Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Vainius Sodeika
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Vainius Sodeika
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta

Kauno „Žalgiris“ šiandien pakelta galva baigė sezoną Eurolygoje, o pasireikšti gavo ir bene labiausiai šį sezoną apkalbamas kauniečių talentas Marekas Blaževičius.

Fotogalerija

Į Kauną 2020-ųjų tarpsezonį persikėlęs 19-metis 207 cm ūgio krepšininkas iš stratego Martino Schillerio šiemet laiko pasireikšti kol kas gavo nedaug.

Aukštaūgis ant parketo pasirodė vos šešeriose Eurolygos rungtynėse, o šiandien prieš Atėnų „Panathinaikos“ gavo daugiau minučių nei per visą Senojo žemyno pirmenybių sezoną kartu sudėjus.

Blaževičius šiandien ant parketo praleido beveik 18 minučių ir per jas pelnė 7 taškus (3/7 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 8 naudingumo balus.

Nepaisant sunkaus sezono, „Žalgirio“ talentas į dabartinę situaciją žiūri pozityviai ir visiems primena – pernai jis dar trynė mokyklos suolą.

„Man yra devyniolika, aš ką tik baigiau mokyklą ir esu vienoje geriausių Europos organizacijų, su geriausiais Lietuvos žaidėjais, dabartiniais ir buvusiais, superiniai legionieriai. Turiu visas galimybes augti, čia nėra nieko blogo ir tiesiog visas tas požiūrio keitimas man padėjo ir aš pats jaučiu, kad žymiai patobulėjau psichologiškai“, – spaudos konferencijoje kalbėjo aukštaūgis.

– Kaip jūsų akimis atrodė rungtynės?
– Rungtynės buvo labai fiziškos, kadangi varžovai atvažiavo su labai dideliu ūgiu, žaidžia senamadišką krepšinį su dviem dideliais žmonėmis, o mes buvome nukraujavę, turėjome tik 2 centrus – mane ir Martiną. Jankis buvo tikras vienas ketvirtas numeris, Patricio Garino tikra pozicija yra trečia, bet šiandien žaidė ketvirtu, tai manau, jog labai gerai susitvarkėme. Jie atkovojo labai mažą skaičių kamuolių puolime, kas yra jų stiprybė ir pagal šį rodiklį jie yra antri lygoje, tą mūsų treneris akcentavo ir mes su tuo susitvarkėme, labai gerai užbėgome. Buvo labai superinė energija ir tiesiog atrodė, jog jie nebenorėjo žaisti, o mūsų noras ir energija palaužė rungtynes.

– Kiek buvo sportinio pykčio įrodyti savo vertę Eurolygoje?
– Buvo smagu išeiti ir žaisti krepšinį. Šis sezonas man gaunasi toks, kad įgaunu patirties, dirbu individualiai bei atrandu ramybę. Mokausi išnaudoti trumpas atkarpas, kas yra tikrai naudinga ir tai, ko man trūksta. Ypač tos kantrybės, ramybės aikštelėje, ką mes šiandien irgi matėme, kad kartais perskubėdavau, o kartais gaudavosi gerai. Pykčio ir ambicijų tikrai buvo, bet manau neblogai susitvarkiau. Aišku, kartais perskubėjau, bet pusė velnio.

– Po rungtynių Paulius Jankūnas pranešė, jog dar nebaigs karjeros. Kada jis tai pasakė komandai ir kaip reagavote?
– Ką tik rūbinėje mes irgi sužinojome visi, parėkavome, apsikabinome, pasidžiaugėme. Pasipylė juokeliai, kurie iki šiol girdisi rūbinėje. Labai smagi atmosfera dėl to.

Komentarai:
Klounai
kiek klounu nevykeliu i komentarus suleke isiverkt 😃 vis dar jauciates kaip cielka prarade ir ant kregzdes kopoto palikti ? 😃
2021-04-09
+2
Atsakyti
Lochas
esi o ne geriausioj organizacijoj. pūk toliau
2021-04-09
+2
Atsakyti
Anonimas
NU tai zinai jaunas koks NBA zaidejas, sedintis ant suolo per visas svarbias rungtynes kokioj nors Lakers komandoj irgi gali sakyt "katik baigiau mokykla ir jau zaidziu uz cempionus ir pns", bet kiekvieno jauno zaidejo tikslas yra atskleisti savo talenta ir realizuoti save kaip krepsininka zaidziant reiksmingose rungtynese. Saras prikabino jam makaronu ir gauna zaist tik LKL\'e. Nezinau net koks padorus Europinis klubas dar juo domisi siuo metu, kai geros skautingo informacijos nelabai tu ir surinksi is tos zemo lygio LKL lygos.
2021-04-08
+2
Atsakyti
Kas belieka
tik taip kalbet ir gali bicas. jokio tobunejimo. praktikos labai mazai gauna. regresas
2021-04-08
-1
Atsakyti
alio
man tai nu nezinau,niekur nematau to talento...beprotiskai letas,nerangus,nulis atletiskumo...na niekur neiizvelgiu jo talento...na galbut ne as vienas,nes jokiuose NBA mock draftuose jis nefiguruoja..
2021-04-08
+3
Atsakyti
Tariqas Bibiene
Maladec Blazevic. Nedaug zaide, bet matosi kad zmogus talentingas.
2021-04-08
-1
Atsakyti
Va šitas bernaitis tai duos vaizdelio. Judesių arsenalas atsižvelgiant į jo amžių yra įspūdingas o jei dar padirbėtų štanginėje priaugtų papildomus 7-4 kg. O svarbiausia nebijoti ir bandyti savę išnaudoti 3/4 pozicijoje jei vis dar nori NBA žaist.
2021-04-08
+16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Atėnų Panathinaikos
55%
35/64
Metimai iš žaidimo
43%
26/61
34
Atkovoti kamuoliai
29
21
Rezultatyvūs perdavimai
23
10
Perimti kamuoliai
11
118
Naudingumas
79
83%
10/12
Baudų metimai
76%
13/17

Rungtynių žaidėjai

Lukas  Lekavičius
20 PTS
8/10 FG
1/1 FT
Nemanja  Nedovic
17 PTS
5/6 FG
3/3 FT
Paulius  Jankūnas
7 REB
6 DREB
1 OREB
Konstantinos  Mitoglou
7 REB
4 DREB
3 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
5 AS
Shelvin  Mack
6 AS
0 TO
18 MIN
Thomas  Walkup
29 EFF
100% 2P%
40% 3P%
Nemanja  Nedovic
21 EFF
100% 2P%
80% 3P%