Šarūnas Jasikevičius per pirmąjį vyr. trenerio sezoną „Barcelonoje“ sugrąžino klubą į ilgą laiką neregėtas aukštumas. Katalonai antradienį finale nušlavė Madrido „Real“ ir tapo ACB lygos čempionais, o įpusėjus sezonui Pablo Laso ekipą nukarūnavo Karaliaus taurės turnyre.

Du titulus per sezoną „Barcelona“ paskutinį sykį laimėjo tik 2011 metais. Triumfas Ispanijos pirmenybėse – pirmas nuo 2014-ųjų.

„Šiemet labai daug kentėjome nuo aplinkybių, mums visiems tai buvo sunkūs pandeminiai metai, – kalbėjo Jasikevičius. – Laimėjome du titulus, patekome į Eurolygos finalą ir turime tuo didžiuotis. Dabar atėjo laikas pailsėti, bet visų svarbiausia – atšvęsti, o šventime esu labai geras.“

Skambia nata galimai pasibaigė Pau Gasolio karjera, kurios saulėlydyje Ispanijos legenda ACB čempionu tapo po 20 metų pertraukos – 2001-aisiais su „Barca“ iškovojo antrąjį šios lygos trofėjų ir pasuko į NBA.

40-metis katalonas finalo serijoje per dvejas rungtynes fiksavo 9,5 taško, 7 atkovotų kamuolių ir 17,5 naudingumo balo rodiklius.

Bendra 16-os susitikimų statistika ACB čempionate siekė 10,4 taško, 5 atkovotus kamuolius ir 15,6 naudingumo balo per 16 žaidimo minučių.

Kalbėdamas apie bičiulį, Jasikevičius užsiminė apie jaučiamą kartėlį ir pabrėžė dar neuždaryti legendos karjeros.

„Labiau džiaugiuosi tiek dėl komandos, tiek dėl Pau, – kalbą pradėjo Jasikevičius. – Kiek liūdna, kad nepavyko Pau laimėti Eurolygos. Bet pažiūrėkite, kaip jis žaidžia. Matysime, kaip bus, gal jis dar pakeis savo sprendimą.“

Priešingai nei Eurolygos finale, vietiniame fronte svarbiausiu metu spindėjęs Nikola Mirotičius seriją uždariusiame mače sumetė 27 taškus ir buvo išrinktas naudingiausiu serijos krepšininku.

„Esu labai laimingas dėl iškovoto titulo savų sirgalių akivaizdoje, – komentavo Mirotičius, serijoje rinkęs po 18 taškų, 6 atkovotus kamuolius ir 24 naudingumo balus. – Priešais juos atiduodu visą save ir šiandien tą padariau. Svarbiausias dalykas, jog sugrąžinome „Barcą“ ten, kur priklauso – į pačią viršūnę. Kitais metais sieksime daugiau titulų.“

Ar šis sezonas „Barcelonos“ istorijoje žymi naujos eros pradžią?

„Netikiu tokiais dalykais, – pabrėžė Jasikevičius. – „Barcos“, „Real“ ar CSKA klubuose nėra tokių dalykų kaip ciklai. Šios komandos visuomet privalo laimėti, o tai padaryti yra labai sunku.“

Komentarai:
Anonimas
realas susilpnejes o ne kazkoks nuopelnas
2021-06-16
-2
Atsakyti
tomygun
Teisybe neleido barsai triumfuoti finale, uz ka Gasoliui eurolyga ? Visi dirba vardant to visa sezona, o ne 2 menesius
2021-06-16
-2
Atsakyti
Per
Tikekekimes Saras visa vasara tures ijungta telefona kai skambins Darius pasiklaust koki derini suzaist antram kelinyje pries Slovenija ir koki keitima padaryt ketvirtam...
2021-06-16
+1
Atsakyti
bhmh
Jeigu nežiūrėtume į pasą, tai Pau galėtų dar žaist ir žaist.
2021-06-16
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.