Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: AP-Scanpix

Milvokio „Bucks“ po 50 metų pertraukos susigrąžino NBA čempionų vardą, o daugiausiai liaupsių, kaip ir buvo galima tikėtis, susilaukė Giannis Antetokounmpo.

Fotogalerija

Per šešerias finale sužaistas rungtynes Antetokounmpo rinko po 35,2 taško, 13,2 atkovoto kamuolio ir 5 rezultatyvius perdavimus bei buvo pripažintas finalo serijos MVP.

Graikas finalo serijos MVP balsavime surinko visus 11 balsų iš tiek pat galimų.

„Man tai reiškia labai daug, – apie laimėtą titulą ir MVP apdovanojimą sakė Giannis. – Noriu padėkoti Milvokiui, kad manimi tikėjo, savo komandos draugams, kurie žaidė labai kietai. Pasitikėjau šia komanda ir norėjau laimėti šiame mieste su šiais vyrukais. Esu labai laimingas.“

„Bucks“ lyderis tapo trečiuoju europiečiu ir ketvirtuoju žaidėju ne iš JAV, iškovojusiu finalo serijos MVP apdovanojimą. Prieš tai tai padarė Hakeemas Olajuwonas (1994 m. ir 1995 m.), Tony Parkeris (2007 m.) bei Dirkas Nowitzki (2011 m.).

Giannis taip pat prisijungė prie Michaelo Jordano ir Olajuwono – tik šie trys krepšininkai savo kolekcijoje turi reguliariojo sezono MVP, geriausiai besiginančio krepšininko ir finalo serijos MVP apdovanojimus.

Po iškovoto titulo Antetokounmpo neslėpė džiaugsmo ir pripažino, kad šia savo pergale jis nori įkvėpti ir kitus žmones tikėti savo svajonėmis.

„Aš atstovauju dvi šalis – Graikiją ir Nigeriją, – sakė Antetokounmpo. – Ten yra daug vaikų, tačiau visa tai turėtų įkvėpti kiekvieną žmogų pasaulyje tikėti savo svajonėmis. Nesvarbu, kad ir kaip jaučiatės, ar galvojate, jog nepasiseks, nenustokite tikėti tuo, ką darote.“

Rungtynių žaidėjas
Giannis  Antetokounmpo
EFF
52
Giannis Antetokounmpo
Taškai 50
Taiklumas 16-25
Atkovoti kamuoliai 14
Rezultatyvūs perdavimai 2

„Neleiskite niekam sakyti, kuo galite būti ar ko negalite padaryti. Žmonės sakė, kad negaliu pataikyti baudų metimų, bet šiandien aš tai padariau ir esu suknistas čempionas! Tiesiog tikėkite savimi ir aš tikiuosi, kad žmonėms tiek Afrikoje, tiek Europoje suteikiu viltį, jog tikslai gali būti pasiekti.

 

Kai atėjau į lygą prieš aštuonerius metus, nežinojau, kas bus toliau. Mano mama gatvėje pardavinėjo įvairiausius dalykus. O dabar esu čia ir sėdžiu pačioje viršūnėje. Jaučiuosi palaimintas. Net jeigu ir daugiau nebegalėsiu sėdėti prie šito stalo, viskas gerai. 

Man dėl to nėra jokių problemų, bet tikiuosi, kad mano istorija suteiks visiems viltį tikėti savo svajonėmis“, – pridėjo graikas.

Antetokounmpo taip pat didžiavosi, kad liko ištikimas Milvokio komandai ir nesuformavo dar vienos super komandos, kas yra įprasta pastaraisiais NBA sezonais.

„Aš tiesiog negalėjau palikti „Bucks“. Tai buvo darbas, kurį reikėjo užbaigti. Tai, kas įvyko burbule, nebuvo teisinga. Nenuvertinu Majamio, jie žaidė puikiai, tačiau tai nebuvo teisinga.

Visą laiką jaučiau, kad tai yra mano miestas. Žmonės mumis tiki ir pasitiki, net ir po pralaimėtų serijų. Be abejo, norėjau užbaigti šį darbą. Nueiti į kitą komandą ir laimėti titulą su kažkuo kitu yra lengva.

Galėjau nueiti į super komandą, atlikti savo darbą ir laimėti titulą, tačiau šitas kelias (Milvokyje) yra sunkesnis ir mes pasirinkome laimėti būtent tokiu būdu. Ir mes tai padarėme. Mes tai suknistai padarėme!“ – džiaugėsi Giannis.

„Bucks“ lyderis taip pat nepraleido progos papokštauti ir užsiminė, kad nori būti išmainytas.

„Su kuo turiu kalbėti, kad būčiau išmainytas? – juokėsi Antetokounmpo. – Jonu? (Horstu, „Bucks“ generalinis vadybininkas) Noriu mainų.“

Tuo metu Khrisas Middletonas taip pat džiaugėsi pasiekta pergale, tačiau jis švęsti ilgai negalės – krepšininkas jau rytoj išvyks į Tokiją, kur prisijungs prie JAV rinktinės, su kuria dalyvaus Tokijo olimpinėse žaidynėse.

„Be abejo, miestui tai reiškia viską, – kalbėjo Middletonas. – Jie matė, kokį darbą įdėjome per visus tuos metus, kad būtume ten, kur esame dabar.“

„Tikiuosi, kad jie mėgausis taip, kaip ir mes“, – pridėjo Middletonas.

Finikso „Suns“ vyriausiasis treneris Monty Williamsas džiaugėsi komandos sezonu, bet neslėpė, jog pralaimėjimo kartėlis vis tiek yra jaučiamas.

„Visada yra jaučiamas skausmas, kai baigiasi sezonas, – teigė „Suns“ strategas Williamsas. – Niekada su tuo nebuvau susidaręs, tad iš dalies džiaugiuosi, tačiau manau, kad skausmas nepraeis dar kurį laiką.“  

„Tikriausiai niekas nesitikėjo, kad čia būsime, išskyrus mus pačius, – sakė Chrisas Paulas. – Yra, kaip yra.“

Komentarai:
Anonimas
dar vienas pavyzdys, kai anksti naturalizuotas afrikos talentas nesa garbe europos saliai. kodel mes to medarome? kodel hukporti, digbeu vis dar be lietuvos pilietybiu??
2021-07-21
+4
Atsakyti
Anonimas
Middletonas ne maziau svarbus buvo, bet Giannis nuopelnus megsta imti sau
2021-07-21
Atsakyti
Anonimas
Kokia silpna lyga, kai nei metimo nei daug proto neturintis zaidejas laimi MVP
2021-07-21
+10
Atsakyti
Anonimas
Silpniausi NBA finalai istorijoj
2021-07-21
-1
Atsakyti
Anonimas
dabar gales eiti i super komanda.
2021-07-21
-7
Atsakyti
Anonimas
ai malacius, kad ir nunese mano simtuka, bet dziaugiuos uz ji, uz ta jo mastyma, kuris siuolaikinej eroj yra nepriimtinas-visi suka lengvesniu keliu, buria superteamus ir tada triumfuoja lyg butu fakin varganu keliu pasiekia olimpa. Del sito Giannis yra didis zmogus ir viskas priesaky. Suns jauna komanda jiems viskas bus gerai, komanda stubura turi, tiesiog del CP3 labai gaila, nes vartyk nevartes amzius duos apie save zinot.
2021-07-21
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Milwaukee Bucks
Phoenix Suns
45%
37/82
Metimai iš žaidimo
44%
38/86
59
Atkovoti kamuoliai
41
20
Rezultatyvūs perdavimai
14
10
Perimti kamuoliai
11
17
Pražangos
21
115
Naudingumas
81

Rungtynių žaidėjai

Giannis  Antetokounmpo
50 PTS
16/25 FG
17/19 FT
Chris  Paul
26 PTS
11/19 FG
3/4 FT
Giannis  Antetokounmpo
14 REB
10 DREB
4 OREB
Jae  Crowder
13 REB
11 DREB
2 OREB
Jrue  Holiday
11 AS
3 TO
46 MIN
Phoenix Suns
Keli žaidėjai
5 AS
Giannis  Antetokounmpo
52 EFF
68% 2P%
33% 3P%
Jae  Crowder
21 EFF
100% 2P%
22% 3P%