Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Vilniaus „Rytas“ greičiausiu įmanomu būdu įveikė LKL pusfinalio etapą, o po trečiosios pergalės prieš Panevėžio „Lietkabelį“ treneris Giedrius Žibėnas džiaugėsi įgyvendintu sezono tikslu bei dėkojo savo padėjėjams.

Fotogalerija

„Mūsų komandoje pagrindinis dalykas yra pasitikėjimas vienas kitu, – spaudos konferencijoje sakė „Ryto“ vairininkas Žibėnas. – Tai mus veža ir labai padeda. Manau, kad ir žaidėjai jaučia trenerių pasitikėjimą, ir mes, treneriai, jaučiame žaidėjų pasitikėjimą. Tas ryšys yra ir biure. Tai yra svarbu.

Šią pergalę galiu dedikuoti savo trenerių štabui. Esu laimingas treneris su tokiais štabo nariais, pradedant Giorgu Dedasu, kuris yra vaikščiojanti krepšinio enciklopedija. Tokioje sezono dalyje būti be traumų ir fizinės formos pike yra didžiulis Tado Jackūno nuopelnas, mes jam esame dėkingi. Galėtų dar porą savaičių neatsipalaiduoti, nes to piko dar prireiks kelioms rungtynėms. Taip pat Gustas Maskoliūnas tikrai supranta krepšinį ir kiekvieną dieną žingsnis po žingsnio tampa profesionaliu. Jis tikrai įdeda didelį indėlį individualiose treniruotėse. Taip ir dalijamės savo darbu. Jeigu kažkas anksčiau klausėsi mano spaudos konferencijų, aš visada sakiau, kad mūsų sezono tikslas yra lemiamu metu išlikti sveikiems. Šis tikslas yra pasiektas. O tada ateina geri dalykai.

Pagarba „Lietkabeliui“, šiandien jie kovėsi kaip lygūs su lygiais, bet mes tikrai buvome verti pergalės. Mes jiems linkime geros kovos dėl trečiosios vietos ir bronzos medalių. Bet ši serija priklausė mums.“

Finale „Rytas“ serijoje iki trijų pergalių žais su Kauno „Žalgiriu“. Kova prasidės jau artėjantį trečiadienį.

Rungtynių žaidėjas
Martynas  Echodas
EFF
23
Martynas Echodas
Taškai 19
Taiklumas 6-9
Atkovoti kamuoliai 7
Rezultatyvūs perdavimai 2

– Treneri, ar sausio mėnesį tapus komandos treneriu tikėjotės nuversti tokius kalnus?
– Tikrai taip. Iškart pajutau žaidėjų pasitikėjimą, tai labai padrąsino. Žaidėjai yra mano kelrodis, taip ir išliks, kol čia būsiu.

– „Rytas“ pusfinalyje įspūdingai pataikė tritaškius, lyg užliejote varžovų butą. Kaip tai aiškinate?
– Turime du aukšto lygio didelius žmones ir dažnas varžovas eina į pagalbas, rizikuoja. Mes tomis rizikomis naudojamės. Prašome, eikite į pagalbas, bet mes turime daug snaiperių. Ne metikai, o snaiperiai. Metikai tik meta, o snaiperiai pataiko.

Šiandien pamatėme, kad trečiojo kėlinio pradžioje jie agresyviau gynėsi ant perimetro, neturėjome net laisvesnių žvilgsnių, todėl privalėjome ieškoti kitų kelių. Šiandien padarėme daug psichologinių klaidų, bet iki pat pabaigos išlikome kartu ir tai yra svarbiausia. 

– Kai išvyko Ryanas Boatrightas ir niekas jo nepakeitė, buvo daug kalbų, kad „Rytui“ trūks įžaidėjų. Bet nepanašu, kad jūsų komandai to trūko?
– Grįžtame prie to paties – tai yra pasitikėjimas. Tiek Augis, tiek ir Dovis nusipelnė pasitikėjimo savo sunkiu ir juodu darbu bei kantrybe. Mes paprasčiausiai nenorėjome erzinti žaidėjų. Jie nusipelnė to, ką turi. Čia yra jų komanda, jų spalvos. Dėl to nusprendėme juos laikyti šioje pozicijoje. Kaip rodo rezultatai, neprašovėme.

– Klubo vadovai dar prieš seriją su jumis pratęsė sutartį kitam sezonui. Ką jums tai reiškia?
– Šis klausimas – labiau po sezono, dar jo nebaigėme. Aišku, tai daug reiškia, bet niekada savęs nestačiau aukščiau negu komandos. Dabar viskas yra apie komandą, kol aš esu, tol taip ir bus. Aš niekada neužimsiu aukštesnės lentynos. Turi būti pagarba žaidėjams ir administracijai bei pasitikėjimas vienas kitu, kas mus veža.

– „Rytas“ į finalą žengia geriausios savo versijos. Ar tai gali leisti tikėtis įdomaus finalo su „Žalgiriu“?
– Pradėsiu nuo to paties – mūsų tikslas yra finale būti sveikiems. Mes tai jau turime. Fizinėje formoje turime išsilaikyti, nes rungtynės vyks jau trečiadienį. Dar vienas iš tikslų – mėgautis likusiomis rungtynėmis, finalu. Mes esame tokie, kurie nešneka ekranuose ar žiniasklaidoje, ką galbūt daro kitos komandos. Mes kalbame aikštėje ir norime tai išlaikyti.

Komentarai:
Dabar kai yra treneris ir kitam sezonui galima jau dėlioti kito sezono Ryto sudėti. Pirmiausia komplektuojant Ryta reikia išsiaiškinti koks Ryto prioritetas ar Rytas nori būti Nr1 komanda LKL\'e ir turėti galimybę nugalėti Žalgiri ar būti 2,3 ar vidutinioku ir kovoti su Pieno žvaigždėmis... Norint lygiaverčiai kovoti su Žalgiriu ir turėti galimybę nugalėti finalo serijoje reikia didžiaja dalį komandos pinigų biudžeto žaidėjams skirti stipriam starto penketui 75/25 likę atsarginiams, juk pagrindas startinis penketas žaidžia po 30min. Ryto stiprų startini penketa aš įsivaizduoju toki: C- legionierius (aukšto lygio), PF- legionierius (aukšto lygio), SF- Arnas Butkevičius (būtina išsaugoti), PG- legionierius (aukšto lygio), SG- legionierius (aukšto lygio). Toliau roles žaidėjai tie kas dar turi kontraktą su Rytu ir lieka - Gustys, Radzevičius, Uleckas, Marčiulionis Tai Ryto 9 žaidėjų komandos pagrindas branduolys. Likę žaidėjai mažiau reikšmingi atsarginiai pigūs tai - Ivanauskas, 2 jauni talentai, Galbūt pasilikti Girdžiūna ar Giedraiti, ta kuris pigesnis. Dėl dabartinių legionierių Buvos, Kitsing, Goudelock, tai jie nepajėgūs silpni gynyboje ne to lygio kad galėtu kovoti su Žalgirio penketu ir finale aplošti. Turbūt dauguma sakys o kur galimi Ryto pirkiniai - Normantas, Kariniauskas, Masiulis ar Echodas, nieko prieš juos neturiu, bet jie man ne gamechanger lygio žaidėjai ir tikrai ne to lygio kad sustiprintu Ryto stipru startini penketa galinti kovoti kaip lygus su Žalgirio startiniu penketu, o kaip atsarginiai jie tiesiog per brangūs Rytui ir nelogiška būtų pirkti Rytui daug brangių roles žaidėjų, Ryto prioritetas stiprus startinis penketas, tada Rytas bus čempionas Nr1 komanda.
2021-05-30
-3
Atsakyti
buru
pagaliau kazkoks testinumas atsirado Ryte, reikia kotam sezonui tik pridet Kariniauska (arba Normanta) ir idealiu atveju susigrazint Ndoura arba Bendziu, ir jau vien is to butu didelis zingsnis i prieki
2021-05-30
+4
Atsakyti
tik kaunietis gali is ryto kazka padaryti. kazkada tai buvo kurtinaitis, dabar zibenas.
2021-05-30
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Panevėžio Lietkabelis
40%
25/63
Metimai iš žaidimo
49%
31/63
39
Atkovoti kamuoliai
32
21
Rezultatyvūs perdavimai
10
6
Perimti kamuoliai
4
36%
10/28
Tritaškiai
33%
8/24
8
Prarasti kamuoliai
10

Rungtynių žaidėjai

Martynas  Echodas
19 PTS
6/9 FG
7/8 FT
Kyle  Vinales
21 PTS
9/16 FG
0/0 FT
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
7 REB
Panevėžio Lietkabelis
Keli žaidėjai
6 REB
Dovis  Bičkauskis
6 AS
0 TO
30 MIN
Panevėžio Lietkabelis
Keli žaidėjai
2 AS
Martynas  Echodas
23 EFF
67% 2P%
- 3P%
Panagiotis  Kalaitzakis
15 EFF
50% 2P%
0% 3P%