Nuotr.: BasketNews.lt iliustracija/BNS, FIBA
Nuotr. BasketNews.lt iliustracija/BNS, FIBA

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas paskelbė kandidatų sąrašą, kurie ruošis olimpinės atrankos krepšinio turnyrui ir sieks iškovoti teisę dalyvauti olimpinėse žaidynėse Japonijoje. 

Mantas Kalnietis (Krasnodaro „Lokomotiv“)
Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“)
Ignas Brazdeikis (Orlando „Magic“)
Tomas Dimša (Las Palmo „Gran Canaria“)
Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“)
Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“)
Rokas Giedraitis (Vitorijos „Baskonia“)
Edgaras Ulanovas (Stambulo „Fenerbahče“)
Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“)
Jonas Valančiūnas (Memfio „Grizzlies“)
Domantas Sabonis (Indianos „Pacers“)
Marius Grigonis (Kauno „Žalgiris“)
Gytis Masiulis (Panevėžio „Lietkabelis“)
Mindaugas Kuzminskas (Krasnodaro „Lokomotiv“)
Rokas Jokubaitis (Kauno „Žalgiris“)

Rinktinės strategas į dvi savaites truksiančią treniruočių stovyklą pakvietė 15 krepšininkų. Anot trenerio, kviesti daugiau žaidėjų tiesiog nėra tikslo, nes pasiruošimo etapas truks labai trumpai.

„Rinktinės formavimas buvo daugmaž kaip ir aiškus. Renkiesi tą, kas yra geriausia ir šnekiesi, ar atvažiuos ar dalyvaus. Manau jog su didžiąja dalimi kandidatų net nereikia kalbėtis, nes atsakymai yra aiškūs. 

Jeigu tik būtų galimybė, aš norėčiau pasikviesti tik dvylika žmonių, kad visiems būtų viskas aišku, bet šituo pandeminiu laikotarpiu negali žinoti kas, kaip ir kur. Taip pat dar sezonai nesibaigę, bei gali nutikti visokių traumų, tai esi priverstas tai daryti. 

Taip pat gavau nemažai kritikos, kad buvo didelis sąrašas į langus, bet man keista, kad žmonės nesupranta tokių dalykų. Aš tikrai nenoriu tokio sąrašo ir sutikčiau visada žaisti su tais pačiais žaidėjais, bet sąrašą koreguoja situacija, pandemija. Todėl sąrašas yra toks koks yra ir šiai dienai jame yra žmonių po klaustuku, bet žiūrėsime. Nesinori per kelias dienas prisikviesti pilną sąrašą žaidėjų ir po dviejų treniruočių juos atleidinėti, tai yra nelogiška“, – puslapiui ltu.basketball teigė rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas.

Į rinktinės sudėtį įtraukti NBA rungtyniaujantys Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis bei neseniai Lietuvos pilietybės klausimus išsprendęs Ignas Brazdeikis, kurio, anot stratego, būtų neteisinga nepakviesti į treniruočių stovyklą.

„Aš turėjau su juo pokalbį, pasišnekėjome, paaiškinau jam situaciją, jog mes tikrai norime jį matyti ir tikrai kviečiame į stovyklą, bet tos trys raidės (NBA) negarantuoja ar tau bus vietos dvyliktuke. Aš jam sąžiningai tai pasakiau, kad ir visi jo pozicijos kandidatai, turės išsikovoti šitą vietą ir jokių kreditų į priekį aš nepasiruošęs dalinti. Suprantama, yra žaidėjai, kurie yra nusipelnę vietos dvyliktuke savo pasirodymais ir yra geriausi žaidėjai šiose pozicijose šiuo metu tai dėl jų klausimų nėra, tačiau dėl kelių kandidatų yra klaustukai ir jie patys galės atsakyti į tuos klausimus“, – pridūrė Maskoliūnas.

Sudėtyje neišvysime Jono Mačiulio ir Artūro Gudaičio, tačiau pasak trenerio, šis, iškilus galimiems sunkumams priekinėje linijoje, galėtų prisijungti prie komandos.

„Su Jonu kalbėjome telefonu, mes viską aptarėme. Aš labai seniai jį pažįstu, mus sieja ne tik trenerio ir žaidėjo ryšiai, mes nuo seno geri draugai. Tikrai neturiu ką ten vynioti į vatą, mes gražiai pasikalbėjome ir aš turiu iš Jono pažadą, kad neduok dieve kažkas, Jonas yra pasiruošęs prisijungti, prisidėti.

Ir su Gudaičiu yra kalbėta. Jau kelintą sezoną kamuoja traumos. Turėjau tikrai gerą, nuoširdų pokalbį. Tokia situacija gaunasi, kad jeigu tik reikės, tai tikrai prisijungs, padės. Bet šiuo momentu jis tikrai žaisti negali, nori išsigydyti traumas, kad galėtų turėti normalų, visavertį sezoną, nes tikrai žaidžia gerame klube bei jam pačiam norisi geriau pasirodyti. Labai jau tos traumos jį kankina tai kiek žinau klubas yra rimtai pasiruošęs, siunčia jį pas rimtus daktarus. Trumpai tariant suprantama situacija, yra kaip yra“, – sakė treneris.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasiruošimą atrankai Kaune turėtų pradėti birželio 16 dieną, kai žaidėjai baigs klubinius sezonus. Prieš pagrindinį atrankos turnyrą lietuviai sužais trejas kontrolines rungtynes su kitomis komandomis, kurios taip pat ruošiasi analogiškiems turnyrams kitose šalyse.

Birželio 18 ir 24 dienomis Lietuva rungtyniaus su Dominikos Respublikos ekipa, o birželio 22 dieną lietuviai susitiks su Rusijos rinktine. Visos rungtynės vyks „Žalgirio“ arenoje ir jas nuo 19 val. 30 min. tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Olimpinės atrankos krepšinio turnyrą lietuviai pradės birželio 29 dieną rungtynėmis su Venesuelos komanda, o liepos 1 dieną lauks susitikimas su Pietų Korėjos rinktine. Kitoje grupėje (B) rungtyniaus Slovėnijos, Lenkijos ir Angolos krepšininkai. Į pusfinalį pateks po dvi geriausias grupės komandas. Šias rungtynes taip pat transliuos TV3 televizija. 

Tokijo olimpinės žaidynės vyks 2021 m. liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Komentarai:
Rx
su tokia sudetimi ir Kazlausku butu auksas arba sidabras... dabar ziuresim... gal pavyks ir taip!!
2021-05-24
-10
Atsakyti
Angry furistas
Kodel nera Motiejuno??? kas per bajeriai??? reikia visu stipriausių Lt krepšininkų!!!
2021-05-24
+5
Atsakyti
Che che.....
kazkodel siais metais daugiau yra pergivenanciu del trenerio , o ne del rinktines sudeties...🤔
2021-05-24
-6
Atsakyti
jo Masiulis kaip tik Maskoliuno pamakalavimo deriniam tinka
2021-05-24
+12
Atsakyti
Profitai
2021-05-24
-8
Atsakyti
Crimson
vat todel ir apleidau krepsinio ziurejima. kai treneriai keiciasi kaip triusikai, makaluotojai visokie, ir komandoj zaidzia pagal simpatijas.
2021-05-24
+12
Atsakyti
Crimson
girdziunas ?
2021-05-24
+6
Atsakyti
Kaip manot. Patobulejo Maskoliunas?
Per si laika?
2021-05-24
+1
Atsakyti
Popstar
Sirvuchos reikia, Bendžius, Dimša, Masiulis, Butke išvis ne to lygio
2021-05-24
-5
Atsakyti
alioalio
puolime sederskis tragiskas...tiesiog klaikus...laisvas nebent imesti gali ar koki tritaski is 3-4 bandymu imesti....jis man primena skuco stipresne versija atletiskesne
2021-05-23
+4
Atsakyti
TDaY
Truksta Bendziaus. I sito saraso tai manau Masiulis, Dimsa ir Ulanovas/Butkevicius atkris. Nors nera skirtumo kas zais, kol makaluotojas uz rinktines vairo, tol nieko si komanda nepasieks. Tik laiko klausimas kada bus patikrtas fiasko kaip kad buvo pvz su Butautu Lenkijoj.
2021-05-23
-17
Atsakyti
O tai sita
kodel Mareko su Jankunu nera? siaip su 2 aukstais zaisti biski per didele rizika - tuo labiau kad jei jie zais kartu (o tikrai neturime prabangos viena is ju laikyti ant suolo) is vis nebelieka keitimui nieko
2021-05-23
+9
Atsakyti
Lietuva
o Girdziuna Bendziu
2021-05-23
+4
Atsakyti
A.
D mo šansas prasimušti į rinktinę tai Žaisti už Žalgirį. Visi pamatytų tikras jo galimybėmes. Užteks tu pinigų Kinijoje,
2021-05-23
+10
Atsakyti
kamuolys
Su asistentu toli neisim hebra...
2021-05-23
-14
Atsakyti
d
kur lukauskis?
2021-05-23
-7
Atsakyti
...
gera ta rinktine, problema tik sugedes zaidybinis mentalitetas, kai galvojama kad salies praeities nuopelnai juos padaro geresnius, pries visus reikia zaisti su uzsivedimu norint triuskinti, agresyviai, lipti per galvas, nes butent taip zaidzia pries juos, o kai pareina rungtyniu pabaiga uzsivesti jau nebeiseina, seniai kada lietuva gerai suzaide pries "savo lygio" rinktines
2021-05-23
+9
Atsakyti
Anonimas
koks skirtumas vistiek viska susiks maskoliunas su savo makalavimais
2021-05-23
+1
Atsakyti
Anonimas
Palyginkit su prancuzu,serbu,ispanu sudetim ir ta musu komanda susikta vidutinioke
2021-05-23
+6
Atsakyti
x
Sudėtis atrodo gražiai, jei turėtume bent jau vidutinių gabumų trenerį, veikiausiai būtų galimybė kažką pozityvaus nuveikti, deja...
2021-05-23
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.