Nuotr.: Ž.Vingelis
Nuotr. Ž.Vingelis

Iki 2021 m. NBA naujokų biržos likus mėnesiui, Lietuvos rinktinės įžaidėjo Roko Jokubaičio akcijos ir vėl smuktelėjo.

ESPN eksperto Jonathano Givony sudarytame sąraše lietuvis iš 45-osios pozicijos nukrito į 46-ąją vietą. Šiuo metu 46-asis šaukimas priklauso Jono Valančiūno atstovaujamai Memfio „Grizzlies“ ekipai.

Pirmajame 2021 m. NBA naujokų biržos klasės reitinge 2020-ųjų lapkritį 20-mečiui buvo skirta 40-oji vieta, o vasarį – 47-oji pozicija.

Balandžio 8-ąją Jokubaitis pakilo į 42-ąją vietą, bet tada akcijos pradėjo kristi: gegužės pabaigoje į 43-ąją poziciją, o dabar dar trimis laipteliais žemyn.

Pirmasis šaukimas prognozuojamas Cade‘ui Cunninghamui, antrasis – Jalenui Greenui, o trečiasis – Evanui Mobley.

Smarkiai žemyn nusirito ir Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“ priklausantis Arielis Hukporti. Puolėjas birželio 23 d. buvo reitinguotas 46-oje pozicijoje, tačiau dabar yra pačioje antrojo rato uodegoje – 60-oje vietoje.

Madrido „Real“ talentas Usmanas Garuba iš 15-osios vietos nukrito į 17-ąją poziciją. 17-asis šaukimas taip pat priklauso „Grizzlies“ klubui.

Komentarai:
Anonimas
kam jis reikalingas, tik klaidas daro ir viskas... nesuprantu kaip sita strakala dar i rinktine paeme...
2021-06-30
-3
Atsakyti
Anonimas
djgaffer Šituose reitinguose logikos dažnai nebūna.Draugiškose rungtynėse už Lietuvą puikiai pasirodė,sezonas taip pat geras,bet vis krenta ir krenta.Bet nieko,po atrankos Rokas kils,net neabejoju.O galų gale,net nėra taip svarbu,kelintu pašauks.Vistiek žais už Barcą,tai kitą sezoną dar EL jį matysim.O ten dar labiau galės pasikelti savo vertę.
2021-06-29
+5
Atsakyti
Anonimas
logiska. nevertas jis.
2021-06-29
-2
Atsakyti
Anonimas
Na vistiek manau yra sansai i pirmo rato gala jam buti pasauktam. Nebloga sezona turejo kaip tokiam jaunuoliui. I gala aisku nusibuksavo, truputi pasijaute zviozda. Beje, manau tikrai padare klaida iseidamas i barca, uzmarinuos ji ten ant suolelio, tai isvis is prognoziu iskris.
2021-06-29
+1
Atsakyti
djgaffer
Idomu koks atsilupeliu klubas paleis vejais savo drafta ir pasirinks sita antrarusi
2021-06-29
-8
Atsakyti
Anonimas
Gal po atrankos pakils arba dar labiau nukris.
2021-06-29
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.