Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys

Legendinis Belgrado „Partizan“ strategas Duško Vujoševičius džiaugiasi Serbijos krepšinio žvaigždės Nikola Jokičiumi sėkme už Atlanto, tačiau tuo pačiu išgyvena graužatį. 

Savo talentu NBA sužavėjęs ir sezono MVP tapęs 26-erių puolėjas krepšinio svajonę gimtinėje puoselėjo nepaisant prieštaringų nuomonių dėl perspektyvų krepšinyje.

Skeptiškai drūtai sudėtą jaunuolį tuomet vertino ir paskutinį kartą 2012-2015 m. „Partizan“ treniravęs Vujoševičius. 

Strategas prisimena, jog turėjo progą pasikviesti Jokičių pas save į komandą, bet ja nesusižavėjo, nes vaikinukas atrodė tiesiog per storas.

„Galėčiau kažkaip glaistyti istoriją, bet būsiu nuoširdus – tiesiog neatkreipiau dėmesio į Jokičių, – „Mozzart Sport“ sakė Vujoševičius. – Prisimenu, jog „Partizan“ klube skautingą atlikinėję darbuotojai sakė man, kad Jokičius yra storas ir nėra prasmės kviestis pas save. Dabar labai gailiuosi dėl to. Toks darbo neapdairumas parodo, kokia silpna buvo „Partizan“ klubo struktūra. 

Kada Jokičius mums buvo per storas, agentas Miško Raznatovičius pastebėjo jį ir pakvietė į Belgrado „Mega“ (agentui priklausančią komandą – aut. past.). Man dėl to labai gaila.“

Jokičius „Mega“ komandoje žaidė 2012-2015 metais, o pastarųjų vasarą sulaukė Denverio „Nuggets“ ekipos dėmesio. Ji kartu su lietuviu Artūru Karnišovu priešakyje patikėjo serbu ir investavo į jį 41-ą šaukimą.

Jokičius tais pačiais metais prisijungė prie „Nuggets“ ir palaipsniui iškilo kaip vienas geriausių pirmenybių žaidėjų. Visai neseniai jis buvo pripažintas naudingiausiu lygos žaidėju ir tapo žemiausiai naujokų biržoje pakviestu MVP NBA istorijoje.

Įskaitant atkrintamąsias, puolėjas šį sezoną vidutiniškai renka po 26,8 taško, 10,8 atkovoto kamuolio ir 7,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Noriu pasakyti sąžiningai, jeigu kas nors prieš kelerius metus būtų pasakęs, jog Jokičius ir Luka Dončičius bus didžiausios NBA žvaigždės, tai būčiau priėmęs su nuostaba, – atviravo Vujoševičius. – Negalėjau nė susapnuoti, kad taip galėtų įvykti. 

Labai sunku prognozuoti, kas nutiks ir kad vaikinukas, kuris solidžiai žaidė Adrijos lygoje atstovaudamas vidutiniokų „Mega“ komandai, per tokį trumpą laiką taps stipriausios lygos MVP.

Tai – pagarbos reikalaujanti sėkmė, kuriai paaiškinti reikalinga rimta analizė.“

Vujoševičius „Partizan“ treniravo 1986-1989 m., 1990-1991 m., 2001-2010 m. ir 2012-2015 m.

2010-aisiais jo vadovaujama Belgrado ekipa surengė stebuklingą žygį, kai Eurolygoje pasiekė finalo ketvertą, kuriame iškovojo trečiąją vietą.

Balkanų krepšinio legenda nuo 2019-ųjų dirba Klužo Napokos „U-Banca Transilvania“, kuriai pastaruosius du sezonus atstovauja lietuvis Donatas Tarolis.

Komentarai:
Lengva pripazinti klaida kai Zaidejas tapo geriausios pasaulio lygos MVP...
2021-06-11
+7
Atsakyti
eee
Nieko stebėtino, kad dabar "legenda" dirba Klužo Napokos užkampyje (kas nors bent įsivaizduoja kur tai yra?), o Karnišovas vadovauja NBA klubui
2021-06-11
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.