Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Kauno „Žalgiris“ pasiekė revanšą lietuviškame „El Clasico“ ir trečiadienį Vilniuje nukovė „Ryto“ krepšininkus (90:81).

Fotogalerija

Po mačo kauniečių strategas Martinas Schilleris teigė, jog tiek „Žalgiris“, tiek varžovai sužaidė geras rungtynes, o perimti iniciatyvą leido įneštos korekcijos.

„Rytas yra labai gerai puolime kamuolius kovojanti komanda, kas mums sukėlė problemų, tačiau džiaugiuosi, kad antroje pusėje sutvarkėme kelis dalykus gynyboje ir galėjome užsikabinti už rungtynių. Abi komandos sužaidė labai geras rungtynes, tai galėjome matyti iš to, kaip dažnai keičiasi pirmaujančios komandos. Fanai tai ir nori matyti“, – kalbėjo strategas.

Pastarojoje tarpusavio dvikovoje balandžio 11-ąją žalgiriečiai namuose patyrė netikėtą pralaimėjimą, kuomet po Dovio Bičkauskio baudos metimo nusileido vienu tašku – 85:86.

Po mačo paklaustas, ar auklėtiniams priminė tokį pralaimėjimą, kad jie dar labiau užsivestų prieš šiandienos mačą, Schilleris paatviravo, jog prieš tokias rungtynes to daryti nereikia.

„Pats Lietuvoje esu tik 8-9 mėnesius, tačiau jau suprantu vieną dalyką, kad prieš tokius „Ryto“ – „Žalgirio“ derbius nereikia užvedinėti žaidėjų. Todėl priėjau išvadą, kad nereikia auklėtiniams nieko priminti“, – teigė Schilleris.

– Šiose rungtynėse išprovokavote 18 „Ryto“ klaidų. Kur padarėte korekcijas per ilgąją pertrauką?
– Į aikštelę sugrįžome būdami aktyvesni gynyboje, kur kas dažniau palietėme jų perduotus kamuolius, kai kuriuos pavyko ir perimti. Antroje pusėje tiesiog buvome labiau susikoncentravę ties darbu, kas padėjo išprovokuoti jų klaidas.

– Prieš rungtynes žiūrėjote į „Ryto“ legendų alėją arenos palubėse. Ar radote pažįstamų veidų?
– „Chimki“ treneris (Rimas Kurtinaitis) ir „Ryto“ sporto direktorius (Donatas Zavackas)? Pamenu, kad jis yra žaidęs Liudvisburgo komandoje Vokietijoje. Roberto Javtoko nepastebėjau, akys ne tokios geros.

– Mačą stebėjo palyginus nedaug – 150 sirgalių, tačiau jautėte atmosferą?
– Žinoma jautėsi. Aišku, pirmasis tarpusavio derbis vyko didesnėje arenoje Vilniuje ir ten dar buvo leidžiama užpildyti visą areną, todėl jų buvo kur kas daugiau. Todėl suprantu, kad šiandien ta atmosfera dar nebuvo tikra, bet vis tiek buvo garsu, jų fanai atsidavę, o mums trūko mūsų sirgalių. Kalbant apskritai, jų trūko viso sezono metu, bet dabar džiaugiamės, kad tiek pas mus, tiek pas jus gali ateiti sirgaliai, kas tikrai daro nemenką skirtumą.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Kauno Žalgiris
48%
30/63
Metimai iš žaidimo
60%
34/57
32
Atkovoti kamuoliai
25
13
Rezultatyvūs perdavimai
23
6
Perimti kamuoliai
8
56%
19/34
Dvitaškiai
63%
27/43
18
Prarasti kamuoliai
11

Rungtynių žaidėjai

Mindaugas  Girdžiūnas
15 PTS
5/10 FG
1/1 FT
Nigel  Hayes
18 PTS
6/9 FG
5/6 FT
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
9 REB
Joffrey  Lauvergne
7 REB
4 DREB
3 OREB
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
3 AS
Thomas  Walkup
7 AS
3 TO
30 MIN
Martynas  Echodas
18 EFF
56% 2P%
- 3P%
Nigel  Hayes
24 EFF
71% 2P%
50% 3P%