Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Lietuvos rinktinė nežengė paskutinio žingsnio į olimpines žaidynes. Dariaus Maskoliūno kariauna olimpinės atrankos finale 85:96 pripažino Slovėnijos rinktinės pranašumą.

Fotogalerija

Slovėnus į Tokiją atvedė fenomenalusis Luka Dončičius. Vunderkindas iš Slovėnijos per 34 minutes įmetė 31 tašką, atkovojo 11 kamuolių, atliko 13 rezultatyvių perdavimų ir surinko 42 naudingumo balus.

Lietuvių ekipoje išsiskyrė Arnas Butkevičius – 14 taškų, 4 atkovoti kamuoliai ir 20 naudingumo balų.

BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino lietuvių individualų pasirodymą paskutinėse mūsiškių rungtynėse šią vasarą.


Arnas Butkevičius – 8 balai
22 min., 14 tšk. (1/2 dvit., 3/3 trit., 3/4 baud.), 4 atk. kam., 3 rez. perd., 20 naud. balų.

Nuotr. BNS

Arnas rinktinėje buvo vienintelis į gynybą orientuotas žaidėjas ir nenuostabu, jog būtent jam buvo patikėta Dončičiaus priežiūra. Faktas, kad šio vunderkindo sustabdyti neįmanoma ir Butkevičiui pristabdyti jį sekėsi sunkiai, bet, kaip bebūtų, jo darbas savoje aikštės pusėje prieš varžovų lyderį iš lietuvių atrodė geriausiai, jei taip galima pavadinti. Kitas dalykas, puolime Arnas davė labai didelį impulsą ir jo tritaškiai stipriai truktelėjo lietuvius, kuomet oponentai koncentravo gynybą baudos aikštelėje. Taip pat puolėjas paėmė ir kelis niekieno kamuolius ir tikrai galime sakyti, jog Arnas užtildė prieš šią atranką neigiamai jo galimybes vertinusius skeptikus.


Jonas Valančiūnas – 7 balai
26 min., 14 tšk. (6/9 dvit., 2/6 baud.), 6 atk. kam., 14 naud. balų.

Nuotr. BNS

Pirmajame kėlinyje mūsų grizlis tempė puolimo vežimą vienas ant pečių ir tiesiog taranavo varžovų priekinę liniją. Vis dėlto JV nebūdingai sau prametė net 4 baudų metimus, o taip pat išmetė kelis skubotus dvitaškius. Po pertraukos Jonas buvo žymiai mažiau pastebimas ir pikenrolo situacijose trūko daugiau greičio, dėl ko ir nesiklijavo visus derinius jungianti puolimo klasika.


Marius Grigonis – 6,5 balo
34 min., 10 tšk. (2/4 dvit., 1/7 trit., 3/5 baud.), 4 atk. kam., 6 rez. perd., 0 kld., 10 naud. balų.

Nuotr. BNS

Rungtynių žaidėjas
Luka  Doncic
EFF
41
Luka Doncic
Taškai 31
Taiklumas 13-23
Atkovoti kamuoliai 11
Rezultatyvūs perdavimai 13

Marius dvikovą pradėjo dviem pramestais dvitaškiais iš sau mėgiamų padėčių, tačiau vėliau po truputį įsivažiavo ir buvo geriausias lietuvių kūrėjas ant parketo. Ilgai su kamuoliu buvęs Grigonis atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir nė karto nesuklydo. Vis dėlto krepšys perimetro lyderiui visą mačą buvo užsirišęs ir tikrai retai išvysime rungtynes, kada Marius pramestų dvi baudas.


Domantas Sabonis – 6,5 balo
30 min., 9 tšk. (4/8 dvit., 1/2 baud.), 6 atk. kam., 2 kld., 4 praž., 8 naud. balai.

Nuotr. BNS

Dvi greitos Sabonio pražangos iš vėžių išmušė tiek jį patį, tiek ir rinktinę, kuri turėjo koreguoti žaidimo planą. Sabas pademonstravo tikrai gražių epizodų, kai su galinga jėga nusistumdavo oponentą ir su mėsomis užbaigdavo ataką, tačiau per tokias minutes norisi didesnio talentingiausio mūsų žaidėjo indėlio. Išsikeitimo situacijose kelissyk Domas atrodė per lėtai, o metimai iš vidutinio nuotolio skriejo labai pro šalį.


Mantas Kalnietis – 6 balai
25 min., 14 tšk. (3/6 dvit., 2/5 trit., 2/2 baud.), 4 atk. kam., 4 rez. perd., 2 kld., 15 naud. balų.

Nuotr. BNS

Sunkus mačas kapitonui, o ypatingai pirmoji jo dalis. Mantui sunkiai sekėsi kurti žaidimą, buvo atlikti keli skuboti sprendimai, dėl kurių sekė labai netikslūs metimai, o taip pat pasitaikė keli vėlavimai gynyboje. Antrojo kėlinio pabaigoje Kalnietis smeigė tritaškį ir užkūrė visą „Žalgirio“ areną, tačiau po pertraukos aikštės generolui krepšys atsirišo tik tuomet, kai Lietuvai stipriai svilo padai.


Eimantas Bendžius – 6 balai
22 min., 11 tšk. (2/3 dvit., 2/5 trit., 1/2 baud.), 3 atk. kam., 2 per. kam., 4 praž., 11 naud. balų.

Nuotr. BNS

Bendžius buvo faktorius pirmoje rungtynių dalyje ir tikrai truktelėjo komandą savo tritaškiais, o dėl jų varžovai negalėjo spaustis baudos aikštelėje. Taip pat porą sykių Eima atsidūrė laiku ir vietoje įmesdamas iš po krepšio, o gynyboje sykį perėmė kamuolį iš Dončičiaus, kai atėjo dvigubinti. Vis dėlto išsikeitimo situacijose Eimantas turėjo problemų ir dažnai varžovus turėjo stabdyti pražangomis, o taip pat skaudus momentas buvo tuomet, kai vietoje tritaškio pasirinko ėjimą link krepšio ir užsidirbo nuobaudą puolime.


Rokas Jokubaitis – 5 balai
15 min., 3 tšk. (1/2 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud.), 0 kld., 1 naud. balas.

Nuotr. BNS

Rokas į aikštę žengė energingai, iš pradžių išprovokuodamas pražangą greitoje atakoje, o vėliau apžaisdamas varžovą vienas prieš vieną. Vis dėlto tai ir buvo viskas, ką pavyko sukurti Jokubaičiui puolime, o gynyboje krepšininkas gavo slovėnų pamokų ir sykį turėjo suprasti, jog stabdant Dončičių prasižengti reikia kiečiau.


Lukas Lekavičius – 4,5 balo
12 min., 4 tšk. (1/1 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), 1 rez. perd., 0 kld., 3 naud. balai.

Nuotr. BNS

Stipriai kentėjome dėl Lekavičiaus varžovų neatsitvėrimo. Greitajame puolime Lukas įmetė floaterį ir rungtynių pabaigoje realizavo baudų metimus, tačiau trūko daugiau jo energijos. Taip pat ketvirtojo kėlinio pabaigoje Lekas dar galėjo užkurti rinktinę sugrįžimui, tačiau laisvas nepataikė iš toli.


Rokas Giedraitis – 4 balai
5 min., 3 tšk. (1/2 trit.), 1 kld., 1 per. kam., 2 naud. balai.

Nuotr. BNS

Į aikštę Giedraitis pirmą kartą žengė tik 19-ąją minutę, o kai po pertraukos po kamuolio sugavimo smeigė tritaškį, atrodė, jog šiandien Rokas gali surengti savo solo pasirodymą. Vis dėlto už šio momento snaiperiui užsikabinti nepavyko, o labiausiai akis badė jo nesėkmingi bandymai įmesti kamuolį į baudos aikštelę.


Tomas Dimša – 4 balai
7 min., 3 tšk. (1/2 trit.), 3 praž., 3 naud. balai.

Nuotr. BNS

Dimša buvo išleistas į starto penketą ir jam buvo patikėta Dončičiaus priežiūra, tačiau negalime sakyti, jog toks Maskoliūno sumanymas pasiteisino. Tomas smeigė tritaškį, tačiau vėliau neatitvėrė Lukos, užsidirbo pražangą bonuse, o dar vėliau ir buvo NBA žvaigždės apdovanotas 2+1 situacija. Maskoliūnui akivaizdžiai rinktinėje trūko žaidėjų, galinčių užtikrintai sužaisti individualioje gynyboje ir Dimša tuo X faktoriumi lemiamoje kovoje netapo.

Komentarai:
th
Maskoliunas nera xujovas toks treneris, bet antroi pusei jau jo klaidu galima pamatyti. Ten jei koki kaip Sara kai pavizdi paimus, tai tas aki gera turi, o maskoliunas nieko nesugalvojo, per letai skaito zaidima, antroi pusei anksciau reikejo keist gynyba ir isvis su 2bokstais zaist jau pries rungtynes sakem, kad gintis jiems bus sunku, pirmoi pusei veike puolimas, o antroi pusei jie jau susispaude, nei imest kamuolio gali arba koks JV bando iveikt 2 varzovus. Slovenai normalu ir logiska sprendima prieme antroi pusei, pakeite gynyba ir puolima, nezinau cia kazka tokio manau galim ir nuspet ir pries rungtynes manau galima nuspeti, kad jie zais pick and pop ir metys trajakus, nes valanciunas nesuspes prie varzovo, tikejaus sito pirmoi pusei jau su Tobey labiau.. Cia jau greiciau time out reikejo imt ir keist viska, cia ir zaidejai sita turejo zinot, kad zais toki krepsini, nes cia ir taip aisku kai turi tokius zaidejus kai visi gali pataikyt is 3, tai ir zais ta pick and pop ir mes nesuspesim jau tiesiog. Reikejo isimt valanciuna ir saboni statyt centru, cia reikejo geresniu sprendimu ir cia turejo jau but pasiruose tam treneriai, cia viskas jasna pries varzybas turejo but kaip jie zais.. Cia gal lietuviai galvojo, kad su savo bokstais iveiks puolimu slovenus ir rizikuos ant gynybos? Matom, kad jie viska pakeite antroi pusei, tai davai po poros ataku ar kiek keiciam viska, o ne toliau visa antra puse su dviem bokstais ir bandymu imest jiems kamuoli, per daug jau nuspejamas zaidimas, o slovenai antroi pusei tiesiog jau rizikavo ant musu trajaku, bet ir tai nieko gero nesusikurdavom.
2021-07-05
-1
Atsakyti
th
Teiseju kaltint nereiktu, kad pralaimejom, bet siaip liudnas vaizdas del teiseju, beleka svilpauja i abi puses, antrarusiai argentinos antros lygos teisejai. Siaip taip pagalvojus kai tokie teisejai, tai maciulis praverstu, paznaibiotu iki meliniu, o dar jei jankunas jaunesnis keliais metais butu, tai tas isvis uz kiausiuku pagraibytu. :D Pries Luka tikrai reikejo stipriai prasizengt, kad rankas skaudetu metant baudas, nes dabar, tai pasimdavo lengvus 2 taskus su prazanga, bet cia tiek dimsa tiek butkevicius tose situacijose net nesitikedavo prazangu galvoju, galvodavo, kad svariai apsigine, bet cia specialistam jau vertint teiseju darba.
2021-07-05
-2
Atsakyti
Anonimas
lt niekados nelamais svarbiu varzybu kol statis zaidima per lt centrus nes ne centrai turi traukti komanda o 1-3 pozicijos zaidejai , del to stipresnem komandom yra lengviau laimeti :) boted maskoliunas pasir8nkes adomaicio taktika kad per JV , jv nera tas zaidejas kuris trauktu komanda ir siaip botas tas JV uzrietes nosi yra todel ir chemistry rinktinej sudina . Jei bus Maskvytis sekantis trenirs pakeis viska , bet abejoju ar nori jis per zvaigzde eit i rintine , nes JV tikrai nera tas zaidejas kuris butu rintin3s lyderis
2021-07-05
+4
Atsakyti
Miklovas
Silpna LT rinktinė Latvijos lygio, nėra 4 pozicijos žaidėjo, nėra eurolygos lygio įžaidėjo, nėra eurolygos lygio 3 numerio, neturime snaiperių kokie buvo Macijauskas, Kurtinaitis, Lukminas. Su dabartine LT rinktine galima kapotis su Danija, Latvija, Estija...
2021-07-05
+3
Atsakyti
kada bus trenerio stabo vertinimai? kada vertinsim LKF darbo rezultatus? zaidejus kaltint lengviausia, bet jie ne patys isiprase i komanda, juos kviete, o LKF skirti treneriai vadovavo zaidimui.
2021-07-05
-7
Atsakyti
marko
Jus nejuokinkit žmonių tokiais įvertinimais. Abu mūsų centrai lošdami po 30 min bendrai nusiėmė 12 kamuolių, kai vienas Doncic 11, Slovenų priekis tikrai skystas, kad nebuvo galima dominuoti po krepšiu ir ryškiai laimėti šią kategoriją. Baudų metimai... Kamuolio sukimas prie tritaškio kiek galima atsitaukus, kai turi du aukštus. Tiesa ta, kad ne slovėnai laimėjo, o mes pralaimėjom darbines rungtynes.
2021-07-05
-7
Atsakyti
Viskas nėra taip paprasta.. Nesuprantu, kam reikia sabo ir jv. Tu gali laužti per priekį, bet ne taip akivaizdžiai ir ne su jv ir sabu vienu metu. Reikia persivaryti greitai, sukti kamuolį ir leisti visiems žaisti, ok liko 6 sek duok tam jv tegul žaidžia. Bet koks vaizdas dabar? Jv toks sunkus kad perbėga aikšte likus 15sek iki atakos (poto dar žaidžia 5 min) iškarto bando postinti, komanda reaguoja stagnacijoje laukia.. Kas bus laimingas po tokio šudo? Duok jv 20min, kad jis būtų šviežias ir įneštu realaus indėlio į žaidimą. Ir 20min sabui 5poz. Vsio! Reik suprast, taspats Lekavičius tokio lygio varžybose gali siausti ir siausti žiauriai.. Grigonis, Giedraitis, Bendžius, kuzminskas. Cmon mes turim tiek gerų gynėjų puolime, bet niekas su jais nežaidžia, o tik verčia juos gintis ir žiūrėti, kaip jv gaudo kvapą. Mes turim gerų žaidėjų, bet vaizdas lyg vėl kazlauskas žaistu krepešinį su 4 žaidėjais, nors situacija visiškai pasikeitė, stipriausia rinktinė - prasčiausi rezultatai. Laikas keisti vizija ir suprast, kad mes turim super 10 ar 12 žaidėjų komandą ir leisti jiems visiems žaisti, o ne tik žiūrėti ypač puolime!!!
2021-07-05
-1
Atsakyti
Anonimas
Nesuprantu, kodėl Kalniečiui - tik 6? Kaip visada, Mantą nuvertina, nors jis bene labiausiai aukojasi ...
2021-07-05
-5
Atsakyti
......
Kas nutiko su Kuzminsku? abejas rungtynes prasėdėjo ant suolo. Tai kam tada reikėjo jį imti? Ir šiaip nx! Lietuvos krepšinis darosi tragiškas. Vapšė mūsų žaidėjai individualiai nepažaidžia, neturi jokios technikos išmetant kamuolį. Nors vienas moka step-back padaryti? :D Toks kaip Doncic jis sėdi toj salėj ir šlifuoja kiekvieną savo judesį. Musiškiai tai mačiau per "instagrama" atsistoja kai kelmai ir meta iš 3, jokio papildomo judesiuko.... :D
2021-07-05
-5
Atsakyti
ojoj
Giedraitis imete tritaski ir surinko 0 tasku?
2021-07-05
Atsakyti
Vien is visos Europos surinkus visas salis butu puiki Olimpiada, bet reikia visa 3 pasauli prijungti ir juokinti zmones kaip cirke :)) Nepamirskit ir dar Vietnamo su Tailandu bei kitu indenu genciu :) Paziurejus Olimpiados grupes kazkaip net pyktis toks neima jog LT nepateko, svarbu kausimes EU kitais metais. Vakar kas ziurejo rungtynes ypac pirmus du kelinius aiskiai zinojo jog sitos komandos yra elitines ir abi vertos zaisti be jokiu atranku. Tie trys tritaskiai paeiliui 3 kelinyje bei viena kita ataka mums padare -12 ir toliau va banku perdege prie savu sirgaliu. Nelaikau jokio pykcio. Olimpiadoje zais treciaruses komandos ir visi ta supranta.
2021-07-05
-1
Atsakyti
Prepeličius,Dončičius,Čančaras,Dragičius,Blažičius,Tobey daug geresni už Bendžių,Butkevičių,Valančiūną,Grigonį,Sabonį-dėlto ir pergalė.Tas rankų kilnojimas Bendžiaus ir savos rankos bučiavimas erzina.Kiti irgi tipo gąsdintojai prie tritaškių linijos,o rezultatyvumas metimų tik tritaškių yra 30 procentų.Iš tų metimų gąsdinimų-užsieniečiai jau juokiasi.Valančiūnas tokius cirkus darydavo...su gąsdinimais.Dabar tą daro Jokubaitis,Bendžius,Giedraitis,Sabonis,Butkevičius-išskyrus Lekavičių
2021-07-05
+4
Atsakyti
Anonimas
Baikit baikit, Slovenai labiau norejo laimet, neturim zaideju, Saboniui europinis krepsinis neiprastas, Valanciunas suzvaigzdejes. Va, kad Serbai nepateko tai cia tikra krwpsinio tragedija, Lietuvai reikia uzsiaugint gyneju jei kaaka laimet nori
2021-07-05
+7
Atsakyti
LT
Na ir kas ta olimpiada kuri bus tik olimpiadu parodija nes viskas vyks be ziurovu ir 99 procentai,kad ja laimes USA.O dabar tures laisva vasara,zvejok,pramogauk,ilsekis geriausiuose pasaulio kurortuose,nera taip blogai viskas
2021-07-05
-14
Atsakyti
Anonimas
Jugoslavų krepšinis ir slovėnų gražesnis,geriau meta,improvizuoja
2021-07-05
+2
Atsakyti
Anonimas
taip ir kencia Lietuvos krepsinis nuo visokiu krepsinio atstovu ir ju vaiku rinktinese!
2021-07-05
-15
Atsakyti
Štai Butkevičiaus kritikams spjūvis į veidą. Jis ne tik įrodė, kad be reikalo jį nurašė lovos expertai, bet ir parodė, kad jis yra geresnis už išgirtus Giedraitį, Kuzminską. Arnas pasikėlė savo vertę rinktinėj ir tikiuosi, kad Žalgirio genijus vodovas Motiejūnas pagaliau nupirks jį į Žalgirį. Nes Arnas tikrai vertas kilti į Eurolygą. Ir nustokit stumti ant Butkevičiaus klaviatūros expertai.
2021-07-05
+5
Atsakyti
l0l
p..ui svarbu masiuli paeme i rinktine, ziauriai naudingas buvo
2021-07-05
+1
Atsakyti
Anonimas
kaip asistentas Makalius vadovavo rinktiniai vakar ir pamatem.zaidejai tikrai geri,bet reikalingas treneris ,o ne makalius,vakar ir primakalavo
2021-07-05
-2
Atsakyti
Anonimas
lietuvos krepsinio zurnalistam minus -1 uz 5metu pataikavima lkf ir ju neatitinkamo lygio paskyrtiems treneriams,jai ne saras ,maskoliunas treniruotu nebent dzukija o dabar visur atsimenamas adomaitis ka veikia ? visdar be darbo sedi ,hapoelis paeme ir tsi ismete po menesio apie ka jus snekat.... atsimenu senus laikus ,kai laikrascius skaitydavau dar ,pildavo riebiai ir ant 2004 metu net... bet kritika budavo pastebeta viesiai o cia paziuri podcastus isvis bijo kazka pasakyt ,kai vieni kitus pazysts ten taip ir yra ,pavarysi labai gausi pasekmes o gaila
2021-07-05
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Lietuvos rinktinė
Slovėnijos rinktinė
48%
30/62
Metimai iš žaidimo
50%
35/70
34
Atkovoti kamuoliai
37
17
Rezultatyvūs perdavimai
20
4
Perimti kamuoliai
4
60%
15/25
Baudų metimai
72%
13/18
57%
20/35
Dvitaškiai
56%
22/39

Rungtynių žaidėjai

Mantas  Kalnietis
14 PTS
5/11 FG
2/2 FT
Luka  Doncic
31 PTS
13/23 FG
4/5 FT
Lietuvos rinktinė
Keli žaidėjai
6 REB
Luka  Doncic
11 REB
10 DREB
1 OREB
Marius  Grigonis
6 AS
0 TO
34 MIN
Luka  Doncic
13 AS
2 TO
34 MIN
Arnas  Butkevičius
17 EFF
50% 2P%
100% 3P%
Luka  Doncic
41 EFF
67% 2P%
20% 3P%