Nuotr.: ltu.basketball
Nuotr. ltu.basketball

TV3 žiniasklaidos grupė, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir prodiuserių kompaniją „Videometra“ skelbia apie didžiausią šalies istorijoje krepšinio dokumentikos projektą – Lietuvos krepšinio šimtmečio proga kuriamą dokumentikos ciklą „Krepšinio namai“, kurį žiūrovai išvys jau šią vasarą.

„Krepšinio namų“ dokumentiką sudarys vienuolika epizodų, kurie bus prieinami naujos kartos televizijos platformoje Go3. Šio projekto misija – ne tik sukonstruoti iki šiol didžiausios apimties pasakojimą, tačiau ir pakreipti pasakojimą kita linkme nei įprasta – akcentuoti sportinių įvykių kultūrinę, socialinę bei politinę reikšmę.

„Manau, kad krepšinio šimtmečio proga yra verta prisiminti istoriją ir viską, kas buvo“, – sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis

Kiekviename iš epizodų prieš kameras susės ir savo prisiminimais bei mintimis apie Lietuvos krepšinį dalinsis ne tik aistruoliams puikiai pažįstami vietos krepšinio bendruomenės atstovai, bet ir tarptautinės šios sporto šakos žvaigždės – legendiniai krepšininkai, treneriai ir krepšinio organizacijų veidai.

Šiuo ciklu bus siekiama ne tik atpasakoti svarbiausius antrąja religija Lietuvoje vadinamos sporto šakos momentus, tačiau ir sukurti Lietuvos vizitinę kortelę, krepšinio įvykius aiškinant jų reikšmės svarbiausių kultūrinių, socialinių, politinių įvykių bei lūžių mūsų šalyje ir pasaulyje kontekste.

„Krepšinio vystymasis Lietuvoje yra neatsiejamas nuo pilietinės tapatybės, – kalbėjo „Videometros“ prodiuseris Rolandas Skaisgirys. – Tai atsispindi ir krepšinio įvykiuose bei su šiuo reiškiniu susidūrusių sportininkų, politikų, kultūros ir meno žmonių, kitų svarbių įvykių liudininkų kasdienybėje. Pasakojimas bus skirtas ne tik lietuviams, bet ir tarptautinei bendruomenei.“

Dokumentinis ciklas „Krepšinio namai“ yra kuriamas bendradarbiaujant LKF, „Videometrai“, televizijos platformai Go3 bei TV3 televizijai.

TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas džiaugėsi, kad TV3 žiniasklaidos grupė šią vasarą taps neatsiejama nuo krepšinio – pradedant daugybe tiesiogiai transliuojamų rungtynių ir baigiant šiuo didžiuliu, beveik metus besitęsiančiu ir sporto pasauliui reikšmingu krepšinio dokumentikos projektu.

„Lietuvių pamiltos sporto šakos istoriją atskleisianti dokumentika – graži TV3 grupės iniciatyva paminėti mūsų šaliai svarbią datą – Lietuvos krepšinio šimtmetį, o kartu tai ir dovana didžiausiems šios, nuo lietuvių neatsiejamos sporto šakos aistruoliams.

Dokumentikos, kurioje netrūks svarbiausių krepšinio momentų ir ryškiausių visų laikų asmenybių, pirmoji serija simboliškai pasirodys per olimpinį krepšinio atrankos turnyrą. O paskutinioji, 11 serija – TV3 grupės dovana „Krepšinio namams“. Paskutinis dokumentikos epizodas – pats svarbiausias, nes jis Go3 pasirodys tik kitais metais, minint šlovingą ir istorijos paženklintą Lietuvos krepšinio šimtmetį“, – sakė Rimas.

Tuo tarpu LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas išskyrė edukacinę projekto vertę.

„Istorijos puoselėjimas ir visi dalykai, kurie nugula būtent dėl istorijos ir mūsų pasiekimų, yra gera mokomoji priemonė jaunajai kartai“, – teigė Špokas.

Projektą aktualiu paverčia ir praėjusį ketvirtadienį pasirodžiusios naujienos – Lietuvos Respublikos Seime buvo priimtas pasiūlymas 2022-uosius paskelbti Lietuvos krepšinio šimtmečio metais.

Lietuvos krepšinio šimtmetis kitąmet bus minimas dėl to, kad šios sporto šakos pradžia šalyje yra laikomos 1922-aisiais Kaune sužaistos pirmosios krepšinio rungtynės tarp Lietuvos fizinio lavinimo sąjungos (LFLS) komandos ir laikinosios sostinės rinktinės.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.