Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Branko Mirkovičius profesionalo kelią pradėjo dar 2003-iaisiais, o Lietuva jam yra jau aštunta šalis karjeroje. Serbas karjerą pradėjo gimtojoje šalyje, o po to prieš žaidimą Lietuvoje sekė Šiaurės Makedonija, Bulgarija, Bosnija ir Hercegovina, Baltarusija, Rumunija bei Estija.

Per pandemiją Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ nutūpęs įžaidėjas Lietuvoje jaučiasi puikiai.

„Jaučiuosi gerai, ypatingai, jei žiūrėsime į dabartinę situaciją su COVID-19. Pasvalyje jaučiuosi tikrai gerai“, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė Mirkovičius.

Praėjusį sezoną Branko Mirkovičius žaidė Talino „Kalev“ ekipoje, o prieš gaudamas Pasvalio klubo pasiūlymą apie „Pieno žvaigždes“ daug informacijos neturėjo.

„Daug neturėjau informacijos apie „Pieno žvaigždes“, bet pakalbėjau su treneriu, su keliais žaidėjais ir gavau visą reikiamą informaciją, todėl dabar esu čia“, – šypsosi serbas.

Per ilgą savo profesionalo karjerą Mirkovičius rungtyniavo daugybėje skirtingų lygų, o šiame kontekste serbas Betsafe – LKL pirmenybes vertina aukštame lygyje.

„Kiekviena lyga yra konkurencinga, ši – nėra išimtis. Lietuvos krepšinio lyga yra sunki ir tikrai aukštos kokybės“, – vertino gynėjas.

190 cm ūgio krepšininkas per karjerą yra atstovavęs ir rinktinei, tiesa, ne gimtosios Serbijos, o Bulgarijos. Apie šią patirtį Mirkovičius atsiliepia tik šilčiausiais žodžiais.

„Patirtis buvo fantastiška. Tai buvo labai gerai mano karjerai, žaidžiau Bulgarijoje penkerius metus, tuomet gavau pilietybę ir jie pakvietė mane atstovauti jų rinktinei. Žaidžiau atrankoje į 2015-ųjų Europos čempionatą. Žaidėme lemiamą kovą su Estija ir pralaimėjome keliais taškais“, – prisiminimais dalijosi Mirkovičius.

Šį sezoną metami tritaškiai

36%
9,0
Pataiko: 9,0
Taiklumas: 36,0%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Branko Mirkovic

38-erių įžaidėjas yra vyriausias Betsafe – LKL pirmenybių legionierius. Kaip sukaupta patirtis padeda šį sezoną Pasvalyje?

„Reikėtų klausti trenerio, kaip padeda. (juokiasi) Manau, kad turiu daug patirties ir galiu padėti jauniems žaidėjams, kurių mes turime, augti bei būti geresniems“, – tikino veteranas.

Nepaisant amžiaus, Mirkovičius yra naudingiausias krepšininkas „Pieno žvaigždėse“, renkantis 12 taškų, 4 rezultatyvių perdavimų ir 14 naudingumo balų vidurkius. Įspūdinga ir tai, jog veteranas aikštėje praleidžia po 27 minutes.

Vis dėlto tokiame amžiuje serbas toli į priekį negalvoja ir nežino, kas gali nutikti jau artimiausioje ateityje.

„Karjeroje į priekį žiūriu mačas po mačo ir sezonas po sezono, niekas nežino, kas gali nutikti ateityje. Svarbiausia, kad mano sveikata yra gera, jaučiuosi puikiai ir žengiu žingsnis po žingsnio“, – kalbėjo Mirkovičius.

Gediminas Petrauskas yra antras lietuvis vyriausiasis treneris Branko karjeroje – pirmasis buvo Donaldas Kairys, su kuriuo gynėjui teko dirbti „Kalev“ ir Minsko „Cmoki“ klubuose.

„Jie vienas kitą kažkiek primena charakteriais. (juokiasi) Su Kairiu tikrai turėjome gerus santykius ir tai buvo gera patirtis, išmokau daug naujų dalykų apie krepšinį ir kitus dalykus“, – darbą su Kairiu prisiminė įžaidėjas.

Šiemet „Pieno žvaigždžių“ žaidimas banguoja, bet pagrindinis komandos įžaidėjas įsitikinęs, jog pasvaliečiai tikrojo savo potencialo dar neparodė ir yra optimistiškai nusiteikęs prieš sezono kulminaciją.

„Mes turime labai gerą ir talentingą komandą, mūsų potencialas yra daug didesnis, bet žaidimo bangavimui yra objektyvių priežasčių – COVID-19, traumos. Pamatysime, manau, kad galime kilti į viršų“, – baigė Mirkovičius.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Branko Mirkovic

Branko  Mirkovic
Komanda: Pasvalio Pieno žvaigždės
Pozicija: PG
Amžius: 38
Ūgis: 190 cm
Svoris: 85 kg
Gimimo vieta: Belgradas, Serbija