Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr. Imago Images – Scanpix

Rotacijos problemos nesutrukdė Madrido „Real“ pergale pradėti Ispanijos lygos pusfinalio.

Eilę žaidėjų praradusi Pablo Laso kariauna pirmajame mače savo aikštėje 81:70 (25:14, 19:24, 14:8, 23:24) įveikė Valensijos „Basket“ ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Antrasis susitikimas antradienį bus žaidžiamas Valensijoje.

„Real“ šioje dvikovoje dėl traumų ir COVID-19 protokolo padėti negalėjo Sergio Llullas, Nicolas Laprovittola, Felipe Reyesas, o rungtynėse dėl skausmų dvikovos nebetęsė Rudy Fernandezas ir Usmanas Garuba.

Fernandezas sužaidė 11 minučių ir per jas prametė tris išmestus tritaškius.

Garuba rungtyniavo 27 minutes, o kojos traumą patyrė atlikdamas šuolį. „Real“ talentas po nusileidimo parkrito ant parketo, nuo kurio pakilo tik po kiek laiko. Į komandos personalo rankas patekusiam jaunuoliui buvo tvarstoma blauzda.

Garuba pelnė 6 taškus (2/3 dvit., 0/4 trit., 2/2 baud.) ir atkovojo 12 kamuolių. Pastarasis rodiklis buvo geriausias rungtynėse.

„Real“ iš dublerių, kurie savaitgalį laimėjo Eurolygos jaunimo turnyrą, išsikvietė 17-metį Juaną Nunezą, kuris per pusaštuntos minutės pasižymėjo 2 taškais (0/2 dvit., 2/2 baud.) ir 2 atkovotais kamuoliais.

Be šio jaunuolio ir 19-mečio Garubos, Laso į sutrumpėjusią rotaciją beveik minutei išleido ir 18-metį Tristaną Vukčevičių, kuris prametė metimą iš toli.

Pagrindinėje sudėtyje vietą šį sezoną išsikovojęs 20-metis Carlosas Alocenas žaidė daugiausiai komandoje – net 32 minutes, per kurias pelnė 7 taškus (2/5 dvit., 1/6 trit.), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 7 kamuolius ir 6 sykius suklydo.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose pasirodė Fabienas Causeur, įmetęs 5 iš 9 tritaškių ir surinkęs 24 taškus. Walteris Tavaresas pelnė 17 taškų ir sugriebė 11 kamuolių.

„Real“: Fabienas Causeur 24 (5/9 trit.), Walteris Tavaresas 17 (11 atk. kam.), Jeffery Tayloras 13.

„Basket“: Louisas Labeyrie ir Martinas Hermannssonas – po 11, Bojanas Dubljevičius 10 (12 atk. kam.).

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.