Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS

Nors tai tebuvo vienas procentas visos „Žalgirio“ arenos talpos, 150 į tribūnas sugrįžusių sirgalių skambėjo tarsi gražiausia melodija. Utenos „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas turėjo dar skambesnį palyginimą.

Fotogalerija

„Pakvipo pavasariu. Pakalnutėmis, – po dvikovos apie jausmą žaisti su žiūrovas kalbėjo Urbonas. – Kaip sakau, jeigu pakalnučių nepauostai, pavasaris neatėjo. Tai šiandien toks pat lengvas džiaugsmas.“

Antradienį „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą nuo praėjusių metų lapkričio pradžios sporto renginiuose vėl galėjo svečiuotis sirgaliai ir jie buvo girdimi.

Tiek girdimi, kad kelias jų replikas puikiai įsiminė ir Urbonas.

„Vienu metu sirgalius šaukia: „Urbonai, tu pats kaltas“. Geras! Išgirsti tokį komentarą. Tada pokalbis su teisėjais, ir šaukia „Jūs patys kalti!“. Yra gyvybė, ne vien tie muliažai,

Smagu, kad žmonės grįžo, palaiko savo komandą. Rungtynėse dažniausiai tokių dalykų nepamatai, bet šiandien pamačiau, nes tai buvo pavasaris.“, – pasakojo Urbnonas.

„Puiku girdėti mus palaikančius sirgalius, – po mačo džiaugėsi ir „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris. – Jų tik 150, bet geriau nei nieko.“

Džiugią nuotaiką dėl sirgalių abiejų komandų treneriams apkartino Vaido Karinausko trauma. „Juventus“ įžaidėjas jau mačo pradžioje susilaužė riešą – stipinkaulį ir alkūnkaulį.

Schilleris savo komentarą po dvikovos pradėjo palinkėdamas Kariniausku sveikatos, o Urbonas kraipė galvą, kad jo komandą apsėdusi piktoji dvasia – dėl traumų negali žaisti ir Bryantas Crawfordas bei Aurimas Urbonas.

Rungtynių žaidėjas
Marius  Grigonis
EFF
24
Marius Grigonis
Taškai 15
Taiklumas 4-5
Atkovoti kamuoliai 0
Rezultatyvūs perdavimai 2

Taip „Juventus“ dabar lieka be įžaidėjų.

„Neaišku, kada grįš Bryantas, Urbonas. Gecevičiui reikia įžaidinėti, Vaitkui – persivaryti kamuolį, – kalbėjo Urbonas. – Jeigu šiandien būtume pataikę, būtume dar solidžiau pasikapoję. Šiek tiek liūdna, kad toks likimas. Nesame „Žalgiris“, kur vienam iškritus, bus kitas. Ir finansiškai neturime iš ko pasipildyti, ir tik trys dienos liko registracijai.“

Iki reguliariojo sezono pabaigos likus penkerioms rungtynėms, „Juventus“ žengia ketvirtoje turnyrinės lentelės vietoje ir kovoja dėl galimybės pakilti aukščiau.

„Žalgiriui“ Utenos ekipa nusileido 79:97, tačiau Urbonas pagal esamas aplinkybes komandos žaidimą įvertino teigiamai.

„Didžiuojuosi vyrais, nes nenuleidome rankų, – sakė „Juventus“ strategas. – Karinė po trijų minučių žaidimo gavo traumą, mes likome aštuoniese be įžaidėjų išvykoje. Įsivaizduokite, kokioje mes padėtyje. Ir negaliu sakyti, kad nebuvome šalia. Kažkada namie panaikinome 14 taškų ir laimėjome. Šiandien „Žalgirio“ treneris ėmė minutines ir gale išleido visą sunkiąją artileriją, vadinasi jiems nebuvo viskas taip ramu. Tai parodo pagarbą.“

Į „Žalgirio“ rikiuotę grįžo COVID-19 persirgęs Nigelas Hayesas. 26-erių puolėjas nerungtyniavo nuo balandžio 1-osios mūšio su Miuncheno „Bayern“. Per 14 minučių jis pelnė 3 taškus, o treneris Schilleris atskleidė, kad amerikietis prieš šį mačą neturėjo komandinių treniruočių.

„Nigelas prieš šias rungtynes penki prieš penkis nesitreniravo nė minutės. Tai beprotiška: 14 dienų jis nedarė nieko, po to tris dienas sportavo individualiai ir taip sugrįžti yra sudėtinga.

Augustine’as prieš tai praėjo tą pačią situaciją. Tai – neeilinė situacija“, – sakė Schilleris.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Utenos Juventus
58%
37/64
Metimai iš žaidimo
47%
27/58
26
Atkovoti kamuoliai
33
22
Rezultatyvūs perdavimai
18
12
Perimti kamuoliai
5
38%
8/21
Tritaškiai
21%
6/29
12
Prarasti kamuoliai
20

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
15 PTS
4/5 FG
6/6 FT
Žygimantas  Skučas
24 PTS
8/9 FG
6/6 FT
Joffrey  Lauvergne
5 REB
4 DREB
1 OREB
Mindaugas  Kupšas
8 REB
6 DREB
2 OREB
Thomas  Walkup
8 AS
1 TO
19 MIN
Mindaugas  Kupšas
5 AS
1 TO
25 MIN
Marius  Grigonis
24 EFF
100% 2P%
50% 3P%
Žygimantas  Skučas
25 EFF
100% 2P%
67% 3P%