Nuotr.: kingwilki.pl
Nuotr. kingwilki.pl

Utenos „Juventus“ klubas iki šio sezono pabaigos sudarė sutartį su 195 cm ūgio gynėju Martynu Paliukėnu. 27-erių vilnietis komandoje užpildys praretėjusią gynėjų grandį.

Martynas Paliukėnas

Martynas  Paliukėnas
Pozicija: SG
Amžius: 27
Ūgis: 195 cm
Svoris: 85 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

„Visada sunku susitaikyti su komandos lyderio netektimi, o šį kartą turėjome itin mažai laiko, nes žaidėjų registracija LKL čempionate baigiasi jau penktadienį. Atvykimo į šalį ir karantino taisyklės mus dar labiau apribojo, todėl Martyno variantas buvo geriausias šiai dienai.

Žinoma, pakeisti Vaidą Kariniauską yra be galo sunku, tačiau tikimės, kad Martyno prisijungimas ne tik išplės mūsų rotaciją, tačiau ir pridės jėgų gynyboje. Tikimės, kad artimiausiu metu į aikštelę jau grįš Aurimas Urbonas, o kai pasveiks Bryantas Crawfordas, vėl turėsime lygiavertę sudėtį“, – kalbėjo „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis.

Lenkijoje šiemet rungtyniavęs Paliukėnas per vidutiniškai kiek daugiau nei 20 aikštelėje praleistų minučių rinko po 6,1 taško (53,9 proc. dvitaškių, 25,5 proc. tritaškių, 64,2 proc. baudų.), atkovojo po 3,1 kamuolio, atliko po 3,8 rezultatyvaus perdavimo, perėmė po 1,4 kamuolio bei rinko po 9,1 naudingumo balo.

Lietuvio atstovaujama Sopoto „Trefl“ komanda Lenkijos čempionate užėmė penktąją vietą bei pasirodymą baigė ketvirtfinalyje.

Paliukėnas praeityje jau yra rungtyniavęs Lietuvos krepšinio lygoje – 2013-2016 metais gynė Alytaus „Dzūkijos“ garbę.

Paliukėnas su „Juventus“ marškinėliais debiutuos jau artėjantį šeštadienį dvikovoje su Vilniaus „Rytu“.

Komentarai:
kkg
prastai aiskte mato , matosi is aisistu vidurkio , atakas gerai uzbaigia , gerai stelina kamuolius , manau tikrai turi kur tobuleti , jei gu gerai asituos juventuse , tai turi puikius sansus pakeisti kariniauska
2021-04-23
+4
Atsakyti
kk
sveikas gryzes namo i lietuva
2021-04-23
+3
Atsakyti
Dar svarbu
Kada is tikruju sugris Crawford. Jei iki 1/4, tai ne tragedija.
2021-04-22
+6
Atsakyti
Vis geriau nei nieko
O lenku lyga uz NKL stipresne, tai tiketina geriau nei Razutis ar Luko bratka
2021-04-22
+2
Atsakyti
Hm
Tritaškiu ir baudų pataikymas tai graudokas. Bet ką ką darysi.
2021-04-22
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.