Nuotr.: Zuma Press – Scanpix
Nuotr. Zuma Press – Scanpix

NBA klubai vis labiau žvalgosi į Eurolygos talentus, o šio sezono metu net keli krepšininkai paliko Senąjį žemyną ir persikėlė už Atlanto.

Rokas Giedraitis

Rokas  Giedraitis
Komanda: Vitorijos Baskonia
Pozicija: SF, SG
Amžius: 28
Ūgis: 200 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Tauragė, Lietuva

Panašu, jog artimiausiu metu tokios tendencijos tik augs, o ateinantį tarpsezonį Eurolygos klubai gali netekti būrio talentų.

Tinklalapis „encestando.es“ bendravo su krepšinio agentais ir skautais, kurie patikino, jog nemažai Eurolygos krepšininkų domina NBA klubus ir jau artėjantį tarpsezonį gali išvykti žaisti už Atlanto, o tarp jų – ir Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis.

Eurolygoje po beveik 13 taškų pelnęs lietuvis susilaukia vis daugiau dėmesio iš NBA aplinkos ir beveik neabejojama, jog vasarą jis sulauks konkretaus pasiūlymo. Vis dėlto kliūtimi gali tapti finansinės sąlygos – Giedraitis turi dar dvejus metus galiojančią sutartį su „Baskonia“ ir nėra aišku, ar NBA klubas bus pasiryžęs sumokėti išpirką.

Kiek anksčiau buvo pranešama apie kito „Baskonia“ krepšininko, Pierria Henry, derybas su Minesotos „Timberwolves“, o vasarą dėl jo parašo gali įsijungti ir daugiau NBA klubų, kurie galėtų permušti ankstyvą Madrido „Real“ pasiūlymą.

„Encestando.es“ praneša, jog beveik neabejojama, kad Vasilije Micičius išvyks į Oklahomos „Thunder“, o kitas labiausiai trokštamas NBA klubų žaidėjas Europoje – Shane'as Larkinas.

Vis dėlto Stambulo „Anadolu Efes“ žvaigždė uždirba 3,5 mln. dolerių ir skelbiama, jog Larkinas NBA klubo pasiūlymą svarstytų tik tuo atveju, jei komandoje jam būtų numatytas aiškus vaidmuo.

Anot „encestando.es“ surinktos informacijos, artėjančią vasarą Eurolygą dėl NBA gali palikti Willas Clyburnas, Shavonas Shieldsas, Cory Higginsas, Tyleris Dorsey ir Wade'as Baldwinas.

NBA laisvųjų agentų birža artėjantį tarpsezonį atsidarys rugpjūčio 6-ąją.

Komentarai:
Aš nespėliosiu ar jis pritaptų, tik pasakysiu - šaunuolis Rokas. Aš ir manau daugelis kitų jau buvo palaidoję jį, turėjo tą amžinai perspektyvaus etiketę žaidėjas, ir atrodė nieko gero jau ir nesigaus, bet boom per paskutinius kelis metus tapo labai rimtu Eurolgygos žaidėju. Ir rinktinėje turėtų būti vienas lyderių, su Jonu ir Domantu po krepšiu, tokius metikus kaip Grigonis ir Rokas turėti perimetre, tik lūpas laižykis :D
2021-05-12
+2
Atsakyti
Anonimas
manau tinkamoj komandoj pritaptu jis
2021-05-12
+7
Atsakyti
Anonimas
Giedraicio kontrakte kartais nera islygos del isvykimo i NBA?
2021-05-12
Atsakyti
asfafsd
Privardino cia visa litanija geriausiu atveju isvaziuos 2 ar 3 ir tuom viskas pasibaigs.Si
2021-05-12
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Rokas Giedraitis

Rokas  Giedraitis
Rokas  Giedraitis
MIN: 28.84
PTS: 12.74 (54.04%)
REB: 3.03
AS: 1.53
ST: 1.12
BS: 0.15
TO: 1.18
GM: 34