimais.

Grąžintas į pareigas, jis pasakė: „Niekada sąmoningai nepažeidžiau NCAA taisyklių dirbdamas šios puikios programos vyriausiuoju treneriu. Niekada nemokėjau žaidėjui pinigų, ar jų šeimai, kad atvyktų  į Arizoną ir niekada to nedarysiu“.

Nors šį sezoną „Wildcats“ „Pac-12“ konferencijoje per 20 rungtynių iškovojo 11 pergalių ir reguliariajame sezone užėmė 4-ąją vietą, „Kovo beprotybėje“ nusprendė nedalyvauti.

Tokį sprendimą savo noru priėmė patys „Wildcats“, mat NCAA atlikti tyrimai parodė, kad Arizonos universitetas praeityje pažeidė žaidėjų persiviliojimo taisykles ir papirkinėjo jaunuosius talentus, su kuriais galimai susijęs ir buvęs treneris Milleris.

Komentarai:
djgaffer
Jau prieš du metus šitam treneriui buvo įtarimai,bet vistiek dar jį laikė.Tai neaišku,kodėl.O pats yra geras šiknius.Viešai visiems į akis žiūrėdamas meluoja,kad nieko nedarė,negalėtų suteršti univero vardo,tačiau kaip matom viskas priešingai buvo.Sumautas dviveidis
2021-04-08
-2
Atsakyti
Komunizmas
Kai kažkas yra nemokamai (NCAA žaidėjai tarkim), korupcija visada bus šalia.
2021-04-08
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.