Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Ryto“ baze laikoma „Jeep“ arena artimiausiu metu turės naujus savininkus.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, dabartiniai valdytojai išreiškė norą parduoti apie 2,5 tūkst. žiūrovų talpinančią krepšinio areną, kurioje sostinės klubas nuo 2017-ųjų šeimininkauja nuomos pagrindais.

Kaip informuoja tinklalapio „BasketNews.lt“ šaltiniai, pirmenybė pirkti priklauso „Ryto“ klubui.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, „Rytas“ nori susigrąžinti areną, tačiau savais resursais nėra pajėgus to padaryti, todėl tikimasi finansinės pagalbos iš didžiosios klubo dalininkės – Vilniaus miesto savivaldybės (ji valdo 16 iš 40 dalių).

Antradienį bus sėdama prie derybų stalo.

Savivaldybė yra suinteresuota šią erdvę plačiau atverti miestiečius trauksiantiems renginiams, o komandos vadovybė – atlikti investicijas į jos vystymą.

Remiantis Registrų centro duomenimis, „Jeep“ arenos vidutinė rinkos vertė siekia 1,053 mln. eurų. Atkuriamoji vertė pateikiama apie 1,87 mln. eurų.

Šalia „Avia Solution Group“ arenos pastatytas objektas nuo 2017-ųjų lapkričio priklauso UAB „Saulės kopos“.

Pastaroji – pavaldi „Norvelitos“ savininkui Jordanui Kenstavičiui, kuris yra mažasis „Ryto“ dalininkas. Jam priklauso 2 iš 40 dalių.

Nuotr. BNS

Tuometinės „Lietuvos ryto“ arenos globą UAB „Saulės kopos“ perėmė 2017 m. pavasarį sostinės krepšinio klubą prispaudus skoloms, dėl kurių išieškojimo buvo pateiktas ieškinys, o arena – konfiskuota. 

Kenstavičiaus valdoma įmonė tada perėmė arenos valdytojos teises, bet taip pat prisiėmė dalį Vilniaus komandos skolų. 

„Ryto“ klubas ir jo sistemos auklėtiniai arena iki šiol naudojasi pagal nuomos susitarimą.

Remiantis Registrų centrui pateikta Vilniaus komandos (VŠĮ „KK Statyba“) finansine ataskaita už 2019 m. liepos 1 d. – 2020 m. birželio 30 d. laikotarpį, bendrai išlaidų už „Patalpų nuomą ir komunalines sąnaudas“ patirta beveik 366 tūkst. eurų.

2005 m. rugsėjo pabaigoje baigta statyti „Lietuvos ryto“ arena kainavo maždaug 2,3 mln. eurų (maždaug 8 mln. litų). 2018-ųjų rugpjūtį objektui buvo suteiktas „Ryto“ vardas, o 2019-ųjų rudenį – klubo rėmėjo „Jeep“ pavadinimas.

Šalia esanti dabar pervadinta „Avia Solutions Group“ arena (buvusi „Siemens“ arena) nuo 2020 m. rudens priklauso aviacijos verslo grupei „Avia Solutions Group“.

Komentarai:
Kurtinaitis nieko neveikia, vinių, plaktuką....
2021-06-22
-5
Atsakyti
prasuks varke vienas ryto veikejas. labai gerai moka ta daryti.
2021-06-22
-3
Atsakyti
Jei ir cia savivaldybe sukis saibas kaip i kakine, tai nunes juos liaudis su sakem. Sitas projektas apart keliasdiasimt balvonu neidomus. Jei susirenka siek tiek daugiau, tai nereiskia kad jie fanai, elementatus prieplakos ir pijokeliai.
2021-06-22
-5
Atsakyti
taip netyčia žalgiris nuperka ir rytui išnuomuoja :D
2021-06-21
+4
Atsakyti
Galetu Ziemelis ramiai nusipirkti sita kiaulide ir tai reikstu galutini sitos siknaskyles gala.
2021-06-21
+5
Atsakyti
Savivaldybė ir taip daug paremia klubą kiekvienais metais. Galbūt naujieji ryto akcininkai t.y. Čerškus ir ko norėtų prisidėti? Ar jų pagalba klubui baigiasi klouniškais post\'ais Facebooke?
2021-06-21
+6
Atsakyti
Gal jau gana svaistyti savivaldybes milijonus vien tam, kad isiteikti penkiems simtams sirgaliu.
2021-06-21
-7
Atsakyti
Kaip sakoma laikas užkalti Ryto kiaulidės langus
2021-06-21
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.