Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix

Cory Higginsas likus 6 sekundėms iki mačo pabaigos priėmė kamuolį ir nubėgo išspręsti rungtynių baigties, o tokie epizodai „Barcelonos“ vedliui yra itin mėgstami.

Fotogalerija

31-erių 196 cm ūgio Higginsas likus 0,8 sek. pataikė tolimą dvitaškį, „Barcą“ dvikovoje su Milano „Armani Exchange“ išvedė į priekį ir išplėšė kelialapį į finalą.

„Man patinka tokios situacijos, kadangi nebėra apie ką galvoti – turi vos šešias sekundes ir privalai atlikti geriausią įmanomą metimą, – po mačo sakė Higginsas. – Galvoji tik apie tai, kaip atsidurti tinkamoje vietoje, pakilti ir išmesti kamuolį. Krepšinis – linksmas sportas. Jie laisvi metė tritaškį, bet nepataikė, o tada mes turėjome progą ir mums pasisekė.“

Likus 9 sekundėms Kevinas Punteris laisvas atliko tritaškį, bet metimas tikslo nepasiekė. Tuomet Higginsas persivarė kamuolį per visą aikštelę ir atliko lemiamą šūvį.

„Žinojau, kad jie man neleis veržtis link krepšio. Pasitikiu savimi metant iš vidutinio nuotolio, tad norėjau atsirasti prie tritaškio linijos arba kiek arčiau“, – sakė Higginsas.

Krepšininkas pridėjo, kad jo karjeroje šis metimas užimtų aukštą vietą, tačiau jis yra pataikęs ne vieną svarbų šūvį. Šį jis norėjo skirti Nickui Calathesui.

Likus rungtyniauti beveik pusketvirtos minutės Calathes nusileisdamas ant parketo užmynė ant varžovo kojos ir kryptelėjo čiurną bei į aikšte nebegrįžo.

„Kai tavo brolis iškrenta, tavo emocijos nenukrenta, o pakyla, nes nori dėl jo pasistengti laimėti. Jis mumis rūpinosi visas rungtynes, o tada ypatingai dėl jo nori laimėti rungtynes“, – sakė Higginsas.

Rungtynių žaidėjas
Nikola  Mirotic
EFF
28
Nikola Mirotic
Taškai 21
Taiklumas 5-10
Atkovoti kamuoliai 6
Rezultatyvūs perdavimai 0

„Buvau ant suolo ir iškart supratau, kad metimas skrieja tiesiai, galvojau, kad jis įkris, – apie lemiamą išpuolį kalbėjo Alexas Abrinesas. – Cory yra labai patyręs, visą karjerą žaidžia tokias rungtynes. „Barcelona“ su juo pasirašė sutartį būtent tokiems metimams.“

„To metimo gerai net nemačiau, nes bėgau į kraštą ir norėjau išplėsti aikštelę, – kalbėjo Nikola Mirotičius. – Tai buvo labai svarbus metimas. Cory ne pirmą sykį pataiko tokius metimus, esu labai laimingas dėl jo. Jis susirinko keturias pražangas ir nežaidė geriausių rungtynių, bet kai mums jo reikėjo labiausiai, Cory buvo ten, kur reikėjo.“

„Gynyba nebuvo bloga, tiesiog puolimas buvo geresnis“, – apie lemiamą metimą sakė Milano ekipos gynėjas Malcolmas Delaney.

Finale „Barcelona“ susidurs su Stambulo „Anadolu Efes“. Turkijos klubas pusfinalyje įveikė Maskvos CSKA.

Finalas įvyks sekmadienį 21.30 val.

Komentarai:
Lionia
na ir komentuotojai, visiškas bnews dugnas
2021-05-29
Atsakyti
Savo šūdus
jie kels.
2021-05-29
-3
Atsakyti
O tai komandoj
ir jo brolis žaidžia? ar tas brolis kažkur kitur iškrito? gal pro langą?
2021-05-29
+4
Atsakyti
Kori (Cory) - sutrumpintas vardas Koridorius (coridor)?
2021-05-29
+1
Atsakyti
Kas rašo
tokius tekstpalaikius? apie ką jis? ir išvis kas per vardas-kori? gal dar gali būti vardas nori?
2021-05-29
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Milano Armani Exchange
48%
27/56
Metimai iš žaidimo
43%
27/63
30
Atkovoti kamuoliai
36
14
Rezultatyvūs perdavimai
11
8
Perimti kamuoliai
8
22
Pražangos
22
79%
22/28
Baudų metimai
89%
17/19

Rungtynių žaidėjai

Nikola  Mirotic
21 PTS
5/10 FG
10/13 FT
Kevin  Punter
23 PTS
7/12 FG
6/7 FT
Nikola  Mirotic
6 REB
2 DREB
4 OREB
Malcolm  Delaney
7 REB
7 DREB
0 OREB
Nick  Calathes
6 AS
3 TO
26 MIN
Malcolm  Delaney
4 AS
4 TO
28 MIN
Nikola  Mirotic
28 EFF
50% 2P%
50% 3P%
Kevin  Punter
21 EFF
67% 2P%
50% 3P%