Nuotr.: imago images/Seskim Photo-Scanpix
Nuotr. imago images/Seskim Photo-Scanpix

Stambulo „Anadolu Efes“ klube įsitaisęs Erginas Atamanas Turkijos grandą paliktų tik dviem atvejais – jeigu būtų atleistas arba gautų pasiūlymą iš NBA. 

Tik pastaroji galimybė Turkijos specialistą žavėtų labiau nei darbas „Anadolu Efes“, su kuria po antro iš eilės patekimo į Eurolygos finalo ketvertą pratęsė sutartį dar dvejiems metams.

55-erių strategas „Anadolu Efes“ treniruoja nuo 2017-ųjų ir šį sezoną sieks sumedžioti taip trokštamą Eurolygos trofėjų.

„Jose Mourinho savo dokumentiniame filme sakė: „Nors esame profesionalūs treneriai, iš tiesų esame ir labai emocionalūs žmonės.“ Mes visada užmezgame ryšį su komandomis, žaidėjais ir organizacijomis, – nuotolinėje spaudos konferencijoje kalbėjo Atamanas. – Nesvarbu, kiek mums besisektų, mes įprastai nekeičiame komandų tol, kol nebūname atleisti. Dirbsiu su „Anadolu Efes“ Europoje tol, kol manęs neatleis. Tačiau jeigu būtų pasiūlymas iš NBA, svarstyčiau.

Po to, ką patyriau su „Anadolu Efes“, niekada nesvarsčiau keltis į kitą Europos komandą. Esu gimtojoje šalyje ir Turkijos komandoje. Mano ir „Anadolu Efes“ bendras darbas klostosi darniai, todėl minčių dėl atsisveikinimo net nekilo. Aišku, visada yra klausimas dėl NBA. Dar niekada NBA istorijoje Europos treneris, sėkmingai besidarbavęs Senajame žemyne, iš karto nebuvo paskirtas vyr. treneriu. Tad jeigu gausiu pasiūlymą, apgalvosiu jį.“

Antrajame Eurolygos reguliariojo sezono rate dominavusi „Anadolu Efes“ per 17 turų laimėjo 14 sykių ir finišavo trečia, o ketvirtfinalyje 3-2 įveikė charakterį pademonstravusią Madrido „Real“.

Turkijos grando gegužės 28-30 dienomis vyksiančio finalo ketverto pusfinalyje lauks Maskvos CSKA barjeras.

Šiai ekipai „Anadolu Efes“ nusileido 2019-ųjų Eurolygos finale. Tuomet Stambulo klubas su Atamanu priešakyje į Eurolygos finalo ketvertą prasibrovė net po 18 metų pertraukos.

Komentarai:
jonas
nu tai, o kas daugiau? laukiu nesulaukiu kada efeso uraganas sudauzys Barsa su Isteriku ir Makaluotoju brigada priesaky. tada galesit pasvarstyt kuris treneris leidzia atsiskleist ir improvizUot zaidejam, o pas kuri visi laksto prisike kelnes ir bijo klaida padaryt, arba neduok dieve nubegt ne ten kur papaise Psichinis Bulvianosis. tuoj pamatysim.
2021-05-11
-12
Atsakyti
Abdullah
vienas sapalioja kad jie laimejo serija 3:1 kitas dar geriau i nba eitu🤣🤡
2021-05-11
-10
Atsakyti
lol
nba nelimpa rekiantys broken english europieciai treneriai
2021-05-11
+4
Atsakyti
kasioguru
taip ir isivaizduoju Atamana lakstanti palei sonine linija ir kudakuojanti kiekviena ataka. :D
2021-05-11
+7
Atsakyti
Madridista
Jei niekas kitas negiria jo, tai kas belieka tik paciam save pagirti. Siai minutei netgi Pini Gershonas uz ji geresnis treneris, nes jis bent dukart eurolyga sugebejo laimet o sitam 🤡🤡🤡 iki trenerio toli toli toli ir jis netgi laimejes eurolyga tikrai nepakeis daugumos nuomones, kad is jo trenerio nera ir kazin ar kada bus.
2021-05-11
+2
Atsakyti
Realus
nebent ten, kur koks lebronas aiksteje treneris, o vyr treneris ant suolo sedi ir pritariamai galva linksi.
2021-05-11
+5
Atsakyti
vilnietis
🤡🤡🤡🤡🤡🤡
2021-05-11
+10
Atsakyti
Turklys sitas maladiec
taip ir reikia,nera cia ko myzciot,kaip bus taip bus
2021-05-11
-1
Atsakyti
Anonimas
Na gera zinia tame kad tikrai jam Efeso palikt nereiks nes joooks NBA klubas apskritai juo net nesidomi....Pas ji anglu kalbos zinios bent jau normalios? Ar su savo vietine tarme jisai sunkiai lauzia angliskus zodzius kaip tipiskas europietis?
2021-05-11
+1
Atsakyti
alioalio
geriausias europos treneris per pastaruosius 10 metu....cia manau faktas
2021-05-11
-4
Atsakyti
Tai jis daugiau toks NBA tipo treneris.....taai ten tiktu.
2021-05-11
-1
Atsakyti
Escpert
Nba? Hmmm.. Svarbu sau kelt aukštus tikslus
2021-05-11
+2
Atsakyti
:dd
Nba sako :dd
2021-05-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.