Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Slovėnijos rinktinė ir Luka Dončičius olimpinėse žaidynėse debiutavo su įspūdingu trenksmu, o po fantastiškos pergalės prieš Argentiną slovėnus sveikino ir patys Pietų Amerikos žemyno atstovai.

Fotogalerija

Dončičius pirmadienio dvikovoje su Argentina per 31 minutę pelnė 48 taškus (12/15 dvit., 6/14 trit., 6/7 baudų), atkovojo 11 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 metimus, tris sykius prasižengė, suklydo 6 kartus bei surinko 49 naudingumo balus.

48 taškai – antras geriausias rezultatas olimpinių žaidynių istorijoje ir aukščiausias rodiklis per pastaruosius 33 metus. 48 taškus olimpines žaidynėse yra pelnęs ir Lietuvoje gimęs australas Eddie Palubinskas.

Rekordas priklauso 1988 metais 55 taškus pelniusiam brazilui Oscarui Schmidtui.

Vis dėlto pats Dončičius savo įspūdingo pasiekimo nesureikšmino ir sakė, kad jam svarbiausia yra komandos rezultatai.

„Argentina yra puiki komanda, – komentavo Slovėnijos mega žvaigždė. – Jie turi nuostabių žaidėjų, mes tai žinojome, tačiau puikiai pasiruošėme. Man rekordai ir pelnomi taškai nerūpi, esu čia, kad padėčiau komandai laimėti.“

„Žinome, ko čia atvykome ir jaučiu, kad viskas, kas vyksta dabar, yra kažkas neįtikėtino. Tai – mūsų pirmosios olimpinės žaidynės šalies istorijoje ir mūsų šaliai tai yra didis reiškinys“, – pridėjo Dončičius.

Tuo metu vyriausiasis Argentinos rinktinės treneris Sergio Hernandezas po nesėkmės teigė, kad slovėnas yra geriausias krepšininkas pasaulyje.

„Jis mus tiesiog sunaikino, – sakė Hernandezas. – Luka yra geriausias krepšininkas pasaulyje, įskaitant NBA. Jeigu dar turėjau kažkokių abejonių dėl šito, jų nebėra. Bandėme daryti viską, ką galima daryti prieš įprastą žaidėją, bet Dončičius nėra įprastas žaidėjas.“

Rungtynių žaidėjas
Luka  Doncic
EFF
46
Luka Doncic
Taškai 48
Taiklumas 18-29
Atkovoti kamuoliai 11
Rezultatyvūs perdavimai 5

„Sunku analizuoti rungtynes, kai jose dominavo vienas žaidėjas – Dončičius. Bandėme jį stabdyti, atkirsti nuo kamuolio, tačiau jis visada atrasdavo atsakymą. Keitėme gynybos sistemas, Dončičių dengiančius žaidėjus, bet mums vis tiek nepavyko jo sustabdyti.

Jis privertė mus žaisti ne savo žaidimą ir paprasčiausiai galiu pasakyti tik tiek, kad jis yra geriausias žaidėjas pasaulyje“, – pridėjo Argentinos rinktinės strategas.

Slovėnų strategas Aleksandras Sekuličius po dvikovos neslėpė džiaugsmo savo auklėtinių pasirodymu.

„Tai buvo mūsų pirmosios rungtynės olimpinėse žaidynėse, taigi emocijų netrūko, – teigė Sekuličius. – Žaidėme savo žaidimą, ypač efektyvūs buvome puolime, kas leido pelnyti 118 taškų ir, be abejo, turėjome nuostabų Dončičių. Pabaigoje šiek tiek praradome susikaupimą, bet sužaidėme geras rungtynes ir galiu būti labai tuo patenkintas.“

Savo ruožtu Jaka Blažičius kalbėjo tiesiai šviesiai ir pripažino, jog toks Dončičiaus šou buvo vienas geriausių olimpinių žaidynių istorijoje.

„Pradėjome rungtynes su tokiu pačiu nusiteikimu, kaip ir Kaune, – teigė Blažičius. – Visa tai suveikė ir čia. Rungtynių pradžia buvo puiki, neutralizavome jų gynybą, o puolime turėjome Luka Dončičių. Tai buvo vienas geriausių pasirodymų žaidynių istorijoje.“

Būtent Blažičius rungtynių pabaigoje pakeitė Dončičių ir Kauno „Žalgirio“ taikinys pakartojo rinktinės žvaigždės žodžius, teigdamas, kad jam rekordai nėra svarbūs.

„Luka pabaigoje nebenorėjo jokių rekordų. Jis tiesiog nori laimėti ir jam tai daryti sekasi puikiai – kol kas laimėti visi keturiolika mačų“, – sakė Blažičius.

Ši nesėkmė nuvylė Argentinos rinktinės simbolį bei veteraną Luisą Scolą, kuris pripažino, kad toks pralaimėjimas yra itin skaudus.

„Prieš daugmaž tris valandas buvau labai laimingas, – sakė 41-erių legenda. – Šiuo metu nėra pats geriausias laikas mano karjeroje – pralaimėjome labai svarbias rungtynes dideliu skirtumu. Bet pačioje pabaigoje aš pasimėgausiu šiomis olimpinėmis žaidynėmis.“

Nuotr. FIBA

„Mėgaujuosi buvimu olimpiadoje nepriklausomai nuo to, ar laimime, ar pralaimime, ar aš žaidžiu gerai, ar blogai. Olimpinės žaidynės yra kur kas svarbiau už visa tai. Aš jomis pasimėgausiu, tačiau ne dabar ir ne šiandien“, – pridėjo Scola.

Tuo metu Mike‘as Tobey neslėpė, kad Dončičius demonstruoja tokį žaidimą, jog užduotys aikštelėje yra ganėtinai lengvos.

„Paprasčiausiai turiu šokti į orą ir padėti gynyboje, – kvatojosi natūralizuotas amerikietis, kuris nenorėjo žiūrėti toli į ateitį. – JAV rinktinė? Į viską žiūrime tik vienerias rungtynes į priekį. Amerikiečiai dominavo metų metus, tačiau likęs pasaulis dėjo didelį žingsnį į priekį. Tačiau pasikartosiu, kad į viską reikia žiūrėti po vieną žingsnį į priekį.“

Artimiausias rungtynes Slovėnija žais ketvirtadienį, kuomet 7 val. 40 min. Lietuvos laiku susitiks su šeimininke Japonija.

Tuo metu Argentina bandys reabilituotis dvikovoje su ispanais, kuri taip pat įvyks ketvirtadienį 15 val.

Komentarai:
Anonimas
djgaffer Su japonais galėtų ir tuos rekordus pagerinti,bet nuojauta sako,kad Luka ten žais mažiau minučių,nes slovėnų pergalė bus anksti nuspręsta.Tai turėtų Luka gauti daugiau poilsio ir žaisti labiau atsarginiai žaidėjai.Juo labiau,kad Lukai rekordai mažiausiai rūpi.
2021-07-26
+4
Atsakyti
Anonimas
atorodo tai nutapytas
2021-07-26
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Argentinos rinktinė
Slovėnijos rinktinė
45%
37/83
Metimai iš žaidimo
50%
42/84
32
Atkovoti kamuoliai
59
20
Rezultatyvūs perdavimai
17
12
Perimti kamuoliai
3
27
Pražangos
29
84%
21/25
Baudų metimai
67%
18/27

Rungtynių žaidėjai

Luis  Scola
23 PTS
9/18 FG
5/7 FT
Luka  Doncic
48 PTS
18/29 FG
6/7 FT
Gabriel  Deck
8 REB
7 DREB
1 OREB
Mike  Tobey
14 REB
12 DREB
2 OREB
Luca  Vildoza
5 AS
0 TO
23 MIN
Luka  Doncic
5 AS
6 TO
31 MIN
Facundo  Campazzo
19 EFF
67% 2P%
30% 3P%
Luka  Doncic
46 EFF
80% 2P%
43% 3P%