Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Domantas Sabonis su Luka Dončičiumi pernai NBA Visų žvaigždžių rungtynių dalyvių autobuse Čikagoje linksmai aptarė būsimą Lietuvos ir Slovėnijos rinktinių dvikovą olimpinės atrankos finale. „Būk pasiruošęs“, – tada jam pasakė Luka. Pokštai tapo realybe. Lietuviai 88:69 pranoko Lenkiją ir sekmadienį dėl kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes susitiks su slovėnais.

Šį sezoną metami dvitaškiai

63%
27,3
Pataiko: 27,3
Taiklumas: 62,6%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 31
Blogiausias pasiekimas: 24
Daugiausia pataiko: Jonas Valančiūnas

Sabonis po daugelio savo taiklių metimų sumušdavo per krūtinę ir užsivedęs staugdavo kartu su tūkstančiais Lietuvos rinktinės sirgalių, šeštadienio vakarą gausiai užpildžiusių „Žalgirio“ areną.

Lenkijos krepšininkai pirmoje rungtynių pusėje primėtė daug sunkių, bet taiklių metimų į lietuvių krepšį. Šie, kaip ir kai kurie švilpukai, vedė lietuvius iš kantrybės taip, kad labiausiai kentėjo LED ekranas prie nacionalinės komandos atsarginių suolo.

Tačiau paskutinėmis mačo minutėmis Vidas Mačiulis su visa daugiatūkstantine minia patenkintas lingavo į „Švieski man vėl“ šlagerio taktą.

Lietuva pasiekė olimpinės atrankos Kaune finalą ir nuo įgyvendinto tikslo ją skiria tik paskutinis priešininkas – Luka Dončičius su Slovėnijos kompanija sekmadienį 19 val. 30 min.

„Pirmoje pusėje nežaidėme savo krepšinio gynyboje. Turėjome agresyviau gintis. Po pertraukos pavyko gintis fiziškiau, juos išvarginti ir jie pradėjo mesti pro šalį. Po jų netaiklių metimų galėjome susikurti lengvus taškus“, – spaudos konferencijoje po pergalės sakė Sabonis, su 17 taškų, 8 atkovotais kamuoliais bei 20 naudingumo balų tapęs rezultatyviausiu rinktinės žaidėju.

– Pernai NBA Visų žvaigždžių rungtynėse Čikagoje su Luka Dončičiumi linksmai apsikeitėte replikomis dėl būsimos Lietuvos ir Slovėnijos rinktinės dvikovos. Kiek laukėte šios akistatos su Luka ir kas joje bus svarbiausia?
– Mes žiūrime į kiekvienas rungtynes atskirai. Padarysime viską, ką galime, kad pristabdytume Luką. Tai bus komandinės gynybos pastangos.

– Domantai, matėme nemažai žaidėjų emocijų dėl teisėjų sprendimų. Kalbant apie FIBA taisyklių traktavimą, kuriuos švilpukus sunkiausia perprasti ir prie kurių švilpukų sunkiausia prisitaikyti tiek šiose rungtynėse, tiek olimpinėje atrankoje?
– Rungtynės visada būna emocingos. Bet sunkiausia, kai gaunu kamuolį ant ūso – tada tenka daugiau pagalvoti dėl žingsnių, greičiau dėti kamuolį ant žemės. Bet daugiau žaidžiame savo žaidimą.

– Vertinant visa rinktinės žaidimą šiame olimpiniame atrankos turnyre, kur komanda padarė didžiausią progresą per tuos tris mačus pasitinkant svarbiausią mačą sekmadienį?
– Manau, kad kiekvienose rungtynėse žaidėme vis ramiau. Mūsų žaidimas buvo geresnis, iki galo išpildėme derinius.

Komentarai:
Anonimas
Dengti Dončic reikia pradėt nuo rūbinės
2021-07-03
-3
Atsakyti
O kodėl Domo interviu nėra žodis į žodį surašyta? Man čia labai trūksta jo to "žinai". Kitaip net nesiskaito.
2021-07-03
-1
Atsakyti
Che che.....
Tai va mieli rinktines zaidejai, jus nebeturite teises aiskintis, kad pirmas puse rungtyniu nebuvom nusiteike, nebuvom susikaupe, nesistengem gynyboje, neivertinome priesininko ir t.t. Visas sitas kalbas mes jau esame girdeje simtus kartu. Turit smaugt slovenus nuo pirmos sekundes ir tiesiog atimti is ju pergale. Jus ta galit, linkiu sekmes.
2021-07-03
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.