Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Arenose leidžiamų sirgalių skaičius Lietuvos krepšinio tribūnose ir kituose uždaruose renginiuose nuo gegužės 24 d. šiek tiek išaugs, nutarė Vyriausybė.

Nuspręsta, kad tiek atviruose, tiek uždaruose renginiuose galės lankytis 500 galimybių paso reikalavimus atitinkančių asmenų. Pagal dabartinę tvarką, žiūrovų skaičius yra ribojamas iki 150.

Pridedama, kad žiūrovai turės užimti sėdimas vietas, bet ne daugiau 75 proc. arenos talpos. Taigi, teoriškai maksimalų 500 žiūrovų skaičių galėtų priimti daugmaž bent 670 vietų turinti salė.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) registruotame dokumente nurodomi šie galimybių paso kriterijai:

  • praėjus 1 savaitei po „Comirnaty“ ar „COVID–19 Vaccine Moderna“ vakcinos antrosios dozės suleidimo pagal skiepijimo schemą;
  • praėjus 4 savaitėms po „COVID–19 Vaccine Janssen“ vakcinos dozės suleidimo;
  • praėjus 4 savaitėms po pirmos „Vaxzevria“ vakcinos dozės suleidimo, bet ne ilgiau kaip praėjus 12 savaičių;
  • po antros „Vaxzevria“ vakcinos dozės suleidimo pagal skiepijimo schemą;
  • persirgo COVID–19 liga ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS–CoV–2 PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu, o nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 180 dienų (bet ne anksčiau nei asmeniui baigėsi paskirtos izoliacijos terminas);
  • turi ne anksčiau nei prieš 24 valandas skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento atliktą COVID–19 tyrimą (SARS–CoV–2 PGR tyrimą ar antigeno testą) ir gautą neigiamą atsakymą;
  • yra vaikai iki 16 metų.
Komentarai:
kad per ppkzkuj
- yra vaikai iki 16 metų. Tai vaikai neserga ir neplatina? Butu del iejimo i leliu teatra, tai suprasciau. Vaikams vieta, kas nori kartu lai pasiskiepija ar perserga. Kad jau vaikai iki 16 metu tikrai neserga ir neplatina.
2021-05-05
-2
Atsakyti
Lukminas
Nori keliaut!?Darykis testa(greitaeigi).Nori ziuret krepsini!?Taip pat.Greitai bus, norint uzeit i parduotuve,pas Teta Maryte(ant prilavkes)testa reiks psidaryt!?
2021-05-05
Atsakyti
Anonimas
tai pala gauni doze ir vis tiek esi pavojingas, kad tie ribojimai galioja net skiepytiems? Tai kam ta doze reikalinga isvis? Apskirtai turi buk visiskas bukaprotis jei esi jaunas ir skiepyjies, nes covid jauniems visisiskai nepavojinga.
2021-05-05
Atsakyti
butu viskas gerai. bet vel tie skaiciai. leistu 50 proc. sedimu vietu ir visi reikalai.
2021-05-05
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.