Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

„Šiaulių“ klube tarpsezonio darbus išjudino išvykstantys legionieriai vedliai. Komandai atsisveikinus su LKL sezono MVP tapusiu Elvaru Fridrikssonu, tinklalapio BasketNews žiniomis, tokiu pat principu Saulės miestą palieka ir Andy Van Vlietas.

Trečias naudingiausias Antano Sireikos auklėtinis pasinaudojo numatyta sąlyga nutraukti netrukus 2021-2022 m. sezonui įsigalioti turėjusią sutartį.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, „Šiauliams“ atiteks sutarta kompensacija. 

25-erių Belgijos centras turėtų persikelti į Izraelį, informuoja BasketNews šaltiniai.

Van Vlietas pastarąjį sezoną LKL vidutiniškai rungtyniavo po 26 minutes, įmetė po 11,1 taško, atkovojo po 5,8 kamuolio, atliko po 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 13,2 naudingumo balo.

Belgijos rinktinės narys „Šiaulių“ gretose buvo geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojantis krepšininkas, o pagal rezultatyvumą – ketvirtas. 

Iš dviženklį taškų rinkusių krepšininkų Saulės mieste liko tik Arminas Urbutis, su kuriuo sutartis buvo pratęsta dar metams. Fridrikssonas (vid. 15,3 tšk.) už išpirką nutraukė sutartį ir persikėlė į Antverpeno „Telenet Giants“, o Kaspars Berzins (vid. 11,7 tšk.) išvyko į Panevėžio „Lietkabelio“ stovyklą.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, komandoje taip pat išsisprendė kitų dviejų žaidėjų likimas – „Šiauliams“ toliau atstovaus Eimantas Stankevičius ir Martynas Varnas.

Krepšininkų kontraktuose buvo įtrauktos pliuso sąlygos dėl 2021-2022 m. sezono, tačiau praėjo terminas iki kada sutartys galėjo būti nutrauktos.

Varnas Šiauliuose sužaidė pirmąjį sezoną, tuo metu Stankevičiui tai buvo antrieji metai.

24-erių Varnas vidutiniškai rungtyniavo po 24 minutes, įmetė po 9,5 taško, sugriebė po 2 kamuolius ir atliko po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

23-erių Stankevičiaus rodikliai siekė 7,8 taško, 2,3 atkovoto kamuolio ir 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Šiaulių“ sudėtis:

„Šiauliai“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Ernestas Jonkus 21 187
SG Eimantas Stankevičius (naujiena) 23 192
SF Martynas Varnas (naujiena) 24 196
SF Danielis Baslykas 20 197
SF/PF Paulius Danusevičius 20 203
PF/C Arminas Urbutis (naujiena) 35 206
C/PF Denisas Krestininas 27 202
C/PF Ryanas Andersonas 28 206
C Jonas Paukštė (pliusas) 20 224
Treneris Antanas Sireika (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Šarūnas Valunta (negrįš), Mindaugas Lukauskis, Kaspars Berzinš (negrįš), Justas Furmanavičius, Andy Van Vlietas (negrįš)
Domina: Mindaugas Lukauskis

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Anonimas
Na galim stumti ant Šiauliu kiek norim, bet kas sezona po 3 ar 4 žaidėjus parduoda. Aišku vietos sirgaliams gal toks biznis nefainas, nes tik pamėgsta žaidėja ir jo nebėra, be to ir rezultatas banguoja labai. Bet ar koks Petrauskas, Gaidamavičius, ar Alytaus treneris yra užkėles žaidėjo vertę ir klubui atneše finansines naudos? Nei rezultato, nei biznio, vien tik minusas nes patys perka už kompensacijas, poto atleidinėja vėl už kompensacijas. Ne tik Šiauliai ir Kedainiai, Prienai sugeba kažka užauginti. O tie tai kaip ant Playstaison žaidžia, perka, perka, nepaeina išjungia žaidimą ir vėl per naujo bando.
2021-07-21
-5
Atsakyti
Anonimas
Nekazka ypac jei tokie 3 centrai bus
2021-07-21
-1
Atsakyti
tai normaliai cia yra. Jei gerai dirba ant transferiu, bet jau neminusini biudzeta tures.
2021-07-21
-9
Atsakyti
Nenorėtų Šiauliai iš Chimkų jaunimo paimt vieną kitą kašiorą? Kad ir šitą >
2021-07-21
Atsakyti
Anonimas
gaila galejo rytas ar lietkabelis paimti - tikrai toks neatrastas talentas kuris tinkamoj sistemoj gali buti geras grajokas
2021-07-21
+1
Atsakyti
Anonimas
Nelabai jis ir lipo, ginyboj visiškas tinginys, bet kai žaidi 30 min, 11 taškų sukrapšto trajakais🙂 Va ko gaila tai Beržinio..
2021-07-21
+2
Atsakyti
Anonimas
Žodžiu žiauru Šiauliams, kiekvieną tarsezonį išperka visus iškilusius Šiauliuose legionierius. Sakyčiau, gal laikas gryžti prie to, kad komandoje būtų vien tik lietuviai. Nes komplektuot komandą kiekvieną sezoną beveik nuo nulio, tai žiauru. Kol susižaidžia žaidėjai, praeina puse metų, dar būna lūkesčių nepateisinančių legionierių, tenka su jais atsisveikinti. Tai reikia pamastyt apie vėl lietuviška komanda.
2021-07-21
+6
Atsakyti
Anonimas
Bus Kam zaist Bent Jau tikejaus kad Van van Vlietas Liks Bet kai yra numatyta Salyga Sutarti nutraukti tai Jau mazai sansu
2021-07-21
+1
Atsakyti
Anonimas
kas ten bežais?
2021-07-21
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.