Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Lietuvos rinktinė be didelio vargo iškovojo antrąją pergalę Kaune. Dariaus Maskoliūno vyrai 96:57 sutriuškino Pietų Korėją ir pusfinalyje susitiks su Lenkija.

Fotogalerija

Lietuviai dominavo visose statistikos kategorijose, o labiausiai į akis krenta kova dėl kamuolių – 53 prieš 26.

Mūsiškių gretose ir vėl naudingiausias buvo Jonas Valančiūnas – 15 taškų, 13 atkovotų kamuolių, 3 blokai ir 28 naudingumo balai vos per 17 minučių.

BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino lietuvių individualų pasirodymą lengvame pasivaikščiojime prieš Pietų Korėją.


Rokas Jokubaitis – 10 balų
16 min., 13 tšk. (5/7 dvit., 1/3 trit.), 3 atk. kam., 5 rez. perd., 1 kld., 16 naud. balų.

Nuotr. BNS

Lietuva pagaliau gali būti rami dėl įžaidėjo pozicijos. Kaip kažkada Šarūną Jasikevičių generolo vietoje pakeitė Mantas Kalnietis, taip Jokubaitis jau dabar yra pasiruošęs šias vadeles perimti aukščiausiame lygyje. 20-metis ir vėl į aikštę išėjo po keitimo, kai Kalniečiui žaidimas nesiklostė, ir spinduliavo absoliučia ramibėle – metimai po driblingo, prasiveržimai, sustatymas komandos draugų į vietas bei puikūs sprendimai greitose atakose. Rokas turi viską, ko reikia elitiniam įžaidėjui jau dabar, todėl galime būti ramūs daug metų į priekį dėl solidaus žaidėjo svarbiausioje pozicijoje krepšinyje.


Jonas Valančiūnas – 9 balai
17 min., 15 tšk. (6/8 dvit., 3/4 baud.), 13 atk. kam., 3 blk., 28 naud. balai.

Nuotr. BNS

Jonas ir vėl buvo nesustabdomas puolime, už kurį jam būtų galima parašyti dešimtuką – žaidimas nugara į krepšį, pikenrolų išpildymas su varžovų pražangomis. Vis dėlto JV ne viskas klojosi gynyboje ir pirmoje pusėje būtent dėl jo vargo gynyboje prieš Guna Ra korėjiečiai dar davė kovą – oponentas iš korėjiečių pirmų 23 taškų įmetė 18. Vidurio puolėjas šį kartą net daugiau buvo nubaustas ne pikenrolais, o individualiu žaidimu vienas prieš vieną. Po pertraukos Valančiūnas jau geriau funkcionavo prie savojo krepšio, blokavo tą patį Ra, o iš viso nupūtė tris metimus.


Marius Grigonis – 8,5 balo
16 min., 13 tšk. (3/3 dvit., 1/2 trit., 4/4 baud.), 2 rez. perd., 2 kld., 14 naud. balų.

Nuotr. BNS

Rungtynių žaidėjas
Jonas  Valančiūnas
EFF
27
Jonas Valančiūnas
Taškai 15
Taiklumas 6-8
Atkovoti kamuoliai 13
Rezultatyvūs perdavimai 0

Grigonis rungtynes pradėjo pražanga puolime ir iškart buvo prisiminta pirmoji dvikova prieš Venesuelą, tačiau tokia pradžia šį kartą neišmušė perimetro linijos lyderio iš vėžių. Vėliau Marius gerai suko pikenrolus, rinkosi gerus metimus iš vidutinio nuotolio, o sykį pasižymėjo iš toli greitajame puolime. Reikia tikėtis, jog šis mačas įkvėps gynėją lemiamoms kovoms ir pusfinalyje bei, viliamės, finale išvysime geriausios formos Maskvos CSKA naujoką.


Domantas Sabonis – 8 balai
23 min., 9 tšk. (4/6 dvit., 0/1 trit., 1/3 baud.), 10 atk. kam., 2 rez. perd., 1 kld., 16 naud. balų.

Nuotr. BNS

Domantas buvo šalia dvigubo dublio, vėl buvo prie naudingiausių, tačiau žiūrint į jo žaidimą ir žinant visą potencialą, matyti, kad jis nesijaučia iki galo patogiai. Sabonis nėra toks žaidėjas kaip Valančiūnas ir jam reikia daugiau pačiam pabūti su kamuoliu, tačiau ne visada jis pats atsiduria reikiamoje vietoje, dažnai ir komandos draugai neišsidėsto taip, kad NBA žvaigždei būtų erdvės. Vis dėlto net ir ne geriausios versijos Sabas yra didelė jėga Lietuvai, jo mobilumas buvo tinkamas prižiūrėti Ra, o kai kurie epizodai, kaip pavyzdžiui, pikenrolo užbaigimas po Grigonio perdavimo, vertė aikčioti fanus. Reikia tikėtis, jog ryšys tarp allstaro ir komandos draugų gerės bei lemiamose kovose matysime lyderystę demonstuojantį aukštaūgį.


Tomas Dimša – 7,5 balo
14 min., 11 tšk. (2/3 dvit., 2/5 trit., 1/1 baud.), 1 rez. perd., 8 naud. balai.

Nuotr. FIBA

Dimša darė tai, kas ir yra jo duona – bėgo į greitą puolimą, atakavo iš distancijos ir tai sėkėsi daryti neblogais procentais. Gynėjas aikštėje pasirodė antrojo kėlinio pabaigoje ir iškart įrašė savo pavardę į taškų protokolą, pelnydamas dvitaškį su ketvirčio sirena. Tomas sykį greitoje atakoje nedrįso paleisti tritaškio net ir raginamas arenos, nors tai nebūtų blogas metimas.


Lukas Lekavičius – 7,5 balo
17 min., 7 tšk. (2/3 dvit., 1/2 trit.), 4 atk. kam., 3 rez. perd., 0 kld., 12 naud. balų.

Nuotr. BNS

Grupių etape atrodė, jog Lekavičius šioje rinktinėje puikiai supranta savo vaidmenį – energija pakilus nuo atsarginių suolo, nardymai į baudos aikštelę ir kamuolio spaudimas gynyboje. Dar solidesniu jo žaidimą padaro metimų realizacija bei klaidų nebuvimas.


Gytis Masiulis – 7 balai
10 min., 6 tšk. (3/5 dvit., 0/1 baud.), 6 atk. kam., 2 per. kam., 11 naud. balų.

Nuotr. D.Lukšta

Gytis aikštėje pasirodė trečiojo kėlinio pabaigoje ir pirmu prisilietimu prie kamuolio pataikė metimą iš vidutinio nuotolio. Beveik tris kėlinius ant suoliuko prasėdėjęs puolėjas žengė į aikštę su gera energija ir per vieną ataką atkovojo du kamuolius puolime, o taip pat pridėjo ir dvitaškį su varžovo pražanga.


Eimantas Bendžius – 6,5 balo
12 min., 8 tšk. (2/2 dvit., 1/1 trit., 1/1 baud.), 1 rez. perd., 10 naud. balų.

Nuotr. BNS

Šimtaprocentinis pataikymas ir bučiuojama ranka po tritaškio – Bendžiaus klasika. Po sezono Italijoje puolėjas atrodo įgavo daugiau universalumo – rinktinėje kartais pamatome ir prasiveržimų, ir bėgimo į greitas atakas. Tiesa, gynyboje buvo keli epizodai, kur Eima su savo tiesioginiu oponentu nesusitvarkė.


Arnas Butkevičius – 6,5 balo
19 min., 5 tšk. (2/3 dvit., 1/2 baud.), 4 atk. kam., 2 rez. perd., 8 naud. balai.

Nuotr. BNS

Tik išėjęs ant parketo Arnas gavo tris taškus su pražanga, tačiau vėliau šią gynybinę klaidą ištaisė su kaupu, o ketvirtajame kėlinyje įsiminė epizodas, kuomet puolėjas atėjo į gerą pagalbą ir išprovokavo varžovo nuobaudą puolime. Šį kartą Butkevičius nemažai žaidė ketvirtoje pozicijoje ir dar kartą galėjome įsitikinti, kad didžiausią naudą puolime krepšininkas gali duoti atviroje aikštėje.


Mantas Kalnietis – 6 balai
17 min., 0 tšk. (0/2 dvit., 0/2 trit.), 9 rez. perd., 4 kld., 3 naud. balai.

Nuotr. BNS

Mantas ir vėl prastai pradėjo rungtynes – netikslūs metimai ir klaidos, kurių per pirmąją dvikovos dalį padarė 4. Kapitonas nepelnė taškų ir pora metimų buvo labai netikslūs, bet šioje rinktinėje jo darbas ir nėra rinkti taškus. Po pertraukos jau matėme tą generolą, kokį norime matyti visada – geri pikenrolai, žaidėjų sustatymas į vietas ir žaidimas be klaidų, tačiau pusfinalyje ir, galbūt, finale tokios prastos rungtynių pradžios gali kainuoti brangiai.


Rokas Giedraitis – 5 balai
25 min., 7 tšk. (2/4 dvit., 1/6 trit.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 3 kld., 2 naud. balai.

Nuotr. BNS

Giedraitis ir vėl buvo daugiausiai laiko ant parketo praleidęs rinktinės žaidėjas, tačiau metimai toliau nekrenta – pripažintas snaiperis turnyre realizavo 3 iš 12 tritaškių. Reikia pasakyti, jog Rokas prametė daug metimų iš gerų padėčių ir tokias progas bus būtina išnaudoti artimiausiuose mūšiuose. Atrodo, kad puolėjui kartais trūksta koncentracijos, ką sufleruoja tokios klaidos, kaip išslydęs kamuolys, užminta šoninė linija ar pramestas metimas iš po krepšio.


Mindaugas Kuzminskas – 4 balai
15 min., 2 tšk. (0/3 dvit., 0/1 trit., 2/2 baus.), 3 atk. kam., 2 blk., 3 naud. balai.

Nuotr. BNS

Jei dauguma žaidėjų šiose rungtynėse pajuto žaidimo ritmą, tai Mindaugui to padaryti nepavyko. Puolėjas buvo išleistas į starto penketą ir iškart ant ūselio išprovokavo pražangą, tačiau vėliau tokie bandymai žaisti kontakte baigėsi nesėkmingai. Kuzminskas rinktinėje neatrodo savo rogėse, nors treneriai šiandien ir bandė išnaudoti jo ūgio pranašumą. Rinktinės senbuvį galima pagirti už du kartus apsaugotą krepšį, kuomet buvo blokuoti oponentų metimai.

Komentarai:
Anonimas
darosi siurpu kai pagalvoju kad kalnietis zais zalgiriuke
2021-07-02
-5
Atsakyti
Anonimas
Kuzia koks lavonas, pries korejiecius net nepalosia, duok dieve, kad motiejunas nesugalvotu jo i zalgiri.. Gerai Kleiza sake, kad maciulis daug geriau kaunas uz ji.
2021-07-02
+9
Atsakyti
Anonimas
Meškos paslauga varžovam tokie straipsniai. Taip turi jie ir savo skautingą, bet jei nepastebėtų , tai ir čia galima susipažinti su Lietuvos stiprybėmis/silpnybėmis
2021-07-02
+14
Atsakyti
l0l
kas man atsakys: ka rinktineje (jau daug metu) veikia kuze? ka jis isvis krepsinyje veikia? vakar geriausias epizodas buvo kai bande nugara i krepsi pralauzti kazkoki vireja ar mechanika is korejos ir atsimuse kaip i siena
2021-07-02
-6
Atsakyti
bhmh
RamYbė -> ramybėlė
2021-07-02
+6
Atsakyti
alioalio
kleiza teisingai sako tam pikenrolo podcaste ant kuzminsko...is esmes ne karta pasake kad kuzminskas yra d.uchas myznius ir jis net neturetu uz rinktine zaisti...
2021-07-02
-4
Atsakyti
Anonimas
na 10 balu jokubaiciui per daug. dare loginių klaidų, bet kadangi varzovai silpni, tai nebuvo didelių problemų. Valančiūnas toliau bus atakuojamas gynyboje, nes jis negali zaisti gynyboje moderniam krepšinyje efektyviai. plius spacingas puolime su juo prastas. Sabonis turėtu buti pagrindinis centre. jo ugis ir mobilumas pats tas šių dienų krepšinyje Europoje. bet Sabonio tie kamuolio persivarymai yra cringe worthy, nes kiekviena karta arti klaidos. cia jam ne nba, kur aikštė didesne. du centrai penkete yra tragedija. jie yra centrai visa gyvenimą ir jie nemoka kitaip ir ju skilsai netraukia 4 numeriu būti. nesuprantu kam cia dar bandyti, kaip Kurtinaitis sakė cia kaip išmokyti meška ant dviračio važiuoti.
2021-07-02
-2
Atsakyti
Anonimas
o sileris nematė visą sezoną to perspektyvaus įžaidėjo, nes tik atakuojanciu statė.. o dabar paaiškėja, kad vaikis gali buti įžaidėju... nuostabu. šiaip džiaugiuosi, kad eis pas sara, nes prie Šilerio nieko gero nebūtu
2021-07-02
+4
Atsakyti
Anonimas
pasaulyje yra tik dvi valstybes, kur krepšinis yra populiariausia sporto saka. tai Lietuva ir Filipinai.
2021-07-02
+11
Atsakyti
Anonimas
aciu uz straipsni. Masiulis nuotraukoje ir kuno sandara oanasus i Bodiroga. o kad nuslifuotu judesius savo ir pasisemtu is elitiniu zaideju..
2021-07-02
-2
Atsakyti
Che che.....
atejo laikas i startini penketa leisti Jokubaiti... kiek zinau, kapitonai rubinese komandine atmosfera rupinasi.....
2021-07-02
+3
Atsakyti
Anonimas
Kiek Kalniečiui? per 30 + metų žmogus neišmoko kamuolio varyt žemiau pečių lygio, neišmoko pataikyt laisvas. Apie ką kalbam? o Kūzia tai šiknų šikna, kqip iki nba buvo daėjęs tai paslaptis
2021-07-02
Atsakyti
Anonimas
Kuzia matyt daug geriau atrodo schemose, nei Sedekerskis.
2021-07-02
+8
Atsakyti
petras
teisingai kleiza kalbejo
2021-07-02
-1
Atsakyti
Anonimas
ka kuzia rinktinėje veikia tai vienas dievas žino
2021-07-01
-2
Atsakyti
Anonimas
Giedraičiui 7 balai, kad ir neįkrito tikrai vaizdo negadino ir žaidė neblogai. Grigoniui 6, pradžioje labai makalavo ir darė neloginius sprendimus.
2021-07-01
-6
Atsakyti
jops
idomus vertinimas. Ra pradzioje per valanciuna pataike sunkius metimus, vidutinius atsokus, viena ten is uz krepsio ileido. Nebuvo nei vieno laisvo metimo,o kai Sabonis denge Ra koriejieciai dvi atakas po pikenrolo baige Ra metimu ir dejimu is po krepsio, Treciame kelinye fiziskai Saboni Ra kelis kartus apstumde ir imete, todel kyla klausimas kaip Leksas vertina siu dvieju centru gynyba.
2021-07-01
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Pietų Korėjos rinktinė
Lietuvos rinktinė
37%
25/68
Metimai iš žaidimo
53%
38/72
26
Atkovoti kamuoliai
53
15
Rezultatyvūs perdavimai
27
4
Perimti kamuoliai
4
22
Naudingumas
121
11
Prarasti kamuoliai
13

Rungtynių žaidėjai

Ra  Guna
26 PTS
13/25 FG
0/1 FT
Jonas  Valančiūnas
15 PTS
6/8 FG
3/4 FT
Ra  Guna
8 REB
4 DREB
4 OREB
Jonas  Valančiūnas
13 REB
11 DREB
2 OREB
Pietų Korėjos rinktinė
Keli žaidėjai
4 AS
Mantas  Kalnietis
9 AS
4 TO
17 MIN
Ra  Guna
18 EFF
59% 2P%
0% 3P%
Jonas  Valančiūnas
27 EFF
75% 2P%
- 3P%