Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Biudžetą ir sudėtį naujam sezonui dėliojantis Kauno „Žalgiris“ vis dar nėra tikras, ar pasipildys nauju bendrasavininku. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, potencialaus investuotojo Tomo Okmano atėjimas į klubą jau kurį laiką yra pakibęs ore. 

Šį sezoną pelnomi taškai

54%
91,7
Pelno taškų: 91,7
Taiklumas: 53,5%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 116
Blogiausias pasiekimas: 61
Daugiausia pelno: Marius Grigonis

25 proc. „Žalgirio“ akcijų įsigyti norintis vienas iš „Tesonet“ įmonės bendrasavininkų ir įkūrėjų dar praėjusių metų pabaigoje buvo minėtas kaip naujasis „Žalgirio“ investuotojas. Šių metų pradžioje tarp abiejų pusių buvo suderintos praktiškai visos įsigijimo sąlygos, tačiau jau kurį laiką nejudama link parašų sudėjimo.

„BasketNews.lt“ žiniomis, Okmano pusė tikslaus atsakymo iš „Žalgirio“ negauna jau bent mėnesį.

Šaltinių teigimu, strigusių derybų priežastis gali būti Kauno savivaldybė ir jos meras Visvaldas Matijošaitis.

Kasmet po 2,3 mln. eurų „Žalgiriui“ skirianti savivaldybė teisiškai neturi galimybių vetuoti klubo ir potencialaus investuotojo susitarimo, tačiau gali netiesiogiai išreikšti savo poziciją skirstydama paramą ateityje.

Neaiški savivaldybės pozicija greičiausiai stabdo procesą, kuriame belikusi finišo tiesioji.

„BasketNews.lt“ žiniomis, proceso vilkinimas kelia nepasitenkinimą Okmano aplinkoje ir tai gali atšaldyti norą investuoti.

Įsigijęs 25 proc. akcijų, Okmanas taptų mažuoju „Žalgirio“ bendrasavininku. Tiek pat akcijų turi ir Arvydas Sabonis. 50 proc. akcijų po pardavimo priklausytų Pauliui Motiejūnui.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, 25 proc. „Žalgirio“ akcijų kaina gali siekti apie 4-5 mln. eurų.

33-ejų Okmanas pernai „Verslo žinių“ buvo išrinktas geriausiu metų generaliniu direktoriumi, o „Žalgiris“ su „Tesonet“ 2019-2020 metų sezone pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

„Tesonet“ yra didžiausia Baltijos šalyse informacinių technologijų įmonė, kurioje dirba daugiau nei 1,4 tūkst. darbuotojų.

Komentarai:
Turetu buti privaloma bet kokiam savininkui ar dalininkui atitinkama suma i esti i kluba kas sezona. Nes cia blt tokie savininkai kaip motiejunas ar gudelis tai isvis yra dykaduoniai. Pinigu komandai neduoda bet skaitosi savininkais. Pisliava kazkokia cia su tokiais vadinamais savininkais
2021-06-20
-1
Atsakyti
Nelabai man įtikinama versija, nebent ten kažkokie asmeniniai konfliktai tarp Matijošaičio ir Okmano. IT ir krabų lazdelės ar picerijos nelabai konkurencinga. Okmano pavardė tokia ne Kazlausko dažnumo, tai gal ten Jono Okmano sūnus kur tėvas Ukrainoj karą kariauja, o meras rusyne verslą daro?
2021-06-17
+13
Atsakyti
zalgiris vel komplektuojasi nezinodami biudzeto. visa laime kad toki zveri cavanaugh nupirko, parduos uz ispirka barsai neipusejus sezonui ir padengs visas skolas.
2021-06-16
-3
Atsakyti
Idomu kiek Tesonet zada investuot, jeigu nori tik nusipirkt ir is Zalgirio uzdarbiaut, tai cia investicija i dabartiniu savininku kisenes o ne i kluba.
2021-06-16
-3
Atsakyti
Įdomu kiek ilgai Kauno žmonės dievins merą... faktas, kad ten karbauskio tipo veikėjas.. sėdi mero kėdėje ir suka savo versliukus. Praturtėjo irgi neaiškiomis aplinkybėmis, žmona mirė irgi keistai.. veikėjas neeilinis.. gaila klubai kai tokie įlindę į jo vidų, ką jau kalbėti apie miestą.. užbėgsiu už akių tiems kurie sakys kažką apie kupčinską.. ne man jis nepatiko ir džiaugiuosi, kad jo nebėra.. bet dabartinis veikėjas nėra daug pranašesnis.. na turi įtakos, yra apsistatęs protingesniais žmonėmis... bet ilgalaikėje perspektyvoje liudna. Tikiuosi Tesonet ateis...
2021-06-16
-1
Atsakyti
panasu kad krabas irgi dalyvauja "pyrago dalybose" nes kitaip paaiskint kodel papildomas investuotojas sukelia tokia alergine reakcija neimanoma. na ir reikia pasidziaugt kaip praktiskai nieko neinvestaves motiejunas pardavineja Zalgirio ketvirtadali uz kosmine suma
2021-06-16
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.