Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr. BasketNews.lt/D.Repečka

Visi dvylika Kauno „Žalgirio“ žaidėjų pelnė taškus, pergalė buvo iškovota įtikinamu pranašumu ir tik dėl vienintelio dalyko kauniečiai negalėjo būti patenkinti – nepavyko pelnyti 100 taškų.

Rungtynių žaidėjas
Augustine  Rubit
EFF
20
Augustine Rubit
Taškai 14
Taiklumas 5-7
Atkovoti kamuoliai 7
Rezultatyvūs perdavimai 0

Mačo su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ pabaigoje žalgiriečiai surezgė du derinius, kad išvestų metimams Mantą Rubštavičių ir Karolį Lukošiūną, kurie iki tol nebuvo pasižymėję. Abu smeigė po tritaškį ir įžiebė skaičius švieslentėje prie savo pavardžių.

Paskutinėmis sekundėmis Rubštavičuis galėjo ir pelnyti šimtąjį komandos tašką, kai išprovokavo pražangą mesdamas tritaškį, tačiau prametė pirmą baudą prieš sumesdamas kitas dvi.

Netrukus Martinas Gebenas perėmė kamuolį ir galėjo metimu iš aikštės vidurio pelnyti taškus, tačiau kamuolys atsimušė į lanką.

Geromis nuotaikomis dvikovą iš šono stebėjo ir mačui neregistruoti Marius Grigonis, Thomasas Walkupas bei Patricio Garino. Jeigu pirmiesiems dviems leista pailsėti, tai Garino vis dar nėra pasirengęs žaisti po koronaviruso infekcijos.

„Jis atsigauna po COVID, – po dvikovos paaiškino „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris. – Tai užtruko, nes jam reikia atsigauti ne tik po viruso, bet ir sutvirtinti raumenis, kuriuos prarandi per tas 10 dienų, kai negali sportuoti. O jam ir jo keliui tai labai svarbu. Nežinau, kada jis galės žaisti.“

Kad Garino pasigavo koronavirusą, paskelbta balandžio 13 dieną, praėjus porai dienų po dvikovos su Vilniaus „Rytu“. Tai ir buvo paskutinės jo žaistos rungtynės.

Šį sezoną argentinietis ant parketo pasirodė aštuoneriose rungtynėse – po ketverias Eurolygoje ir LKL.

Schilleris mače su Kėdainių klubu beveik 16 žaidimo minučių suteikė aštuoniolikmečiui Rubštavičiui, o niekas nežaidė ilgiau 20 minučių.

„Galėjome suteikti žaidimo laiko visiems, kitiems duoti pailsėti, tai mums svarbu. Dabar žiūrime į būsimą dvikovą su „Lietkabeliu“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Kėdainių Nevėžis-Optibet
54%
38/70
Metimai iš žaidimo
42%
26/62
44
Atkovoti kamuoliai
26
30
Rezultatyvūs perdavimai
16
11
Perimti kamuoliai
4
126
Naudingumas
62
19
Pražangos
14

Rungtynių žaidėjai

Nigel  Hayes
15 PTS
6/11 FG
1/2 FT
Ariel  Hukporti
17 PTS
7/14 FG
2/3 FT
Joffrey  Lauvergne
9 REB
6 DREB
3 OREB
Grantas  Vasiliauskas
7 REB
5 DREB
2 OREB
Rokas  Jokubaitis
8 AS
0 TO
20 MIN
Sedrick  Barefield
4 AS
1 TO
28 MIN
Augustine  Rubit
20 EFF
60% 2P%
100% 3P%
Ariel  Hukporti
14 EFF
55% 2P%
33% 3P%