Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Lietuvos rinktinė olimpinio atrankos turnyro Kaune atkrintamąsias pasitiks po triuškinamos pergalės prieš Pietų Korėją, o vyriausiąjį trenerį Darių Maskoliūną labiausiai nudžiugino progresas gynyboje.

Fotogalerija

„Kaip ir vyrams sakiau rūbinėje, nesvarbu, su kokiais priešininkais žaidžiame, tačiau susikūrėme svarbų pamatą gynyboje, – po pergalės teigė Maskoliūnas. – Momentais labai solidžiai gynėmės ir ta gynyba yra svarbi. Šiandienos rungtynėse buvome nusistatę planus, ką rizikuojame, ko neduodame.“

„Kaip matome pagal statistiką, didžiąją dalį (tikslų) išpildėme ir į pusfinalį reikia eiti su gera energija. Aišku, šios rungtynės žaidėjams, kurie nebuvo įėję į ritmą davė daugiau pasitikėjimo, drąsos. Dabar ateina atkrintamosios, kuriose reikia atiduoti visus 100 proc. ir nėra kur žvalgytis“, – pridėjo strategas.

Lietuviai pusfinalyje susitiks su Lenkija, kuri pranoko Angolą (83:64), bet neprilygo Slovėnijai (77:112). Vis dėlto Maskoliūnas negailėjo pagyrų laukiančiam oponentui.

„Lenkija yra labai gera komanda, žinau didžiąją dalį komandos žaidėjų, nes esu dirbęs šioje šalyje, – sakė Maskoliūnas. – Jie žaidžia gerą, disciplinuotą krepšinį. Be abejo, žinome vietų, kur galime juos nubausti, o dabar turime laisvą dieną ir esu tikras, kad tinkamai pasiruošime rungtynėms.“

Tiesa, Lietuvos rinktinės vyr. treneris teigė, kad per rungtynes jokių sentimentų nebus.

„Be abejo (jaučiu sentimentus), bet per rungtynes nebus jokių sentimentų. Myliu Lenkiją, praleidau ten daug metų. Man tai yra praktiškai antri namai, tačiau nieko panašaus nebus rungtynėse“, – komentavo Maskoliūnas.

Maskoliūnas taip pat sulaukė klausimo apie solidų Roko Jokubaičio pasirodymą, bet strategas jaunojo įžaidėjo pasirodymo sureikšminti nenorėjo.

„Neišskiriant vien Roko, manau, kad ir jums buvo momentų, kur galėjote mėgautis. Ant Roko tas matosi, jis moka parodyti savo džiaugsmą krepšiniu. Vis tik grįšiu prie gynybos – man nesvarbu priešininkas, bet momentais judame taip, kaip norime.

Kokybė ateina ir tas vaizdas, kurį momentais matome, tikrai džiugina, bet dar detalių, kur galima pagerinti – nemažai“, – baigė Maskoliūnas.

Komentarai:
Gerai Makaluotojau kad myli Lenkija. Ten galesi ir apsigyventi po fiasko!
2021-07-01
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Pietų Korėjos rinktinė
Lietuvos rinktinė
37%
25/68
Metimai iš žaidimo
53%
38/72
26
Atkovoti kamuoliai
53
15
Rezultatyvūs perdavimai
27
4
Perimti kamuoliai
4
22
Pražangos
12
42%
21/50
Dvitaškiai
63%
31/49

Rungtynių žaidėjai

Ra  Guna
26 PTS
13/25 FG
0/1 FT
Jonas  Valančiūnas
15 PTS
6/8 FG
3/4 FT
Ra  Guna
8 REB
4 DREB
4 OREB
Jonas  Valančiūnas
13 REB
11 DREB
2 OREB
Pietų Korėjos rinktinė
Keli žaidėjai
4 AS
Mantas  Kalnietis
9 AS
4 TO
17 MIN
Ra  Guna
18 EFF
59% 2P%
0% 3P%
Jonas  Valančiūnas
27 EFF
75% 2P%
- 3P%