Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: Reuters – Scanpix

Šarūno Jasikevičiaus pirmaisiais vyr. trenerio darbo metais „Barcelona“ pasiekė Eurolygos finalą, kuriame paskutinį sykį žaidė 2010-aisiais, tačiau tuometinės sėkmės katalonams Kelne nepavyko pakartoti.

Fotogalerija

Ispanijos grandas finalo atomazgoje nesulaikė Shane'o Larkino ir Vasilije Micičiaus, kurie pelnė paskutinius devynis taškus ir atvedė Stambulo „Anadolu Efes“ į išsvajotą triumfą. 

„Smulkios detalės lėmė skirtumą, bet turime nukelti kepures prieš „Anadolu Efes“ ir pasveikinti juos“, – komentavo Brandonas Daviesas.

„Buvome įgavę pagreitį, bet finalo rungtynėse negalime taip klysti iš psichologinės pusės, – dėstė Cory Higginsas. – Jie metė daug baudų, išprovokavo lengvas pražangas. Akivaizdu, jog tai – karti piliulė nuryti. Tačiau finale privalome geriau pildyti detales.“

Larkinas iki ilgosios pertraukos savo devynis taškus surinko baudų metimais, tuo metu Micičiaus sąskaitoje tebuvo keturi taškai. Visgi „Barcos“ budeliais tapę „Anadolu Efes“ lyderiai Larkinas ir Micičius finišavo atitinkamai su 21 ir 25 taškais.

Larkingas išprovokavo 10 pražangų, o Micičius – 8. „Anadolu Efes“ bendrai metė 35 baudas, iš kurių pataikė 30 (86 proc.). „Barcelona“ nuo baudos metimų linijos atliko 29 metimus, pataikė 23 (79 proc.).

„Leidome jiems įeiti į rungtynes baudos metimais, kurių neturėjome suteikti, ypatingai Larkinui ir Micičiui, – dėstė Nikola Mirotičius, pataikęs 4 iš 12 metimų, pelnęs 11 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius. – Klydome taktiškai ir turime pasimokyti iš šito. Privalome toliau tobulėti kaip komanda ir pasididžiuoti, ką nuveikėme šiemet. Iš tiesų sužaidėme nuostabų sezonų, bet, deja, to neužteko.“

„Larkinas ir Micičius – geri žaidėjai, bet nenoriu pasakyti to, ko neturėčiau, – paslaptingai kalbėjo Higginsas. – Pavyko juos pristabdyti pirmoje pusėje... Bet galų gale jie yra tokie, kokie yra. Sunku juos stabdyti visas rungtynes, nepakankamai sudirbome prieš juos visas 40 minučių.“

Barselonos klubą paskui save tempęs Higginsas iš toli pataikė 4 iš 6 metimų ir surinko 23 taškus.

„Barcelona“ laimėjo Eurolygos reguliariajame sezone, o finalo ketverte žaidė pirmąkart nuo pat 2014-ųjų. 

„Turime pasimokyti iš šios patirties, kuri turėtų tapti atspirtimi, – sakė Daviesas, pelnęs 17 taškų ir atkovojęs 11 kamuolių. – Turime ypatingą komandą, o ateityje privalome išnaudoti tokias progas.“

Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencija:

Komentarai:
antanas
ir vel detales ir psihologines klaidos .ei kas yra psihologine klaida gal kas zino
2021-05-31
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Stambulo Anadolu Efes
37%
25/67
Metimai iš žaidimo
46%
26/57
42
Atkovoti kamuoliai
33
10
Rezultatyvūs perdavimai
12
5
Perimti kamuoliai
8
72
Naudingumas
97
46%
17/37
Dvitaškiai
56%
22/39

Rungtynių žaidėjai

Cory  Higgins
23 PTS
6/12 FG
7/7 FT
Vasilije  Micic
25 PTS
8/14 FG
7/8 FT
Brandon  Davies
11 REB
5 DREB
6 OREB
Adrien  Moerman
8 REB
5 DREB
3 OREB
Leandro  Bolmaro
3 AS
2 TO
25 MIN
Vasilije  Micic
5 AS
5 TO
35 MIN
Cory  Higgins
23 EFF
33% 2P%
67% 3P%
Vasilije  Micic
28 EFF
60% 2P%
50% 3P%