Nuotr.: RKL.lt
Nuotr. RKL.lt

Antradienio vakarą buvo sužaistos dvejos Regionų krepšinio lygos („TOPsport-RKL“) ketvirtfinalio dvikovos po kurių paaiškėjo visos savaitgalį Kėdainiuose vyksiančio finalo ketverto dalyvės.

Šeštadienį dėl bilieto į finalą Kėdainių arenoje kovos Vilniaus „Rivile“ ir „Tauragė“, o antrąją pusfinalio porą sudarys „Kretinga“ ir Akmenės r. „Patriots-Cementas“.

Moksleivio tritaškiai palaidojo Tado Klimavičiaus komandos svajonę 

Visų penkerių rungtynių prireikė vienintelėje serijoje, kurioje dėl vietos finaliniame ketverte kovėsi Vilniaus „Rivile“ (1) ir Kauno r. „Omegos“ (8) komandos. 

Kaip ir visose iki tol buvusiose dvikovose, rungtynių scenarijus buvo sunkiai nuspėjamas, o aikštėje tiesiog virė emocijos.

Susitikimą geriau pradėjo svečiuose žaidę „Omegos“ vyrai, kurie pirmojo ketvirčio pabaigoje buvo įgiję septynių taškų pranašumą (16:9). Tačiau aikštės šeimininkai greitai atsitiesė, laimėjo nepilnų dviejų minučių atkarpą 7:0 ir kėlinuko pabaigoje išlygino rezultatą (16:16).

Antrajame ketvirtyje „Rivile“ vyrai perėmė rungtynių kontrolę, tačiau Eduardo Rogačiovo vedami svečiai nuolat alsavo varžovams į nugaras, tad įpusėjus dvikovai aikštės šeimininkai turėjo kuklią trijų taškų persvarą (38:35).

Lūžis rungtynėse įvyko trečiojo ketvirčio pradžioje, kuomet aikštės šeimininkai laimėjo įspūdingą atkarpą 17:3 ir įgijo dviženklį pranašumą (57:43).

Per likusį rungtynių laiką svečiai bandė kovoti, tačiau pasitikėjimą savo jėgomis įgavę vilniečiai išsaugojo įgytą persvarą ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė kol kas saldžiausią sezono pergalę – 77:69.

Aikštės šeimininkai įspūdingu taiklumu atakavo iš toli (9 iš 18, 50 proc.), triuškinama persvara laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (37:27) ir tik vieninteliam Rogačiovui leido pelnyti dviženklį taškų (24) skaičių. 

Vilniečių gretose rezultatyviausias buvo iki tol serijoje gana blankiai atrodęs Gytis Valickas. Neseniai 18-ąjį gimtadienį paminėjęs moksleivis penktosiose serijos rungtynėse pelnė 29 taškus (7/13 dvit., 4/8 trit., 3/4 baud. met.) ir surinko 24 naudingumo balus.

Akmenės žygis ir stulbinantys sutapimai

Gerokai daugiau dramos buvo Akmenėje, kur vietos „Patriots“ (6) ekipa trečią kartą iš eilės palaužė Raseinių „Raseinių“ (3) atstovus ir įtikinamai laimėjo ketvirtfinalio seriją. 

Aikštės šeimininkai dvikovą pradėjo galingu spurtu (22:9), tačiau raseiniškiai sugebėjo atsitiesti ir puikiai sužaidę antrąjį kėlinuką dvikovos pusiaukelėje pavijo varžovus (37:37). 

Iškart po ilgosios pertraukos svečiams buvo pavykę įgyti trapią persvarą (39:37), tačiau netrukus „patriotai“ perėmė susitikimo vadžias į savo rankas ir po fantastiškai sužaistos antrosios trečiojo kėlinuko dalies dar kartą pasiuntė „Raseinių“ atstovus į nokdauną (56:45).

Įgiję dviženklę persvarą Vytauto Padgurecko auklėtiniai žaidė užtikrintai, tad atrodė, kad dvikovą pavyks užbaigti be didesnių dramų. 

Vis tik pačioje lemiamo ketvirčio pabaigoje prie sienos priremti svečiai pakilo į šturmą, įvėlė Akmenės atstovus į chaotišką žaidimą ir likus žaisti kiek mažiau nei minutę išlygino rezultatą (82:82).

Tačiau tuomet Martynas Valters pelnė keturis taškus iš eilės ir sugrąžino aikštės šeimininkams saugią persvarą (86:82).

Kitoje atakoje svečių puolėjas Augustas Žilinskas metė desperatišką tritaškį ir jis pasiekė tikslą, tačiau teisėjai užfiksavo žingsnius, tad „Patriots“ fanai galėjo lengviau atsipūsti.

Atgavę kamuolio kontrolę „patriotai“ išprovokavo varžovų pražangą, o Audrius Povilaitis realizavo abu baudos metimus (88:82).

Nors raseiniškiai dar pataikė tolimą metimą (85:88), tačiau per likusias 5 sekundes aikštės šeimininkai išvengė varžovų pražangų, išsaugojo kamuolį savo rankose ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė dramatišką pergalę – 88:85.

Įdomu tai, kad dėl COVID-19 pandemijos nutraukus 2019-2020 m. sezoną A divizione liko nesužaistos dvi aštuntfinalių serijos, kuriose prireikė penktųjų rungtynių. O jose turėjo susitikti „Kretingos“ ir „Patriots-Cemento“ bei „Tauragės“ ir „Rivile-Steko“ komandos.

Būtent šios keturios ekipos ir būdamos lygiai tokiose pačiose porose savaitgalį aiškinsis santykius 2020-2021 m. sezono pusfinaliuose.

Finalo ketverto tvarkaraštis:

Gegužės 1 d. (šeštadienis):

  • 13 val. Vilniaus „Rivile“ – Tauragės „Tauragė“;
  • 16 val. Kretingos „Kretinga“ – Akmenės r. „Patriots“; 

– Gegužės 2 d. (sekmadienis)

  • 11 val. RKL „Snaiperio“ konkursas;
  • 13 val. Mažasis finalas;
  • 16 val. Finalas;
Komentarai:
RKL fanas
Moksleivio tritaškiai ar lygos noras matyti RIVILE finale ir teisėjų pagalba? Viso sezono metu buvo matomas lygos rodomas palaikymas Vilniaus komandai tiek su geriausių žaidėjų rinkimais tiek ir varžybų filmavimu, komentavimu bei aprašymu. Rivilė pataiko gamewinner reguliame sezone RKL facebookas lūžta nuo video. Game winner pataiko kitos komandos dėmesio nerodoma arba net neužsimenama.
2021-04-28
+4
Atsakyti
Fanas
Čerškaus šou buvo neapsakomas
2021-04-28
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.