Nuotr.: BasketNews.lt/T.Matijoška
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/T.Matijoška
Nuotr.: BasketNews.lt/T.Matijoška
Nuotr.: BasketNews.lt/T.Matijoška
Nuotr.: BasketNews.lt/T.Matijoška
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/T.Matijoška
Nuotr.: BasketNews.lt/T.Matijoška
Nuotr.: BasketNews.lt/T.Matijoška

Lietuvos rinktinė antrosiose draugiškose rungtynėse sulaukė daugiau pasipriešinimo nei su Dominikos Respublika, tačiau vis tiek palaužė Rusiją, o šiame mače pirmą kartą šią vasarą galėjome išvysti Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio tandemą aikštėje.

Fotogalerija

Abu Lietuvos bokštai kartu aikštėje buvo dvi atkarpas – pradėjo trečią ir ketvirtą kėlinius. Pirmąją atkarpą Lietuvos rinktinė su dviem savo bokštais ant parketo laimėjo 11:4, o ketvirtajame kėlinyje startavo 7:8.

Lietuvos rinktinės treneris Darius Maskoliūnas teigiamai įvertino žaidimą, kuomet ant parketo buvo abu centrai.

„Negaliu slėpti, momentais jie atrodė neblogai, bet Domantui dar nekrovėme ketvirtos pozicijos derinių. Šiandien pabandėme su paprastomis opcijomis ir atkarpomis jie gerai atrodė tiek puolime, tiek gynyboje“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Maskoliūnas.

Į aikštę taip pat pirmą kartą žengė po čiurnos traumos atsigavęs Mantas Kalnietis, kuris per 16 minučių pelnė 5 taškus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir surinko 8 naudingumo balus.

Maskoliūnas pripažino, kad komandos kapitonui prireiks laiko įsivažiuoti ir vėl pajusti žaidybinį ritmą.

„Iš pradžių Mantas pradėjo su neapgalvotais sprendimais, bet jam reikia laiko, pusantro mėnesio nežaidęs ir mes prieš mačą tai jam akcentavome, – komentavo specialistas. – Jis pradžioje perskubėjo, bet antrasis išėjimas jau buvo kur kas solidesnis. Aš puikiai jį suprantu ir tikimės jo žaidimo gerėjimo palaipsniui.“

Lietuvos rinktinės vairininkas atskleidė, kas labiausiai jį neramina, bet pasidžiaugė auklėtinių užsidegimu ir pelnomais lengvais taškais.

„Nerimą kelia nemažai dalykų. Mes pasimirštame schemose, stringame, nes blogai išsidėstome puolime. Norėtųsi, kad solidžiau nuo pat pradžių atrodytume, nes, manau, jau galime. O iš teigiamų dalykų, tai kaip visada, visi užsidegę, stengiasi, aukštas rungtynių tempas, kas leidžia pelnyti lengvus taškus. Turime greitą komandą, kuri po atkovoto kamuolio gali tai daryti kiekvieną kartą, bet mums dar trūksta kantrybės. Stengsimės tobulinti savo žaidimą“, – pasakojo Maskoliūnas.

Rungtynių žaidėjas
Jonas  Valančiūnas
EFF
28
Jonas Valančiūnas
Taškai 16
Taiklumas 7-10
Atkovoti kamuoliai 10
Rezultatyvūs perdavimai 2

Rokas Giedraitis antrosiose rungtynėse paeiliui mačą baigė su 2 pelnytais taškais, nors šį kartą dvikovą pradėjo starto penkete. Vis dėlto Maskoliūnas neišgyvena dėl tokių puolėjo pasirodymų ir tiki, jog ateityje jis padės komandai žymiai labiau.

„Yra labai sunku kažką vertinti, – teigė Maskoliūnas. – Aš puikiai žinau Roko galimybes, nes mačiau jo 95 procentus pasirodymų Ispanijoje. Taip, jis dar neduoda tiek, kiek žinome, kad gali duoti, bet yra laiko ir jis ras save. Turiu pretenzijų jam dėl gynybos, nes pirmoje pusėje jį atakavo, bet aš juo tikiu ir žinau, ką gali. Jis mums padeda ir padės dar labiau.“

Giedraičio komandos draugas Vitorijos „Baskonia“ klube Tadas Sedekerskis apskritai ant parketo pasirodė vos 24 sekundėms. Maskoliūnas patikino, jog puolėjas neturi jokių sveikatos problemų – tai buvo taktinis sprendimas.

„Norėjome pabandyti du didelius vienu metu. Galvojome Tadą išleisti pabaigoje, bet sprendimą priėmėme, kad geriau jo į žaidimą nemesti kelioms minutėms“, – aiškino treneris.

Birželio 27 dienos vakare galutinį dvyliktuką paskelbti žadantis Maskoliūnas prieš rusus nevengė keistis ginamaisiais, tačiau tokia gynybos sistema dažnai buvo baudžiama Rusijos krepšininkų.

Vis dėlto ateityje Lietuvos rinktinė šio sumanymo neišsižadės ir trenerių štabas tiki aukštaūgių galimybėmis efektyviai keistis ginamaisiais.

„Su dviem dideliais net bandėme apsiginti keisdamiesi, su Domu tai darėme šį vakarą dažnai, bet, kaip tyčia, mus nubaudžia. Apskritai, su Domantu aikštėje išsikeitimai mus tenkino, mes tą toliau naudosime, nes prieš mus varžovai tikrai bandys žaisti žemais penketais, bandydami atakuoti perimetre“, – baigė Maskoliūnas.

Manto Kalniečio komentaras:

Komentarai:
auto
Stato du aukštus, bet nei vieno į 4 poziciją. 😁 čia tai atradimas. arba taktinis sprendimas vieną žaidėją įleisti 24 sekundėms... Pavyks keistis gynamaisiais, bet mus už tai visasa nubaudžia.... Trenerį, kelkis, turnyras prasideda. Tu treneris, tu. Deja........
2021-06-23
-3
Atsakyti
Fan
žaidimo per centrus strategija patyrė fiasko per ankstesnes rungtynes. Priešininkai prieš centrus dvigubina ar trigubina gynybą ir atmetimai neišgelbės.Daugiau - derinukų ir tvarkos, mažiau chaoso. Vyrai - gali!
2021-06-23
+2
Atsakyti
alioalio
vaikai,kaip turesite savo vaiku,rodykite jiems kalniecio driblinga ir sakykite,nesivarykite taip kamuolio jus pazastu lygyja...kiek kartu ruseliai paspausdavo,jam kamuolys krito is ranko juokingas vaizdelis buvo
2021-06-23
-3
Atsakyti
Che che.....
Taip, laimejome pries silpna komanda. Bet kam laikyti Giedraiti jeigu jam nei deriniu nei pasu neduoda? Kiek pamenu, kad snaiperiai turetu buti isvedami ant metimu. O dabar kas? Net visiskai laisvi nemete - izaidinedavo derini kol galugale prarasdavo kamuoli. Ir tai ne tik su Giedraiciu. Tritaskiai metimai buvo neizaisti ir metami neparuosti. Nebent patys zaidejai susikurdavo koki metima. Bet su rimta komanda tokie triukai nepraeis. Saviveiklos niekas neleis , o jaigu ji bus uz ja baus. Treneris turi labai nebloga rinktine, bet kolkas rinktines zaidime nesimato jo kaip stratego minties. O gal jos ir nera.....tiktai dziaugiasi gaves paeksperimentuoti. Gaila, kad sekancios rungtynes-treniruote yra su labai silpna komanda, nes reiketu minksta vieta paspardyti.
2021-06-23
+2
Atsakyti
djgaffer
Maskoliūnui nereiktų pamiršt,kad rinktinėje yra krūva gerų snaiperių.Kol kas visas žaidimas sukasi aplink mūsų bokštus,bet tai visada neveiks.Jie puikiai sugeba nusimesti kamuolius ties perimetru,o ten jau šansų pasireikšti gaus mūsų snaiperiai.Tik dar reiktų ir kelis derinius atskirai jiems padaryti,kad ir tam pačiam Giedtaičiui.Nes jau kai ir mūsų tritaškininkai prabils,tai šakės bus visiems varžovams.Du super aukšti,o aplink juos daug snaiperių-va čia tai mirtinas derinys gali būti.
2021-06-22
+3
Atsakyti
Ni
Nuoširdžiai galiu paklausti.. Ar kas nors dar žiūri ta šūdą? :) rmt jums kažkam įdomu tokios varžybos? :)))
2021-06-22
-5
Atsakyti
x
keista kad Roką bando trečiu numeriu. jei aikštėje yra Grigonis, logiška būtų Sedekerską laikyti kartu, del ginybos. nors gali būti ir taip kad Sedekerskas atrankoje žais tik vieną mačą. ir turi tik vieną užduotį , bet ji pati svarbiausia.
2021-06-22
-1
Atsakyti
Moskoliųnas
ount pamakalojame sireika in
2021-06-22
Atsakyti
Zibenas
Paklausai jo ir viskas tampa aisku, kad jis tik asistentas. Tad ir vaizdas atitinka jo uzimama pozicija klubiniame krepsinyje.
2021-06-22
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Rungtynių žaidėjai

Jonas  Valančiūnas
16 PTS
7/10 FG
2/2 FT
Jonas  Valančiūnas
10 REB
7 DREB
3 OREB
Marius  Grigonis
5 AS
2 TO
23 MIN
Jonas  Valančiūnas
28 EFF
78% 2P%
0% 3P%