Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Audringo sirgalių palaikymo antrosiose LKL finalo rungtynėse sulaukę Vilniaus „Ryto“ krepšininkai dar sykį neprilygo Kauno „Žalgiriui“ ir toks jų pasirodymas kaip reikiant nuvylė vyriausiąjį trenerį Giedrių Žibėną.

Fotogalerija

Vilniečių strategas po mačo kelis kartus pakartojo, kad pasigedo didesnės savo žaidėjų ugnies.

„Labai sunkus pralaimėjimas, – po susitikimo kalbėjo Žibėnas. – Turint tokį fanų palaikymą, šiandien labai daug žaidėme po vieną. Kažką norėjome įrodyti, o tai – ne mūsų krepšinis. Žaisdami po vieną mes pralaimėjome labai daug individualių mikrodvikovų. Realiai visas, nieko nereikia išskirti.

Pradėjome gerai, bet privalau pasakyti, kad keli įėjimai nuo suolo buvo tragedija. Tas mums labai kainavo. Kai „Žalgiris“ pabėga, sugrįžti į rungtynes yra labai sunku. To mes šiandien nepadarėme. Kuomet kai kurie žaidėjai įeina ir neįneša ugnies… Finale… Jeigu tu finale be ugnies įeini, tai kur tu ją išsineši? Į kurias rungtynes? Nenoriu minėti pavardžių, bet labai daug pralaimėjome mikrodvikovų. Aš iš žaidėjų tikėjausi daug daugiau.“

„Ryto“ komandoje nuo suolo kilo ir daugiau žaidė Ivanas Buva, Dovis Bičkauskis ir Andrew Goudelockas.

Būtent Buvos įėjimas pirmajame kėlinyje sutapo su „Žalgirio“ spurtu. Kroatui esant aikštėje, per mažiau nei tris minutes svečiai spurtavo 10:0 ir susikrovė pranašumą visoms likusioms rungtynėms.

Ar Buva buvo nepasiruošęs pradėti mačo nuo suolo? Žibėnas su tuo nenorėjo sutikti.

„Jis yra patyręs žaidėjas ir turi žaisti nepaisant to, nuo suolo pradeda ar ne, – sakė „Ryto“ treneris. – Taip, tu vienas rungtynes sužaidei, kitų taip gal nesužaisi, bet tikrą žaidėjo veidą parodo tai, kuo gali padėti komandos draugams, kaip gali pastovėti už savo šaiką tada, kai tau neina. Pradedant nuo veido mimikos, nuo grįžimo į gynybą. „Žalgiris“ visą pranašumą susikūrė iš atviros aikštelės. Mes padarome klaidą, kažkam skundžiamės. 

Rungtynių žaidėjas
Thomas  Walkup
EFF
20
Thomas Walkup
Taškai 14
Taiklumas 5-8
Atkovoti kamuoliai 3
Rezultatyvūs perdavimai 6

Teisėjai šiandien super dirbo. Fanai ir teisėjai – vienintelis pozityvas šiandien. Mes kažkur skundžiamės, negrįžtame, susierziname ir žaidžiame po vieną. Tas yra nesuprantama tokiose rungtynėse finale, kur reikia mėgautis, džiaugtis, kad čia esame. Ir reikia naudotis šansu. Nė vienas iš mūsų nežino, kada mūsų kitas finalas. Ar kur žaisime kitą sezoną. Finalus žaidžiame ne kasmet, čia kalbu apie žaidėjus, ne apie komandą.“

Žibėnas geru žodžiu paminėjo tik savo ekipos kapitoną.

„Vienintelis Arnas Butkevičius aikštelėje drožia už penkis. O kam kitiems taupytis, aš nežinau. Nesakau, kad taupomės, bet ugnelė turi būti kitokia“, – sakė Žibėnas.

Rungtynes „Jeep“ arenoje stebėjo 1351 žiūrovas ir treneris Žibėnas jiems turėjo tik geriausius žodžius.

„Rungtynių pabaigoje mes pralaiminėjame 15-20 taškų, bet skanduotės tęsiasi. Mes jaučiame meilę. Tuo viskas ir pasakyta. Mes norime jiems atsidėkoti, bet šiandien turime atsiprašyti fanų“, – sakė Žibėnas.

Komentarai:
Ai nu nusikalbi. Norint art nagais ir dantimis reikia turet realia vilti. Kam art iki isprotejimo, jei rezultatas visviena bus toks pat ? Na visiskai skirtingo kalibro komandos.
2021-06-06
-4
Atsakyti
gerai pasnekejo zibenas. jei zaidejai nesikabina ragais ir nagais i rungtynes, tai finale jiem ne vieta. negi ner ambiciju nors karta irodyt kad yra neprastesni? aisku, meistriskumas skiriasi, bet kur arimas gynyboj? kur agresija?
2021-06-05
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Kauno Žalgiris
46%
26/57
Metimai iš žaidimo
55%
34/62
27
Atkovoti kamuoliai
30
16
Rezultatyvūs perdavimai
19
1
Perimti kamuoliai
7
36%
8/22
Tritaškiai
43%
10/23
51%
18/35
Dvitaškiai
62%
24/39

Rungtynių žaidėjai

Andrew  Goudelock
17 PTS
6/12 FG
2/2 FT
Nigel  Hayes
15 PTS
6/8 FG
0/0 FT
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
6 REB
Paulius  Jankūnas
5 REB
4 DREB
1 OREB
Mindaugas  Girdžiūnas
4 AS
2 TO
23 MIN
Thomas  Walkup
6 AS
0 TO
21 MIN
Gytis  Radzevičius
15 EFF
100% 2P%
33% 3P%
Thomas  Walkup
20 EFF
75% 2P%
50% 3P%